Autóvétel átveréssel.Mit tegyek?


monalisa1 # 2006.03.22. 14:49

Véleményem szerint azzal, hogy az autónak okmányai voltak, ehhez több hatósági embert is meg kellett környékeznie...

Mert ha egyszer egy kocsi ki vonva a forgalomból, akkor a rendszám is és a forgalmi okmányok is a rendőrségnél kell hogy elfeküdjék...

És az újabb forgalomba helyezéshez (pl. műszaki vizsgáztatás) is hatósági emberek
szükségeltettek...

Vélem, hogy nagyon meg voltak a dolgok mismásolva.

Trebort, érthetően a fentiek kevésbé érintenék - sőt egyáltalán se -, ha a kocsi papírjai rendben lennének.

Én is és ismételten is a feljelentést javaslom: tégeg becsaptak, szándékosan félrevezettek, és az ezen utóbbikból adódó egyéb károd megtérítését is követeljed az elkövető(k)től.

Bovary # 2006.03.22. 13:20

Kedves Trebor!
A bíróságon indíthatol keresetet, amelyben hivatkozol

  1. lehetetlenülésre, mivel a szerződés, amelyet az autó Eladójával kötöttél jogi akadályba ütközik, ami Eladónak felróható, ezért a szerződés megszűntetését kéred,
  2. hibás teljesítésre, mivel amikor a gépjárműre az adásvételi szerződést megkötötted, akkor nem álltak fennt a jogszabályban és a szerződésben meghatározott azon feltételek, amelyek alkalmasak a jármű rendeltetésszerű használatára.
Trebor # 2006.03.22. 12:01

Kedves monalisa1! Ezt a kérdést én is feltettem az okmányirodában.Válasz a következő volt "nyilván nem állt ott az autó a Bíróság épülete előtt,hogy a végrehajtó le tudja foglalni".Sőtt a tulaj használta,és még a műszakivizsgán is átment.Már csak az a kérdés maradt megválaszolatlan,hogy miért pont a becsületes embereken csattan a törvény ostora.

monalisa1 # 2006.03.22. 09:56

Ha egyszer kivonták a forgalomból akkor hogyan voltak rendben az okmányai (?) és hogyan/honnan került rá vissza az eredeti rendszám?!

Jelentsed fel, hogy legalább remény legyen a pénzedből valamennyit visszontlátni majd...

Trebor # 2006.03.22. 09:32

Vettem egy hanáltautót még Február 14.-én.Látszólag minden okmánya rendben volt (másfél év műszaki,zöldkártya,biztosítás,törzskönv).Megkötöttem a biztosítást,elvittem eredetvizsgára.Az Okmányirodában már az átírási-illetéket is kifizettették velem,mikor közölték hogy az autó nem átírható.Még2003-ban Bírósági végzéssel lefoglalták,és kivonták a forgalomból.Telefonon felhívtam a Tulajdonost ,elmondta hogy tényleg volt tartozása,de már régen rendezte.Megnyugtatott hogy megkeresi az igazolásokat és az ottani Okmányirodában rendezi a dolgot.Termésetesen nem tette.Azóta telefont nemvesz fel,lakásán nemtudom elérni,most se autóm,se pénzem.