Lehet, hogy át akarnak verni, mert nő vagyok?

Tímea # 2006.03.30. 15:02

Ja, számomra is elég érdekes, hááát nem tudom mi lesz a kimenetele a dolognak. De állítólag ez valamilyen picike kis tűhegyes lábakon áll és fogalmam sincs, hogy az autó melyik részében helyezkedik el.

világesze2 # 2006.03.27. 16:57

És nem tudom hogy lehet egy 97es mercédesz annyira korrodált, hogy bármi is kiszakadjon belőle........

Royal # 2006.03.27. 16:35

Vezérlő elektronika korrozió miatti kiszakadása? :-) Ez jó.

A motorvezérlő elektronika elhelyezése tipusspecifikus, de álatlában a beltérben van, müszerfal alatt, mögött, többnyire jobboldalon... a lényeg hogy száraz nedvességtől elzárt helyen, ami igen nehezen tud korrodálni, de ha mégis megtenné ami nonszensz, nem tud akkorát esni, hogy a 50 vezeték vagy akár csak egy is kiszakadjon belőle. Itt valami nem stimmel biztos.

Tímea # 2006.03.27. 13:51

Köszike!!

obsitos # 2006.03.24. 17:49

Bovary első hozzászólása alapján, a szervíz perrel való megfenyegetésével a gyakorlati lépés velük szemben, a továbbaikban.

obsitos # 2006.03.24. 17:35

Laikusként, de bocs passzolnálak tovább:

• Mercedes központ 24 órás telefonszám:

06-1/235-5301

e-mail: szerviz/@/mercedes-benz.hu

• adagoló szervíz: Papp József autógépész-üzemmérnök, cégvezető, Debrecen: 06-52/416-097

e-mail:dieselservice/@/dieselservice.hu

Bp. parnereik: Global Kleen Kft.,
Duex Parts Kft.

A fentieknél telefonon érdeklődés, megfelelő szakműhelyhez való szíves irányítás kérése - akár egy JÓ további cím/telefonszám megadásáig is - a problémáddal kapcsolatban, ahol szakszerű választ tudnának adni, és főleg a korrózió miatt "véletlenül" kiszakadt vezérlő elektronika témát járnátok körül alaposan.

Tehát a jelen helyzetedben egy szervizes szakember mit mond a dologról?!

Tímea # 2006.03.24. 16:29

Ja, és nem utolsó sorban a legolcsóbbat, bár akár hogy is számolok több százezer forint lesz sajnos.

Tímea # 2006.03.24. 16:24

Ez nagyon jó hír:-))) Nagyon szépen köszönöm a segítségedet! Lassan kezd összeállni a megoldás, bár az ideg és a tehetetlenség kikészít. Utálom az ilyen megoldásokat de sajna nem tudtam jobbat kitalálni, szerinted ez kivitelezhető? Ügyvéd + perköltség kb. mennyi lehet? Szeretném a legjobb és legemberibb megoldást kitalálni!!!

obsitos # 2006.03.24. 16:08

A topic címe: gépjármű-visszatartás, és a megadott időpontig keress vissza.

obsitos # 2006.03.24. 16:06

Megvan: Autojogasz írta 2005.12.11. 00:36.11. topicban az autó esetleges visszatartásával kapcsolatban, mármint hogy az a javító cég részéről nem jogos.

obsitos # 2006.03.24. 16:00

Tímea: az autó elhozatalával kapcsolatban lehet hogy jól kapisgálod a dolgot - mármint hogy az autó értéke nagyobb mint a javítás összköltsége -, és ezért nemigen tarthatnák azt vissza...

Autojogasz erről írt ezen"autók, motorok" fúrumon 2-3 hónappal ezelőtt hasonló témában, azt a topicot kellene visszakeresned.

Per esetén a pertárgyérték: alkatrész, munkadíj +az ügyvédük tiszteledíja, valamint a bírósági perköltség.

Tímea # 2006.03.24. 15:39

Szia!
Szerintem(bár lehet, hogy ez nem így van) miután az autó az én tulajdonomat képezi és az értéke jóval nagyobb mint a szervíz költség simán elhozhatom. Ha megakadályozza legfeljebb kihívom a rendőrséget. Kicsit durva de jobbat nem tudok:-)) Utána meg ha gondolja menjen a bíróságra, ennyi hónap után már végre szükségem lenne az autóra. Egy kérdés. ha esetleg buknám a pert max. mennyi lehet a költségem már ami a bírósági eljárásra vonatkozik?

Bovary # 2006.03.24. 11:20

Kedves Tímea!
Szerintem a szerviz addig nem adja oda az autódat, amít maradéktalanul ki nem fizetted a költségeiket...
(Egyébként az egyetlen lehetséges életszerű megoldás. Nem mondom, hogy jogszerű, de miért mindig a becsületesek nyeljenek?)

Tímea # 2006.03.24. 07:01

Köszike! Ez a lehetőség bennem is megfogalmazódott de jelen helyzetben ettől nem jutok előrébb. Most eltudom hozni az autót ugy, hogy üzemképtelen sőt a vezérlő elektronika nélkül. Én arra gondoltam, bár nem tudom, hogy jogilag mennyire nem ok., hogy sajna kénytelen vagyok megvárni amíg megcsinálja(üzemképes lesz) majd amikor fizetésre kerül a sor csak azokat az alkatrészeket fizetem ki ami számlás+ami mellé a régit feltudja mutatni. A vezérlő elektronikát pedig nem fizetem ki!!!! És menjen ő a bírósághoz. Az autót pedig természetesen elhozom és több hónap után végre használom. Szerinted?????

Bovary # 2006.03.23. 17:22

Kedves Tímea!
Javaslom, hogy a szakszerűtlen szervizelés következtében keletkezett károd megtérítéséért indítsál polgári peres eljárást.
A peres eljárással természetesen a szervizt is megfenyegetheted.
Javaslom, mielőtt lépnél, hozd el a gépjárművet, vetess fel velük jegyzőkönyvet és lehetőleg ne egyedül menj, hanem másik két fővel (jó, ha férfiakkal), akik alkalomadtán tanúsíthatják az ott elhangzottakat stb.
A szervizt mindenesetre több helyen is feljelentheted.

Tímea # 2006.03.23. 16:50

Segítségre és véleményetekre lenne szükségem. Január 4-én az autóm felmondta a szolgálatot. Egy ismerősöm elvontatott egy szerelőműhelybe, ahol pár nap után megállapították, hogy nem tudják javítani és átvitték egy adagoló szervízbe(munkalap a két szerelő között született)Gépjárművem Mercedes 220D 97 évj.Az autó adagoló problémával került javíttatásra (kár: 350.000Ft??????) Már majdnem kész volt az autó amikor telefonon hívott a szerelő és közölte: " A szervizelés közben "véletlenül" korrózió miatt!! kiszakadt a vezérlő elektronika az autóból" amit a szerelő szerint vissza lehetett forrasztani. Ezt követően tájékoztattak arról, hogy a vezérlő elektronika nem működik, vásárolnom kellene bele egy újat, ami több százezer forint. Jelenleg ez az alkatrész Bp-en van állítólag megpróbálják megjavítan már 1 hónapja és semmi hír felőle. Ha hívom a szerelőt beszél össze-vissza és azt javasolja ha kell nekem az autó minél hamarabb vásároljak bele egy újat ami 500 ezer forint. Véleményem szerint ennek az alkatrésznek semmi baja nem volt(bár ezt még nem mondtam neki, mert akkor szerintem nem csinálná meg) vagy ők cseszték el vagy azért kellett kiszakadnia mert valakinek szüksége volt egy jóra. Szakemberek szerint nagyon minimális annak a lehetősége, hogy egy ilyen autóba hirtelen két ilyen drága alkatrész menjen tönkre.Kérem szíves segítségeteket a tekintetben, hogy mi a véleményetek erről a helyzetről, mert sajnos nem szeretném ha esetleg "hülyének" (elnézést) néznének. És mi az amit tehetek mert elégé tanácstalan vagyok az autóra meg szükségem lenne. Köszi