Gyermektartás jövedelemből letiltása, a kötelezett táppénzen

ObudaFan # 2009.03.19. 10:44

6 hónapnál tovább semmiképp ne várj, mert akkor a legkorábban lejárt részleteket nem tudod érvényesíteni.

ObudaFan # 2009.03.19. 10:44

Végrehajtást az apukával szemben kérhetsz. A cég ellen polgári pert tudsz indítani.

aranyeső # 2009.03.18. 20:38

A végre hajtást a cégre kell kérnem nem? Mivel ez nem az apuka hibája ha nem utalja a cége.Egyébként nem közvetlen a cégtől jött az utalás hanem az sms értesítőmön az szerepel,hogy kézpénzes befizetés. De ha a cég ellen inditom a végrehajtást akkor a polgári pert ki ellen? Illetve nekem ez anyagilag mit jelent?
és szerinted meddig várjak még?mennyi idő után kell ezt a végrehajtást indítanom?

ObudaFan # 2009.03.18. 19:22

Végrehajtást indíthatsz az elsőfokon eljárt bíróságon. És persze ha tényleg nem fizetnek, akkor a munkáltató ellen polgári pert indíthatsz a kezességére alapozva. De a helyedben egyelőre várnék.

aranyeső # 2009.03.18. 18:12

Szia!
Segítségedet szeretném kérni!
Gyermektartás munkahelyi lefogással történik.Amit utal a cég,de sajnos ez nem a bírósági végzésben szereplő dátummal ami minden hó 5-ke lenne. Amit nemis tartok jogosnak,de a cég azzal indokolta hogy ők nemtudják megelőlegezni.Mindegy,mert ezen már túl vagyok,jött amikor küldik.De mikor már 12-től 21-ig is várnom kellrá illetve betelefonálni,azért ez túlzásnak tartom.
De a fő ok amiért a segítségedet kérném!
Eddig késve,de most már egyáltalán nem jött még a gyermektartás. 2009.01.21-kén kaptam utoljára!
Persze hívtam a céget szinte napi rendszerességgel,és azt mondták üres a kassza.És csak hitegettek majd ekkor-majd akkor.Most ott tartunk hogy állításuk szerint már a bankban van,mert onnan már számfejtették.Na ez volt most utólag a legfrissebb valamire való információm március.9-kén.Azóta nem érkezett meg.Mindig mondják még2-3-nap és megkapom a bank vacilál valamit.Már a főnökkel is beszéltem párszor.Telefonon újabban leráznak.Hogy utána néznek a bankban és vissza hívnak ami a mai napig nem történt meg.És már a mostaninak is bőven itt kellene lennie.Azt mondták az irodán telefonon hogy két havi van utalva.Csak ki a .... tudja mikor ér ide.
Ön szerint mit tudnék tenni???Most nem hívtam őket két napja,várom hogy jelentkezzenek!de semmi!
Várom mielöbbi válaszát.
Tisztelettel: aranyeső

ObudaFan # 2007.03.19. 19:50

Ha táppénzen van, akkor a büntetőeljárás nehezen fog elindulni, mert az önhibát nehéz lesz megállapítani, de hát azért próbálkozz.

Az előre esedékesen azt jelenti, hogy pl.március elején már a március hónapra járó díjat lehet behajtani.

Most csak a 33%-ot lehet kérni, a különbözet majd később behajtható, ha lesz miből.

VicKing # 2007.03.19. 09:15
Köszönöm az eddigi válaszokat! Nem írtam, mert az akkori, késve ugyan de megjött. Azóta viszont újfent nem kaptam meg a gyermektartásdíjat, bementem a rendőrségre, ahol is közölték, akkor menjek vissza, ha már 3 hónapja nem fizet... jogos ez? Más. A bíróságon egyszer nagyon régen már kellett ellene letiltó végzést kérni, abban az szerepel: "2001. dec.01. napjától kezdődően havonta előre esedékesen a bérköltség terhére kifizetett valamennyirendszeres díjazásból... nyugellátásból --
  • %, de legkevesebb 20.000,-Ft ..."'

Mit jelent az előre esedékesen? Eddíg úgy vonták a fizujából, hogy november elején megkaptam az októberi fizuból levont, október hónapra szóló gyermektartást. E szerint ő késve fizetett?
Valamint, csak, hogy ne legyen túl rutin ügy :-)
Le van százalékolva valamennyire (persze semmi baja), ezért a fizetése mellett nyugdíjat is kap. Most, hogy táppénzen van (bár a munkahelye sem tud róla semmit), elvileg vonatható lenne a 33% a táppénzből, vagy a 20 ezer a nyugdíjból? Vagy ha csak a 33%, de az nem éri el a 20 ezres minimumot, akkor később a különbözet kérhető?
A segítséget előre is köszönöm! Üdv: Hajni

ObudaFan # 2007.01.19. 20:39

A táppénzbôl legfeljebb 33%-ot lehet levonni gyermektartásdíj -követelés fejében.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.01.18. 11:55

A munkáltató nyilván azért nem von, mert nincs miből, nem lévén tb-kifizetőhely. Ha ez a helyzet, akkor a bírósági végzéssel sürgősen meg kell keresni az illetékes egészségpénztárat és velük vonatni a táppénzből. Gyerektartást abból is lehet.
A hátralékot azonnal követelni kell, és kilátásba lehet helyezni a büntetőeljárás kezdeményezését is arra az esetre, ha nem teljesít. Ha elérhetetlen, akkor már lehet is feljelenteni, majd a rendőrség előkeríti.

VicKing # 2007.01.18. 08:36

Hello!
Kérdésem a következő, volt férjem fizetéséből vonják minden hónapban a gyermektartást és a cég utalja át nekem. Decemberben nem jött pénz, hívtam a céget, ahol közölték, a volt férjem táppénzen van így ők nem utalnak. Ekkor még sikerült őt elérnem és feladta postán. Januárban megint nem fizetett , és telefonszámot cserélt, elérhetetlen. A cége szerint még mindig táppénzen van, várhatóan huzamosabb ideig. Mit tehetek ilyenkor? Táppénzből vonatható? Milyen idejű fizetési késedelem után kérhetek végrehajtást? A válaszokat előre is köszönöm!
Hajni