Greency
A Ti megállapodásokban mindenképpen szerepelhet, aztán majd az kérdés lesz, hogy mit lehet, illetve az eljárási illeték mértéke szempontjabol mit érdemes a biroi egyezsegbe is átemelni belőle.
Greency
A Ti megállapodásokban mindenképpen szerepelhet, aztán majd az kérdés lesz, hogy mit lehet, illetve az eljárási illeték mértéke szempontjabol mit érdemes a biroi egyezsegbe is átemelni belőle.
Én befejném a törlesztést. Mint adóstárs ő fizetne, vagy elárverezik a házat. Ha nem lakik benne.....szerintem mindegy hogy van vagy nincs...
Az ingatlanon
Van jelzálog valamin?
Tisztelt kcs1!
Nálunk is 50-50% a tulajdonjog, közös használattal...
Bár az ingatlanban eddig csak ő lakott közel 1 évig az új nőjével.
Amúgy adóstárs ő is.
A dolog pikantériája hogy 50-50% tulajdonjog, közös használattal, jogerősen, ám még a bejutást is megakadályozza és él mint hal a vízben...még:)
Tisztelt Salone! A helyzetem hasonló. Mi adóstársak vagyunk, én és a volt feleségem. Évek óta nem hajlandó egy fillért sem fizetni. Viszont a vagyonmegosztáson a bíróság figyelembe vette hogy csak én fizetem a kölcsönt és be is számolja amennyiben hitelt érdemlően ezt bizonyítom. Ez pedig ugye nem nehéz. Igaz, az első fokú ítéletben a hitelről szó sem esett, pedig a beadványban úgy fogalmazott, azt is átvállalja. Viszont ha erről még csak szó sem esett váláskor, hogy hitel is van rajta...elég nehéz eset beperelni...
Tisztelt fórumozók és tanácsadók!
2011-ben váltam, vagyonmegosztás csak ingatlant illetően volt, hitelekről szó sem esett a tárgyaláson, szóban állapodtunk meg négyszemközt.
A volt férjem nem fizet, a hitelek az én nevemen vannak.
A kérdésem, hogy perelhetek-e a kötelezettségek megosztásával kapcsolatosan? A volt férjem vélhetőleg "feketén" dolgozik külföldön.
Köszönöm a segítséget!
Tisztelt Fórumozók!
Válás előtt állunk már február óta, közös megegyezéssel "próbálunk" válni ügyvéd nélkül. Készült egy megállapodás a gyermekek közös felügyelet alatt lennének.
A probléma a közös tulajdonban lévő lakás hitel és számlák fizetése. A lakást megosztva használjuk. Az első megállapodás szerint tulajdoni hányadunk 1/2-1/2 arányában fizetnénk tovább a hitelt és a számlákat, de meggondolta magát a másik fél. Kivette a megállapodásból azt a részt, arra hivatkozva hogy a bíróság nem fogadja el a beadványt, tehát nem szerepelhet benne anyagi jellegű rész. Eddig sem fizette a számlákat, sem a hitel ráeső részét, viszont fenntartja az 50% tulajdonjogát, és a használati jogát. A hitelben én vagyok az adós, ő a készfizető kezes és zálogkötelezett.
Az a kérdésem hogy a bontó keresethez csatolt megállapodásban szerepelhet-e a közös használatú és 50-50% tulajdonú ingatlan terheire fizetési kötelezettségre vonatkozó megállapodás? Vagy csak szimplán át akar verni hogy én fizessem továbbra is az összeg költséget.
Akkor kérj a jegyzőtől birtokvédelmet.
Tisztelt fórumozók!
A következő kérdésben szeretnék segítséget kérni!
Hat tárgyalás után május 19-én kimondták a válásunkat. A közös tulajdonú lakásunk kizárólagos használatát volt feleségem kapta. Ezzel nincs is semmi gond, hiszen én tavaly augusztus óta a barátnőmnél lakom. Ami gond ezzel kapcsolatban, hogy az exem, aki tavaly két hónapig máshol lakott, októberben visszaköltözött a lakásba, és azóta úgy tekint rá, mint a sajátjára. Tudni kell, hogy egy fedél alatt lakik két nagykorú gyerekünkkel. A lakásban, így a nejem által lakott szobában is vannak még holmijaim. Ezek kipakolására semmilyen határidőt nem szabott a bíróság.
Volt feleségem viszont kezdettől fogva gátolja a szabad mozgásonat a lakásban, hiszen a szobáját gyakorlatilag éjjel nappal zárja. Én korábban figyelmeztettem, hogy ezt nem teheti meg, de ez nem zavarta. Szerencsére a zár amivel az ajtót felszerelték, sorszámozott volt, így könnyedén találtam másikat, így alkalomadtán sikerült onnan néhány dolgot elhoznom.
Most viszont olyan zárra cserélte, amihez már nincs pótkulcsom! Ellenben vannak a szobában még mindig holmijaim!
A kérdés egyértelmű, jogszerűen jár el az exem, különös tekintettel arra, hogy a végzés NEM jogerős, valószínűleg egy darabig még nem is lesz az, mert egyéb dolgok miatt fellebezni fogok!
Előre is köszönöm a válasz(oka)t!
Az örökség különvagyon.
Kedves Fórumozók, Tanácsadók!
Érdeklődni szeretnék az alábbiakról:
Édesanyánk elhunyt, és a családi házat 50%-ban édesapánk, a másik 50%-ot egyenlő arányban, hárman, testvérek örököltük.
Az öcsénk kapcsolata elég zűrős, ezért szeretnék érdeklődni, ha ők esetleg külön válnának, annak a hármunk örökségét illetően, milyen követelései lehetnének, egyáltalán mire lehet jogosult a lány?
Nem élnek házasságban, sem közjegyző által ellenjegyzett élettársi kapcsolatban, de van már egy 3 év körüli gyermekük és kb 3 éve egy lakcímre vannak bejelentve (de nem ott élnek), jelenleg ebben a közös családi házban élnek.
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
köszi mindkettőtöknek, talán nem halok bele :)
együttérzés wers - jobbulást ! :)
OFF
na jó, hogy ne találgassatok, délután kiműtik az egyik fogam, nagy valószínűséggel altatásban, erre célzott Béla
ON
KBS ! :XD! - újfent ! nem árulok el nagy titkot gondolom azzal, hogy csípem a humorodat :)
OFF
Aztán délután kapsz egy kis nevetőgázt, az hogy felvidít. :)
Viccen kívül: szolidaritok.
ON
OFF
Béla, bíztam én benne, hogy ma délelőtt valahogy felvidítasz
ON
jogging Ne csodálkozz, ha ilyen válaszokat kapsz. Olvasd el újra, lassan és értelmezd! Hol olvasol benne ingatlanról???
Ilyenkor gondolok arra, hogy a kínaiaknak talán igazuk volt: nem kell mindenki számára megismerhetővé tenni a jogszabályokat. Úgy se értik.
az új ptk. szerint a házasságkötés előtt saját néven szereplő ingatlan közös vagyon lesz 5 év házasság után?
az alábbi cikket olvastam:
"Ez változott a Ptk-val:
A gyakorlatban szintén nagy jelentősége lehet annak, hogy azok a valamelyik fél különvagyonába tartozó vagyontárgyak, amelyeket a felek a mindennapi élet során használnak, már a vagyonközösség fennállását követő 5 év után a közös vagyonba kerülnek"
Ismét köszönöm a gyors válaszokat, és további segítséget kérek.
Holnap jó lenne túlesni a kereset elkészítésén. Csütörtökön egyikünk külföldre utazik, de szeretnénk, hogy addig is haladjon az ügy.
Kaphatunk ehhez gyors ügyvédi segítséget, azaz tudunk esetleg holnap hármasban személyesen találkozni Bp.-en és közösen elkészíteni a beadandó keresetet? (Gondolom, ebben az esetben tanúk sem kellenek.)
Vagy ha a személyes találkozó nem megoldható ilyen rövid határidővel, de van más módja az ügyvédi közreműködésnek, természetesen munkadíj ellenében, szívesen élünk a lehetőséggel.
Köszönöm a válaszokat, ma megyek jogi konzultációra, remélem biztató lesz =(
Nem egészen úgy.
A többi kérdésre nem válaszoltam. Majd most:
Ps.: Nem érdemes megspórolni az ügyvédi munkadíjat.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02