Válás, vagyonmegosztás

Hyacinth # 2016.02.18. 11:27

Jövö heten kell talàlkoznom az Exemmel. ..ezekket a dolgokat megbeszélni. ..engem ithagyot az allbérletbe amit nehezen tudok fizetni es az albérletiszerzödés miat elhagyni sem tudom. ..Pénzem sincs rà...a törlesztö a kocsira 75e ho . 2 mobil elöfizetes..törlesztéssel...30e ho ..Es 2 chivava kutya...az egyik beteg a 2 kutya fentartàsa 30e ho. ...mijen lehetöségeim vannak?

Köszönöm a vàlaszokat

Immaculata # 2016.02.18. 11:11

Közös.

Hyacinth # 2016.02.18. 11:07

Hello mindenkinek
7 évig éltem egyut a pàrommal közjegyzö àltal hitelesitet élettàrsi kapcsolat Ban
A kapcsolat vége elött 2 honappal autohitelt vettem Fell. Es elöfizeteses mobilt részletfizetéssel a szàmára. ..
Most vége a kapcsolat nak....
Mi A helyzet a hittellel ilyen esetBen?

Köszönöm a vàlaszokat

Kovács_Béla_Sándor # 2016.02.18. 10:25

Valószínűleg.
Amíg nem törlik.

Sammrita # 2016.02.18. 09:10

A házassági vagyonközösség megszüntetéséből származó megváltási ár a CSOK igénybevétele szempontjából vajon eladásnak számít? (bele kell forgatni az új lakásba annak lakásra vonatkozó összegét?)
Meddig tart a tulajdon jog, addig amíg megkötöm a szerződést, vagy amíg hozzájárulok a bejegyzéshez de még kell a banki hozzájárulás?

tacsika2 # 2016.02.18. 06:53

T. Ügyvéd Úr!
Köszönöm válaszát.

Üdvözlettel

ObudaFan # 2016.02.17. 15:33

Tacsika2

Adasvetelkent nem lenne illetekmentes, mert mar nem vagytok hazastarsak. Ezert kellene hazastarsi kozos vagyon megosztasakent. Ugyvednel vagy kozjegyzonel.

ObudaFan # 2016.02.17. 15:29

csbeci

Mert nincs ilyen szabaly. Kozos felugyelet eleve csak a szulok megegyezese alapjan lehetseges, akkor pedig abban is meg kell egyezni, hogy jar-e tartasdij, ha igen, mennyi.

tacsika2 # 2016.02.17. 12:20

15 éve már kimondták a váláskor, hogy 1/2, 1/2 részben tulajdonosok. El akarták adni a házat, de a férj most kifizetné a volt feleséget. Ezt adásvételivel kell és illetékmentes? Közjegyzőnél vagy ügyvédmél kell ezt intézni?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.02.17. 09:38

Ha a szerzés jogcíme a házassági közös vagyon megosztása, akkor illetékmentes.

tacsika2 # 2016.02.17. 08:01

Tisztelt Ügyvéd Úr! Kedves Fórumozók!
Tények: férj feleség 15 éve elvált a feleség hűtlensége miatt, de 12 évig a közös ingatlanukban éltek.(mindent a volt férj fizetett, a nő sosem dolgozott) 2 éve az exfeleség elköltözött. A férj csak a ház kisebb részét használta, 2-od fokon is elveszítette a volt feleség a többlethasználati kérelmét. Most az exférj kifizeti a volt feleséget az ingatlanból. Ilyenkor van e illeték kötelezettsége a férjnek?
Válaszukat előre is köszönöm!

csbeci # 2016.02.16. 18:57

Én kötöttem igaz, de sem nem vagyok rutinos válós, sem az ügyvéd nem hívta fel rá a figyelmem, hogy közös felügyelet esetén, amúgy nem jár tartásdíj.

homless # 2016.02.16. 17:57

Köszönöm. Lehet jobban járok ha nem veszem igénybe a CSOK-ot?

ObudaFan # 2016.02.16. 17:25

homless

Ha annak idejen a gyermekeket a feleseged neveli majd tovabb es a lakas nem megoszthato, akkor elkepzelheto. Mondjuk extrem esetben ez meg akkor sem teljesen kihart, ha nincs is tulajdoni hanyada.

ObudaFan # 2016.02.16. 17:21

csbeci

Te kotottel ilyen megallapodast.

csbeci # 2016.02.16. 16:56

Nem ez volt a közös felügyelet ára, egyszerűen mindenki azt hajtogatja, hogyha válás van tartásdíjjat kell fizetni, még az ügyvédek is...Ez ok, ha az apa hétvégi apuka, nem pedig akkor, amikor teljesen kiveszi a részét nem csak a nevelésből, hanem a költségekből is (nálunk egy hét anyukánál, egy hét apánál). Így ez nettó kib...ás az apákkal szemben. Kicsit elavult a rendszer úgy látszik...

homless # 2016.02.16. 16:51

Tisztelt fórum!

Azzal akérdéssel fordulnék a fórumhoz, hogy a házasság kötésük előtt kötöttünk egy szerződést amibe rözítettük a külön vagyonomat. Igazából szerintem semmi értelme nem volt de a szüleim ragaszkodtak hozzá. A nejemnek nem volt semmi vagyona amikor házasségot kötöttünk.
Most ott tartunk, hogy eladnám a lakásomat és egy másikba költöznénk. Első felvetésem az volt felé, hogy mivel a lakások ára egyforma, ezért ez is az enyém maradna a vásárlás után. Ez az ingatlan egy garázzsal több a másiknál. Az természetesen már közös tulajdon lenne.
A másik gondolatom, hogy szeretném kihasználni az egy gyerek után járó CSOK-ot. Ez 600e forint. Persze ez csak akkor jár ha mind kettőnknek van tulajdoni része az ingatlanban???
Ha a támogatás miatt a nejem nevére íratok valamennyi részt max 5%-ot, akkor a későbbiekben lehet jogalapja arra ha netán válás lenne, hogy kitegyen a lakásomból? Kicsit félős vagyok, mert nem szeretnék olyan helyzetbe kerülni mint egy pár barátom...
Köszönöm a válaszokat.

Üdv

Kovács_Béla_Sándor # 2016.02.16. 16:07

Értjük, de ezt az egyezségkötés előtt kellett volna megfontolni. Ha pedig ezt volt a közös felügyelet ára, akkor bizonyára úgy számoltál, hogy megéri. (Egyébként szerintem tényleg.)

csbeci # 2016.02.16. 14:11

Nem romlott, de így elég hendikepes vagyok a továbbiakba, azért az a negyvenezer pár év alatt nem kevés, félre téve néhány év után jó lenne önerőnek egy lakáshoz, ne albérletbe kelljen lakni.

csbeci # 2016.02.16. 14:11

Nem romlott, de így elég hendikepes vagyok a továbbiakba, azért az a negyvenezer pár év alatt nem kevés, félre téve néhány év után jó lenne önerőnek egy lakáshoz, ne albérletbe kelljen lakni.

ObudaFan # 2016.02.16. 13:37

Ha a megegyezés megkötése óts jelentősen romlott a jövedelmed, akkor lehet megpróbálni egy tartásdíj-mérséklési pert.

csbeci # 2016.02.16. 13:22

Azt értem hogy a megegyezés szerint vállatam, de mivel így ez engem hátrányosan érint, mivel nem több százezer forintból élek, hanem nettó kb 140.000, amiből ha levonom a közös felügyeletből rám eső költségemet plusz a 40.000 tartásdíjat, ráadásként én költöztem el albérletbe a közös otthonból, azért húsba vágó. Valahol azt írták, hogy megtámadható a megegyezés, ha az egyik fél javára különösen hátrányos. Ez így nem állná meg?

Kovács_Béla_Sándor # 2016.02.16. 13:04

Pacta sunt servanda.

csbeci # 2016.02.16. 11:54

A megegyezés szerint havi 40.000 Ft-ot fizetek pluszban az anyának, de egy ismerős mondta, hogy közös felügyelet esetén nem jár/kell plusz pénzt fizetni az anyának mivel a gyerekek "költségei" egyformán oszlanak meg. A neten is rákerestem máshol, ott is hasonlót írtak, mint az ismerős állított. Csak szeretnék tisztán látni, mert így nagyon olyan, mintha 40.000 forint zsebpénzt adnék a volt feleségemnek havonta. Sajnos váláskor az ügyvédek nem hívták fel a figyelmem a közös felügyelet eme részére.

Kovács_Béla_Sándor # 2016.02.16. 11:45

Hát hogy egyeztek meg?