Tisztelt Szakértők!
Férjemmel válófélben vagyunk. Papír még nincs beadva, mert próbálkoznánk egyezséget kötni, ami a vagyonmegosztásra is kiterjed. Az életközösség már megszűnt, és túl vagyunk az első, ügyvédek moderálásával történt egyeztetésen is.
De! Egy fedél alatt lakunk, két nagykorú egyetemista, és egy középiskolás gyerekünk van. A kiskorúval kapcsolatos kérdések nagyjából rendezettek, a vagyonmegosztás a húzósabb kérdés.
Az életközösség megszűnésének napja után (ez később lett csak kimondva, hogy az a nap)1 héttel a férjem megpróbálta a garázs tartalmát elhordani, itt nagy értékben vannak szerszámok, gépek, amelyek nem az ő munkaeszközei. Akkor sikerült közbelépni, és most arra hivatkozik, hogy nem volt papír beadva, tehát teljesen jogszerűen járt el.
3 napja, mivel tudta, hogy a gyerekekkel nem leszünk itthon, idehívta a testvérét (sosem volt nálunk, nem volt túl aktív kapcsolat), közel 1 órát a házban voltak, majd leállt a kamerarendszer (csak kint vesz, bent nincs). Én távolról néztem a kamerát, ezért felhívtam, hogy kapcsolja vissza, de azt hazudta, hogy áramszünet volt (nem volt, a szomszédok megerősítették). Mivel az egész rendszert ő telepítette, ért hozzá, de a kamera naplójában látszik, hogy belenyúlt a rendszerbe, és vissza is nézte, hogy mit rögzített. Mire újra volt kép, már látszólag semmit sem vittek el. Hazaérve láttam, hogy monitor, laptop biztos, hogy hiányzik. Meg is írtam neki, de nem reagált. Nincs vagyonleltárunk, de fotóval tudom bizonyítani, hogy bár használaton kívül, de ezek itt voltak.
Gondolkozom feljelentésen, mert ez a közös vagyon eltüntetése véleményem szerint. Ha kétszer megpróbálta, többször is meg fogja, és így nem lehet élni. Egy szép napon elhord mindent.
Kérdésem, hogy mit lehet tenni, milyen eszközeim vannak vele szemben. Az egész eddigi eljárásban etikátlan, szemérmetlenül hazudik, és látszólag semmitől sem retten vissza. Erős a gyanú, hogy pénzügyileg is már erős lábakon áll, mert rég óta készülhetett a válásra, és "biztonságba helyezte" a megtakarításokat, biztosításokat is.
Minden segítő hozzászólást nagyon köszönök.
Válás, vagyonmegosztás
etikatlan ferj
2024.12.26. 06:54

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Címkék
adatvédelem
adózás
alapjogok
Alkotmánybíróság
alkotmányjog