Gyermekelhelyezés


derill # 2004.06.15. 14:04

Hát ez eléggé bevett szokás. Hogy miért nem akarnak válni? Nincs közös megegyezés a válóper tekintetében, és a felperesen a bizonyitási teher. Magyarán szólva neki kell bizonyitania, hogy a házasság megromlása nem az ő hibája. Tehát mint irom sok ilyen van.
Természetesen a biróság előtt bizonyitani kell, hogy a gyermek elhelyezésére a feleség az alkalmasabb. Ezt elég nehéz akkor, ha az viszont bizonyitható, hogy a férj keresi a pénzt, ő tartja el az egész családot, sőt a háztartást is ő látja el. Ez esetben ugyanis mit csinál a feleség? Nyilvánvalóan ha ez igy van ez esetben a férj alkalmasabb a gyermek nevelésére, és a biróságnak nála kellene elhelyeznie.

A hütlenség nagy fegyver. De azt is bizonyitani kell. Ha pedig ez sikerül, a férj még mindig bizonyithatja, hogy a feleség magatartása miatt kényszerült rá (a kánonjogban válóok ha a feleség nem teljesiti házastársi kötelességeit). Jelen esetben mivel a férj a biróság előtt bizonygatja, hogy van szexuális kapcsolat, erre nyilván nem tud eredménnyel hivatkozni.

Talán meg kellene próbálni rendezni a problémát. Leülni és megbeszélni. Ha nem megy, akkor el kellene döntenie mindkét félnek, hogy mit akar. Fenntartani egy nem müködő házasságot ami ujabb viták alapja lesz, vagy esetleg kulturáltan uj életet kezdeni. Mérlegelni kell azt is, hogy mi történik a válás után. Ki hol fog lakni, mi történik a vagyonnal. Ha a feleség idáig nem dolgozott nyilván ezek után majd kell neki. Biztos, hogy megéri neki?


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Flóra # 2003.06.30. 06:16

katacska írta - 2003.06.28 20:43
???? Nagyon érdekes, mit értettem rosszul?

A feleség nem akar elválni de tartásdíjat akar?

E kérdés tisztázásáig a további kérdéseimet fel sem teszem.....

Jól értetted! (Remélem nem baj ha tegezlek.) Nem akar válni, szerintem csak arra akarja használni a gyerekeket, hogy zsarolhasson velük. A férj úgy pattogjon ahogy ő fütyül. Ha valami nem tetszik neki, viszi a gyerekeket. Mit lehet ellene tenni? Hogyan lehet túljárni az eszén?


Flóra

katacska # 2003.06.28. 18:43

???? Nagyon érdekes, mit értettem rosszul?

A feleség nem akar elválni de tartásdíjat akar?

E kérdés tisztázásáig a további kérdéseimet fel sem teszem.....


Frappáns aláírás most nem jut eszembe...

Flóra # 2003.06.13. 13:01

Feleség gyermekelhelyezési és gyermektartási keresetet nyújtott be a bíróságra a férjével szemben. Közös házba, háztartásban élnek, arra hivatkozik, megszíkították az életközösséget. Mivel tudja ezt a bíróság előtt bizonyítani, hogy bizonyíthatja be, hogy nincs szexuális kapcsolata a férjével, de a férj azt állítja, hogy van, a háztartást teljesen a férj látja el, mindent ő vesz meg, élelmet, gyerekek ruháit, játékait. A feleség nem akar elválni, azt akarja, hogy továbbra is együtt éljenek, de a gyerekeket ítélje a bíróság neki, a férj fizessen gyerektartást. Mindezt a férj hűtlenségére alapozva teszi. Ez első hallásra eléggé abszurd, de el tudja ezt érni a feleség valamilyen módon.


Flóra