Természetesen, mindig nyitott vagyok mindenki válaszára. Tartok tőle, hogy olyan részleteket kérdezek, amivel a többiek sem gyakran foglalkoznak. (Ha nem, akkor valószínűleg rosszul fogalmazok. :))
A tanulmányozott esetekből látom, hogy gyakran félremennek akkor is, ahol ügyvéd segíti a panaszost, tehát nem egyszerű ezeket a dolgokat kibogozni. Nyilván, a konkrét jogi tanács nagyon jól jönne, de – bár nekem nagyon hosszadalmas - szívesen kutatok a megoldás után magam is. Az a tapasztalom, hogy ilyenkor mások (főleg, ha jogászról van szó), gondolatmenetének megismerése sokszor többet segít a válasz megtalálásában, mint a konkrét jogszabály.
Tényleg jócskán profitáltam már a megismert véleményedből és a válaszaidból eddig is.
Köszönöm szépen! :)
(Ui. A családon belüli erőszakot egyoldalúan bemutató propagandával szemben nem csak mi ágálunk, pl. Ranschburg tanár úr az írásaiban, nyilatkozataiban, előadásain (főleg a „A meghitt erőszak” c. könyv kapcsán) sokszor kitér erre. Azt hiszem, ha jogász lennék, kihúznám a kardom, de most egyébként is a vizsgáimra illene koncentrálnom, így ebben az ügyben – egyelőre - nem játszom Don Quijote-t.)