Kedves KBS. Ujból végig olvastam a válaszod,s ugy gondolom,hogy nem méltányos. Õ is oda jöhetett volna ügyvéd nélkül mint én! Senki nem kötelezte arra,hogy ügyvédet fogadjon. S ha megtette, akkor valószinűleg van rá pénze! Ezért nem érzem méltányosnak,hogy az ő költségeit én fizessem ki!!!!!!!! Bocsánat,de amit az ügyvédre költenék,azt inkább a fiamra költöm. S ezt ő is megtehetné!!
tardásdijemelés a felperes költségére?
- 1
- 2
Ha én is fogadok ügyvédet s én is kérem a perköltség téritést az exem felé,akkor mi van? Miért gondolja a biróság,hogy ha nem elég a tartásdij a gyerek tartásához,akkor lesz pénzem kifizetni a perköltséget?
A %-os arányt ,hogy számolják ki? pl ha 30.000 kérek s csak 20.000 itélnek akkor, ugye 10.000 a veszteségem. Ennek alapján? De ő is vesztes,mert neki meg a ebben az esetben 7500ft-al többet kell fizetnie. Ami viszont kevesebb mint a 10.000 ,az ő %-a kisebb lenne? Vagy akkor szintén én lennék a vesztes,mert ugyan itéltek emelést,de nem annyit mint amennyit kértem.Huuu Ez egy kicsit bonyolult!:-)
Azt jelenti.
Részleges pervesztesség esetén - ha a kért emelésnek csak egy részét ítél meg a bíróság - csak az ügyvédi költség egy részét kell megfizetned, a pervesztesség arányához igazodóan.
Kedves KBS: Ez azt jelenti,hogy ha a biróság nem itéli meg a tartásdijemelést,akkor én vesztes vagyok? Hiszen én inditottam a pert. S mint vesztesnek meg kell fizetnem az ő ügyvédi költségét? Ha itélnek emelést,akármilyen kis emelést,akkot már ő a vesztes? S mi lessz a perköltséggel amit ő kért? Akkor ki fizet?
A perköltségmentesség nem mentesít az alól, hogy a pervesztes félnek meg kell fizetnie a nyertes eljárással kapcsolatos kiadásait. Ez azért eléggé egyértelmű és igazságos - az ellenkezője lenne a méltánytalan.
Annak, hogy az ügyvéd ÁFA-körbe tartozik-e, akkor lenne jelentősége, ha a vesztes fél vállalkozás.
Tegnap volt tárgyalásom gyermektartásdij emelés miatt. Az exem 12500ft-ot fizet a gyerek után s ennek az emelését kértem. Én egyedül jelentem meg a tárgyaláson, ügyvédre nincs pénzem s ugy tudtam,hogy az eljárás illeték s perköltség mentes. A "drága"volt férjem ügyvéddel jelent meg,aki bizonygatta,hogy én jobb anyagi körülmények között vagyok s a jelenlegi tartásdij is veszélyezteti a létfent tartását. Röhej! De a legszebb,hogy még ő kérte a perköltség megállapitását,s rám terhelését!! Van ilyen?
Megitélheti a biróság? Ha igen mire fel? Az ő ügyvédjét én fizessem ki? A birónő valami olyasmit kérdezett az ügyvédtől,hogy áfa köteles? mire a válasz ,igen volt. Ez mit jelent? Ha valaki tud nekem válaszolni,kérem tegye meg!! Köszi:-)
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02