Hát :( Szomorú vagyok.
És én nektek hiszek, az ügyvédben csak..hehe..reménykedek de én is (mi is..) úgy érezzük hogy ezt buktuk (bukta ő is)!
Akihez megyünk ügyvédhez holnap (régi jó ismerős ráadásul szóval ő nem fog átvágni minket), felhívtuk, ismertettük a helyzetet és az öröklési szerződés tanúkra vonatkozó hibáját.
Első mondata ez volt: kérjük vissza a pénzt amit az örökhagyónak adtunk és indítsunk kártérítési pert.
Másik ismét csak jó ismerős (ügyvéd) egyből közölte, hogy tudni kellett volna a kollégának, mert amióta az eszét tudja öröklésihez kell 2 tanú.
Ti is mind ezt mondtátok, szóval nem áll túl jól a szénám finoman fogalmazva!
CSAK kicsit nehéz eldönteni a következő lépést. Mert tegyük fel ha államra hagyom a lakást mert elismerem hogy rossz a szerződés, nekimegyek az ügyvédemnek, és kiderült hogy igaza volt?? Akkor se lakás..se semmi pénz (csak minuszba...). Hát ez borzalmas lenne!!!
Gondolom egyetértetek velem.
Ezért nem tudom, hogy mégis ki kellene -e állni az ügyvéd (és mellesleg az engemet illető lakás iránt...khm..), és emellett hogy lehet indítani valami kártérítési dolgot, vagy csak egyáltalán bejelenteni a biztosítónak, hogy bocs de úgy érezzük probléma van a szerződéssel.
Lehet ilyet?? Ittvan pár utcával odébb..A közjegyzői határozattal már be lehet menni a mube-hez nem?
Mindkét ügyvéd azt mondta (miénk nem, nagyon pozitívan fogja fel a szerződésünket...), hogy az ügyvédnek saját magának kellene a biztosítójához fordulnia esetünkben azonnal kb..
Teljesen tanácstalan vagyok, és az a baj hogy ügyvédek sem elégítenek ki információval, úgy kell belőlük is mindent kihúzni, ááá!!!!
wave*