bankszámla kivonat - álláskeresési járadék

ppetya # 2008.10.08. 16:31

bigdady!

Ugyan köteles évente legalább egyszer tájékoztatni, de (tudomásom szerint) nem ingyen. Egyébként gondolom a Hpt.-ban van erről szó.

bigdady # 2008.10.08. 06:30

Sziasztok!

Melyik törvényben van olyan, hogy a bank köteles évente minimum egyszer az ügyfelét ingyen tájékoztatnia a bankszámlájának egyenlegéről?

fuleskutya # 2008.02.25. 13:51

Nos... úgy látszik, hogy valaki más is óvott, mert mire odaértem (egy hónappal ezelőtt jelentkeztem, mára rendeltek vissza a szükséges papírokkal) addigra már nem kérték, simán elfogadták, hogy megadtam a bankszámla számomat. Mindenkinek köszönöm a segítséget!

Cinti # 2008.02.25. 05:19

Szia!

A múlt héten én is így jártam, de az ügyintéző csak a fejléc részét fénymásolta le, a többi információt gondosan eltakarva másolta le az információkat.

monalisa1 # 2008.02.24. 21:30

Bizonyára joszabályban van foglalva, hogy a nevet-, címet- és bankszámlaszámot rögziteniük szükséges, anélkül valószínűleg nincs álláskeresési járadék. (Persze ettől az embernek még lehet másik pénzintézetben másik számlája is...)

A járadék folyósítása bizonyára csak egy bizonyos jövedelmi összeghatárig, azon felül valószínűleg már nem, vagy legalább is nem annyi.

Azért mert nincs más kereseted, "egyéb" címen jovedelmed még lehet (...) és éppen a számládra érkezően...

fuleskutya # 2008.02.24. 21:09

Sziasztok!

Álláskeresési járadék igénylése miatt bekérik a 30 napnál nem régebbi bankszámlaszerződést, vagy két hónapnál nem régebbi bankszámla-kivonatot... Van ehhez jogszabály szerint joguk? Ugyanis párhuzamosan nyilatkozom arról, hogy nincs más keresetem (tényleg nincs).
Mi van, ha a bankszámla-kivonatról ott az előadó orra előtt levágom azt a részt, ami tartalmazza a nevemet, címemet és a bankszámlaszámomat? Van köze a számlaforgalmamhoz?