Pszichológusi szakvélemény

Vitai_Georgina # 2008.03.21. 13:55

Sziasztok!

A volt férjem feljelentett a gyámügyön, amiért pszichológus szakértőt rendelt ki a gyámügy.

A "szakvélemény" elkészítésekor nem készült magnófelvétel, valamint semmit sem iratott velem alá a hölgy.
A szakvéleményből viszont süt a gyűlölet, tárgyi tévedések tömkelegétől hemzseg, értelmetlen mondatokkal van tele.
A becsületembe gázol, olyan durván, hogy ha igaz lenne, akkor minimum agyon kellene lövetni.

A gyerekeim védelembe vételét írja elő, ami azért probléma, mert ez sem az óvodai, sem másik pszichológus véleményével, vizsgálatával nem egyezik meg.

Olyan szinten felháborít mindenkit aki olvassa, (pszichológusokat is!!!), hogy azt leírni nem lehet.

Kugler gyöngyinek hívják a "szakértőt"

Mit lehet tenni? Eddig 80 ezer forintomban van, hogy elmentem egy igazi pszichológushoz, aki elvégezte a gyerekek vizsgálatát, és merőben pont az elenkezőjét jelentette ki.
Most a gyámhatóság, a gyámügy, és az önkormányzat gyámügyi osztálya szállt rám ez a szakvélemény alapján.

Hogy tudom megvédeni magam, és a káraim megtérítését követelni ettől a "szakértőtől?"

ObudaFan # 2008.03.22. 10:02

Másik szakértő kirendelését kérheted, és ha ez nem történik meg, vagy a másik szakértő is hasonló véleményt ad, fellebbezhetsz, ha ez sem jön össze, akkor pedig a jogerős határozat ellen bírósághoz fordulhatsz, és igazságügyi szakértő kirendelését kérheted.

monalisa1 # 2008.03.22. 10:55

Igen, és lehet, hogy a bíróság csakis az általa elrendelt, független pszichológus szakvéleményét veszik majd figyelembe döntésénél.

Tehát annyira azért ne legyél előre elkeseredve, legfeljebb NAGYON bosszanthat a felületesség és a "vak is látja" igazságtalanság.

Messze nem lefutott még a meccs.

monalisa1 # 2008.03.22. 10:59

Persze az, hogy az általad felkért pszichológus - elvégezvén a gyermek vizsgálatát -, merőben ellenkező álláspontra jutott mint amit vártál volna, nos azért érdemes elgondolkodni a dolgon...

Egy "maszek" szakvélemény egy picit mindig a megrendelő felé húz... - és nálad mégsem!

Zoltanuss # 2008.03.22. 12:52

Mennyire lehet objektiv egy szakvélemény azon is belül egy pszihologúsé ???
Szerintem semmenyire.
Csak úgy a szakvéleményekről - bárki adhat, természetesen pénzért csak az arra jogosult. Aztán van a speciális fajtálya az un. igazságügyi - itt még szükebb a keret - csak az arra kijelöltek.
Persze nem biztos, hogy az objektiv plána nem egy pszihologúsi területen !!

Még a műszaki világban is vannak egymásnak tök ellentmondó szakvélemények !

Természetesen a semminél jobb !

Zoltanuss # 2008.03.22. 13:00

T. Vitai_Georgina !

A becsületembe gázol, olyan durván, hogy ha igaz lenne, akkor minimum agyon kellene lövetni.
A kóbor kutyáknál javasoltam, ott volt nagy felháborodás - itt kit kéne ? a férjet a pszihológert ?

A szakértőnek egyébként az a dolga , hogy szakértsen - nem kell feltétlenül figyelenbe venni a véleményét - miért nem inkáb azt aki alkalmazta a véleményt ?

Vitai_Georgina # 2008.03.22. 16:10

A szakvélemény lehetne objektív. De ez tele van értelmetlen mondatokkal, súlyos tárgyi tévedésekkel, és olyan megállapításokkal, amelyek kizárólag rosszindulatúak. Pl: a gyerek betegségeiről az anya elhanyagoló magatartása tehet.
A gyerek bélelzáródással született, és az apjától öröklötten aszthmás.
De folyamatosan gyógykezeltetem, (barlangterápia, rendszeres orvosi ellenörzés, gyógyszerek, stb.) mindent megteszek azért, hogy kigyógyuljon, vagy legalább egy élhető élete legyen. Amióta egyedül élek, azóta nincs tüdőgyulladása!
Erre a "szakértő" megállapította, hogy a gyereket védelmbe kell venni, mert elhanyagolom. És a gyámügy megindította a védelembe vételi eljárást :(
A gyerekről olyanokat ír le, hogy gyenge testi, és szellemi állapotban van.
Testi állapota ügyes, és jól mozog (az ovoda szerint is, de járatom különtornára!), a beszédfejlődeése el van maradva, de természetesen logopédushoz is jár, aki szakvéleménye szerint semmi baj, be fogja hozni.

"A gyerek egy-másfél éves szinten rajzol". Állapította meg a "szakember"

Nincs tisztában ezek szerint, hogy egy egy éves, illetve másfél éves gyerek között másfélszeres a korkülönbség. Illetve az ember örül, ha egy egyéves gyerek köröket rajzol. A fiam pedig autót, vonatot, buszt is szokott rajzolni.

Tele van a "szakvélemény" olyan feltételezésekkel, amelyet alátámasztani sehogy sem lehet, de kugler gyöngyi állítja ezeket.
Csatol a végén egy hat oldalas (a word kezelése is nehéz neki, mert a tördelés az kicsit nem tökéletes) más ember által írt elidegenítési szindrómáról valami szöveget, amely megállapítása szüges ellentétben állnak a saját megállapításaival.

Az egy dolog, hogy lehülyéz, és leírja, hogy alkalmatlan vagyok anyukának. Bár tisztességel nevelem őket egyedül, jó körülmények között.
De az, hogy a gyerekeimet állami gondozásba akarja vetetni, mert utálja a nőket, az azért túlzás.
Tönkre akarja a tenni a gyerekeimet!!!!
(A gyerekem rajzait szerintem össze is keverte máséval)

A nőröl mindet elmond, hogy az iwiwen élete egyetlen célja, hogy megtalálja az igazit....

monalisa1 # 2008.03.22. 16:21

Szakvélemény kiegészítésre és/vagy helyreigazításra kérheted fel, illetőleg írásban kérdéseket tehetsz fel neki, melyeket remélve megválaszol majd.

Ha már te fizetted, és ha már nem is segít (...), legalább keresztbe ne tegyen neked.

Írj neki nyugodtan - újabb pénz nuku, használható válasz elvárható lenne...

Vitai_Georgina # 2008.03.22. 16:28

ObudaFan!
Sajnos ez a nő már igazságügyi szakértő volt :-(
A gyámügyön kértem, hogy másik szakértő is vizsgálja meg a gyerekeket, mert a szakvéleményben leírtakat az óvodai nevelők is elhűlve, fejüket rázva olvasták, de pénteken kaptam meg a végzésüket, amiben ítéletet hirdettek, miszerint én az apjuk ellen nevelem a gyerekeket. S kizárólag a szakvéleményt vették alapul. Én hiába írtam le - tanukkal - hogy az elmúlt másfél évben (mióta külön élünk) apuka nemegyszer 2 hónapokat is kihagyott a felénk-nézéssel, ami egy 2,5 éves gyerkőc életében eléggé sok idő.
Természetesen fellebezek, de már a gyámHATÓSÁG behívóját is megkaptam a védelembevételi eljárás megkezdésére :-((
Merthogy a szakvélemész konklúziója: a gyerekek az én személiségem és magatartások miatt teljesen zombik, és menjenek állami gondozásba .....
Bíróság még nem volt képben ..... lehet, hogy még az is lesz???

Vitai_Georgina # 2008.03.22. 16:36

Monalisa!
Valamit nagyon félreértettél! A gyámügy rendelte ki nekünk eme pszichológust, nem én kértem! S bíróság sincsen itt sehol!
S nem NAGYON bosszant a szakvéleménye, hanem egyenesen megkérdőjelezi az elmúlt másfél évemet! Azóta szinte egyedül nevelem a gyerekeket, apuka hosszabb-nagyobb kihagyásokkal felbukkan, és csodálokzik, hogy a gyerekőcök nem akarnak vele elmenni 3 napra...
S ez nem felületesség, hanem rosszindulat.
Maszek szakvéleményt én kértem, az előző után - mert ha az elsőben akad egy szemernyi igazság is, akkor tényleg elgondolkodom, hogy állami gondozásban lehet, hogy jobb helye lenne ennek a két törpének .....

Szóval nem én fizettem, de még sajna ez is előfordulhat ... :-((( Ugyanis a közel 200.000 Ft munkadíját azzal fizettetik ki, akit "elítélnek" ... s ebben a pillanatban épp engem .....

S így kérdezni sem tudom, sehogysem, mert ő behívott, elbeszélgetett, megírta, leadta, és ezzel számára vége .....

Vitai_Georgina # 2008.03.22. 16:45

Zoltanuss!
Az egyetlen baj ezzel, hogy szinte az egész NEM IGAZ .... és ez alapján ítéltek el engem a gyámhivatalnál, és most emiatt indul a gyerekek gyámhatósági védelembe vétele is :-(( (Így nehéz csak vállat vonni és hátat fordítani neki ....

Agyonlövetni meg engem kéne, ha a valóban olyan lenne a helyzet, ahogy azt a pszichológus leírta!!! És ha csak a szakvélemény alapján kellene dönteni (és nem ismerném magamat), akkor elmennék tüntetni a halálbüntetés visszaállításáért - magamnak ....

A szakértőnek az is a dolga, hogy objektíven értékeljen, és alaposan, gondosan utánajárjon, hogy igaz-e amit leír ..... főleg, ha az állami gondozást lebegteti 2 pici gyerek feje fölött :-(((( Legalább felhívhatta volna pl. az ovit, hogy ott milyenek a gyerekek (a nagyobbik már 3 éve odajár), esetleg netántán kijött volna, hogy a gyerekeket a saját környezetükben, otthonukban is megnézze .....

Zoltanuss # 2008.03.22. 17:25
Végül a biróság dönt
  • úgy ahogy !!
Meg kéne egyezni !
Vitai_Georgina # 2008.03.22. 17:37

Milyen bíróság???

Közös megegyezéssel elváltunk végül (1 éves huzavona után) tavaly szeptemberben. Szal megegyeztünk!

A gyámügy rendelte a pszichológust, mert a volt férjem feljelentett, hogy egy általa kiemelt napon a gyerekek nem voltak hajlandóak elmenni vele hétvégére .... de hogy előtte hetekre felszívódott, le se tojta a gyerekeket, az nem érdekelt senkit .... hogy idén (már március vége felé van!!) összesen egyszer jött ide értük (persze "sikertelenül") az szintén nem érdekel senkit :-((((

monalisa1 # 2008.03.22. 20:36

Egy gyermekkel való külön élő szülő kapcsolattartása 3 éves korig az anya otthonában, általában kéthetente, pl. szombat délután 2-től 6-ig. (Az anya passzívan van jelen, pl. mosogat, vasal a másik szobában stb.) A közelgő jó időre figyelemmel el lehet menni kisebb KÖZÖS programot szervezni: játszótér, séta a parkban, fagyizás stb. - hadd ne legyen a gyermenek annyira idegen a ritkán látott apja... És mivel te is ott vagy, előbb-utóbb csak kezdeményez: valamelyest bátrabb lesz az apjja iránt.

Az egész hétvégére való elvitel 3-4 éves kortól, fokozatos szoktatás után.

Persze hasznos lenne, ha az ex-ed nem fehér holló lenne nálatok...

A 200 ezer forintos szakértői díj az erősen tulzás (...) legfeljebb annak ötöde ha reális - még igazságügyi szakértő esetében is.

A volt férjeddel nemigen tudsz mit csínálni, mert valahogy NEM nő fel a feladathoz, a felelősséghez.

Az elvált szülők egymás további bosszantása - legalább is az ő részéről - az várhatóan folyt. köv.

Vitai_Georgina # 2008.03.22. 21:16

Akkor volt a kisfiam 2,5 éves, amikor apuka elköltözött ... akkor mondjuk fel sem merült, hogy látni akarja ... mármint apuka a gyereket. Azóta már 4 éves is elmúlt a "nagy"fiú .... Az első "láthatásra" az elköltözése után kb 5 hónap elteltével került sor ....
Egyébként nekem is "hasznos" lenne, ha néha jönne, legalább egyszer alhatnék egy jóízűt.... na meg ha számítani lehetne rá .... tudod milyen sz@r érzés, amikor a lázas-köhögős betegség közepén fogy el a lázcsillapító, és hiába közel a patika, nem hagyhatom őket egyedül a lakásban, ehelyett meggyőzhetem a nyűgös-fájós gyerekeket, hogy öltözzünk, és menjünk sorbaállni a panadolért ..... :-(((
A 200.000 valójában 171.600 pontosan. ÁFÁval! És ezt már a gyámhivatal be is hajtaná rajtam, amint a végzésük jogerőre emelkedik!!! Nem kérdezik meg, hogy reálisnak tartom-e ... :-((( Hát legalábbis ezért már sajna muszáj fellebbeznem .... egy fizuból lakáshitelt, felújítási hitelt, rezsit meg a mindennapokat bőven elég finanszírozni ....
De - csodák-csodája - a második pszichológus, akihez "maszek"-ba mentem, az "csak" 80.000 -be került .... no comment ....

Az, hogy bosszantani akar, az már rég nem érdekel .... ha csak engem/velem tenné ..... de most a gyerekek állami gondozásba kerülése a tét, és ezt már nagggyon nem akarja bevenni a gyomrom .... ez már nekem nagyon túl van a bosszantás fogalmán ....
De ez a része tényleg nem érdekel (valahol meg is értem, én adtam be a válópert). Játsza a játszmáit, rólam lepereg. De a gyerekeket hagyja ki belőle!

Ami viszont nagyon is a bögyömben van: egy "szakértő" hogyan adhat ki ilyen munkát a kezéből?!?!?! Ami csöpög a rosszindulattól, tele van tárgyi tévedésekkel, feltételezéssel, rágalmazással!!! Hol és hogyan tudok én az ellen tiltakozni, hogy ez a szakértőnek nevezett "izé" más családokat, más gyerekek életét ne tehesse tönkre soha többé??????

Vitai_Georgina # 2008.03.22. 21:20

Az egyetlen "segítség" ami részéről van: a gyerektartást letiltják a fizujából, így a havi 25%-ot rendesen, időben megkapom.

Igazad van, valóban nem nőtt fel .... én már a 2. felesége voltam, azért kapom csak a 25%-ot, mert ott is van 2 gyerkőce, ők kapják a másik 25%-ot. Na meg ha megmarad, akkor kb fél éves lenne az 5. gyereke is! Persze az már nem tőlem!!! ;-))))

ObudaFan # 2008.03.23. 11:36

Bíróság még nem volt képben ..... lehet, hogy még az is lesz???

Ez tőled függ. A másodfokú határozat ellen keresetet indíthatsz 30 napon belül, és kérheted a végrehajtás felfüggesztését.

kini # 2008.03.26. 07:18

Sziasztok!

Kérdésem az lenne,hogy az apánál vannak a gyerekek elhelyezve,de lelkileg sérültek,igy én elvihetem e őket gyerekpszihológushoz?

_Wasp_ # 2008.03.26. 09:11

kini:
a kapcsolattartásod alatt miért ne? (persze tájékoztatnod kell a másik szülőt)

rossz példával: ha pl eltörné a gyerek a kezét, akkor nem viheted kórházba, csak mert az apánál van elhelyezve?

Vitai_Georgina # e-mail 2008.03.22. 22:20
szerintem nem vicces. :(

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

ObudaFan # 2008.03.26. 19:05

Más kérdés, hogy célszerű-e erre fordítani a kapcsolattartás idejét. Gyermek elhelyezésének megváltoztatásához egy magánszakértői vélemény nem sok.

_Wasp_ # 2008.03.26. 19:27

yepp.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

kalamalyka # 2008.03.27. 14:58

Üdvözlök mindenkit!

Kérdésem az lenne, hogy egy igazságügyi pszicológiai szakvélemény, ha telejsen ellenkezik a tárgyaláson elhangzottakkal és azokkal amik bizonyításra is kerültek. PL. valaki verekszik, ittasan vezet, agresszív és mind-mind bizonyítva van, akkor az elsőfokú határozat ellen van-e esélye a fellebbezésnek? Értem ezt arra, hogy mindezek ellenére a pszichológus azt mondja, hogy ez az ember teljesen megbízható, nem agresszív.............

Milyen lehetőségek vannak arra, hogy megkérdőjelezhessük az esteleges elfogultásgot, vagy nem is tudom, szóval azt, hogy miért épp az ellenkezőjét állítja????????????,,,

Tamás123 # 2008.03.27. 18:26

Sziasztok!

Döbbenetem teljes mértékű!

Ma vettem kézhez dr. .... pszichológus szakértő igazságügyi pszichológiai vizsgálatát és véleményét.
Komolyan leültem az olvasásakor a döbbenettől.

Nem önreklám, de Csiza Csaba néven az iwiw-en, illetve a http://bontoperem.mlap.hu/ oldalon ha megnézed a YuoTube-ra feltett videóimat, azokban röviden ott a lényeg.

Több, mint 600 (hatszáz) napja zárják el tőlem a fiamat. A rendőrség kérte fel kérésemre a szakértőt, ugyanis a klipbeli esetek miatt feljelentettem kiskorú veszélyeztetése és garázdaság miatt a feleségem élettársát.

Ledöbbenésem egyik oka, hogy nevetséges módon, direkt kérdéseket kapott a fiam, hogy látta-e az esetet vagy sem. A kérdések olyanok voltak, hogy arra a feleségemék felkészíthették a gyermeket. Pl. nem volt ott, nem látott semmit. Tényleg itt tart ma a pszichológia tudománya?
A másik: Rólam a fiam eljesen sötét képet festett, én vagyok a rossz, én vagyok mindennek az oka, a feleségem pedig a ma született bárány.

A "családrajz" teszten a fiam le sem rajzolt, csak a feleségemet, saját magát és az élettársát. Arra a kérdésre, hogy az apját miért nem rajzolta a képre, azt válaszolta, hogy nem akarja. Aztán megkérdezték tőle, hogy "Ha mégis lerajzolna, akkor hova tenne engem" Erre a kérdésre bal oldalon távol helyezett el, de csak annyit írt oda, hogy APA.

Hova tudok én fordulni, hogy ez az egész a 600 napos elzárás és teljes mértékú ellenem vaó hangolás következménye?
Mit tudok csinálni, hogy ez egy erős anyai és élettársi befolyásolás, ellenem hangolás következménye.

Kérlek benneteket, nézzétek meg az iwiw-en és a http://bontoperem.mlap.hu/ oldalamon legalább a YouTube-ra feltöltött klipeket.

Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni, hogy mit csináljak, ha tudom, hogy ez nem az én igazi fiam, hanem amit tettek vele 600 napos elzárás, ellenem hangolás után.

Kérem, segítsetek!

monalisa1 # 2008.03.27. 18:51

Másfél év elég idő ahhoz hogy valaki agymosásos menjen keresztül.

Nem ellened szólok hanem teérted.

Tamás123 # 2008.03.27. 19:07

10 és fél éves volt a fiam, amikor szinte szó szerint ellopták, most 12 és fél lesz.

Nem tudom, hogy mit csináljak, annyira bíztam a szakvéleményben. Az nagyon ledöbbentett, hogy a kérdések 90 %-a olyan volt, amire direkt fel lehet készíteni a gyermeket.

A szakvéleményből a teljes elvadítás jön le, mintha nem is az én fiam lenne.

Mit csináljak, hogy ez az elvadítás, az ellenem uszítás hatása, semmi egyéb? Bűncselekménynél direktben megkérdezni a gyereket, hogy ott volt-e? Röhejes.

Van valami ötletetek, hogy mit tegyek?