Az orvosi papírok hazugságai kitalált, fiktív betegségekről. A "szakvéleményen" olyan hazugságok vannak, ami sértő. Tb támogatott gyógyszert írt és kezeléseket.
Pszichológusi szakvélemény
KBS .... :-)
Rájöttem, hogy hopppááááá...:-)
(A gumiszobába tévedtél, Vadsuhanc...)
Pontosíts... Kinek számolt el és mit ?
Kérdésed első felére a szakértő iratok alapján is adhat szak(értői) véleményt.
Üdvözletem.
Az minek számít btk szerint, ha egy orvos személyes vizsgálat nélkül "szakvéleményt" készít, és a "súlyos betegségre" hivatkozva gyógyszer illetve kezelési költségeket elszámol?
Tisztelt Fórumozók! Az érdekelne, ha valaki a Rorschach Teszt során 3 ábrán másodjára vagy harmadjára azt mondja, hogy talán lehetne szexuális vonatkozása is(nemi szerv) a képen, az valójában szexuálisan túlfűtött, és csak a szexre tud-e gondolni? Ezenkívül helytálló-e az, hogy rendkívül hangsúlyosan szerepelnek a gondolkodásában szexuális tartalmú elemek? Egyébként a vizsgált személy ismerte az ábrákat http://www.deltabravo.net/…orschach.php
és nagyjából azokat a válaszokat részesítette előnyben, amelyeket a legtöbben, mégis az a vélemény jött le, amit az ügyész szeretne hallani! Milyen szakember az olyan, akinek fel sem tűnik az ábrák ismerete és ír egy teljesen olyan véleményt, amelyet szinte szóról szóra hallani akartak tőle!
Tisztelt Dr. Grád András Ügyvéd Úr!
Segítségét szeretném kérni az unokatesomról van szó, örökbefogadási ügyben. A családvédelmi pszichológiai tesztet elfogadták, a tanfolyamon részt vett az unokatesóm, becsületesen elmondta és vitte a pairt,hogy a gyermektelenség miatt segítséget kért a pszichiátrián, de sajnos ott nem kapott erről véleményt, hanem szakértői véleményt javasoltak, akit a Gyh meg is nevezett.Félünk hogy ez már el van döntve, LEHET E KÉRNI ILYEN ESETBEN FÜGGETLEN SZAKÉRTŐ VÉLEMÉNYT, HOGY TÖRTÉNIK EZ???MI LEHET AZ ÜGY TOVÁBBI MENETE, HA A SZAKÉRTŐ IS EZT MONDJA, HOVA LEHET FORDULNI, BIRÓSÁGHOZ ÉS ENNEK A KÖLTSÉGEIT KINEK KELL ÁLLNIA?
KÖSZÖNÖM
KARLÓ
...VAGY TUDNA VALAKI SEGYTENI, HOGYHA SZAKÉRTŐI VIZSGÁLAT IS "ROSSZ", AKKOR HOVA FORDULHATOK ÉS MI A TEENDŐ???
KÖSZÖNÖM
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni örökbefogadás miatt, az gyh. kért pszichológiai szakvéleményt, de én azt érzem, hogy ez már meg van előre "IRVA", már az első taláűlkozás után az ajtón kivűl megmondtam a férjemnek, KÉRHETEK- E FÜGGETLEN SZAKÉRTŐT, VAGY MÁR KÉSŐ, ALÁIRTAM A PAPIRT HOGY VÁLLALOM, DE ROSSZ ÉRZÉSEIM VANNAK.
KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET
KARLÓ
Kedves Olvasók!
A mai napon értesültem egy felettébb érdekes igazságügyi "pszichológusi szakértői" véleményről, miszerint a 3 év 9 hónapja elzárt fiam nem befolyásolt.
Ha valakit ennek konkrét részletei érdekelnek, az alábbi weboldalamon olvashat erről, itt:
Más, egy kérés, teljesen komolyan.
Kérem, ha valaki tud valóban FÜGGETLEN és VALÓDI igazságügyi pszichológus szakértőt ajánlani nekem, aki SZAKEMBER és AKIT NEM LEHET LEFIZETNI, legyen szíves írja meg nekem a csiza.csaba@gmail.com e-mail címemre az elérhetőségét a szakértőnek, ugyanis másik szakértőt fogok kérni az ügyben.
Köszönettel: Csiza Csaba
Tisztelt Fórumozók!
Érdeklődnék, hogy tudtok e valamit Dr Komóczi Mihály szakértőről mondani. Elkészült a vizsgálat, de az eredményre még várunk. Nekem korrektnek tűnt, remélem az eredmény is az lesz. Gyermekelhelyezés megváltoztatása az ügy. Várom a hozzászólásokat.
Tisztelt Hozzáértők!
Gyerekelhelyezés során a bíróbő orvos pszichológiai szakértőt rendelt ki hogy megvizsgálja az érintetteket.(anya apa 2 gyermek).
Tudna valaki mondani valamit erről hogy ez hogy történik ? Mire lehet számítani?
Kell vinni egy kézzel írt önéletrajzot - gondolom nem szakmait - mit kell tartalmaznia? Előre is köszönöm a válaszokat !
T
Köszönjük mindenkinek.T.alkusz
Kedves Alkusz!
Látom, sehogyan sem akarja elhinni: A magánszakértő véleményét a bíróság ELEVE a fél személyes előadásának tekinti. Az esetek nagyjából 98%-ában üres pénzkidobás (a maradék 2% az az eset, amikor a bíróság által kirendelt szakértő tökéletesen inkompetens volt), de erre rövidesen a saját kárukon úgyis rájönnek majd. A másik félnek ugyanis nem kell "ellenszakvéleményt" készíttetnie, azon egyszerű okból, hogy a bíróság maga fog kirendelni szakértőt hivatalból, mintha az Önök által csináltatott szakvélemény még csak nem is létezne. Az ítéletben lényegében szóba sem fog kerülni a bizonyítékok mérlegelése során. A legtöbb, ami el fog hangzani róla, hogy a bíróság nem vette figyelembe. Igazából egyedül azt nem értem, hogy ha úgyis jobban tudja, mint mi jogászok, és inkább olyan ki tudja kitől hallott csacsiságokban hisz, mint pl: "úgy tudják,hogy a Bíróságnak ezt is el kell fogadni az új szabályok értelmében", akkor minek kérdez. Üdv:
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
alkusz,
Grád András arra szerette volna felhívni a figyelmét, hogy az egyik fél saját szakértőjével a másik félnek nem kötelessége együttműködni, ezért általában nem is teszik. Így a készülő pszichológia szakvélemény szükségképpen egyoldalú lesz. Ezért a bíróság nem tekinti többnek, mint az egyik fél személyes előadását. Ennek súlya relatíve kicsi szemben a bíróság által felkért szakértő véleményével, amely eléggé hangsúlyos. Képzelje el, hogy a független szakértői vélemény mondjuk 95%-os súllyal esik a latba, míg az ön által felkért max 5%-kal.
Ennek ellenére, leginkább kiélezett helyzetben ez is számíthat, ahogy minden más is, ami a per során elhangzik, és lehet a szakvélemény az az apróság, amely az ön javára billenti a mérleget. Az adott bíró által alkalmazott súlyozást sem lehet előre tudni. Ezért kárára biztosan nem válik, de túlzott reményt sem érdemes hozzá fűznie.
A bíróság maga dönti el, hogy mit fogad el bizonyítéknak és azt milyen súllyal mérlegeli a döntés során.
- ugyanennél a szakértőnél--akkor igy a biroság elfogadja.
Kedves Alkusz!
Az Ön által leírtaknak lényegében az ellenkezője az igaz. A bíróságok a peres felek felkérése alapján készült szakvéleményeket a peres felek személyes előadásának tekintik - gyakran joggal. Ez a "szakvélemény" ugyanis értelemszerűen a másik fél megvizsgálása nélkül készül, vagyis eleve hasznavehetetlen. Az esetek zömében fölösleges pénzkidobás, mivel a bíróság mindenképpen kirendel egy szakértőt, ha szakvéleményre van szüksége, aki mindegyik érintettet megvizsgálja. Magánszakvéleményt a bíróság a legritkább esetben fogad el, akkor is olyan kérdésekben, mint pl. egy műszaki szakértői vélemény, ahol a vizsgálat tárgya megegyezik a bíróság által kirendelt szakértőével. (Mindkét szakértő ugyanazt az ingatlant vizsgálta, és nem az egyik csak az egyik felét.) Üdv:
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Kéréssel fordulok a T.fórumozókhoz.Barátomék egy per során magánszakértői véleményt akarnak készittetni.Ugy tudják,hogy a Biróságnak ezt is el kell fogadni az uj szabályok értelmében.Nem tudja valaki hogy milyen rendelkezés ez,hol találjuk?Köszönjük a segitséget.
Kösz kisokos! Ez is valami, mert én azért jófejnek láttam a pszichot hátha nem tévedtem és kicsit lazábban áll a kiegészítéshez! Persze én is ilyesmi módszerekkel probálkozom, a kicsi nem annyira stresszeli magát, mint a nagyobbik lányom (ő 9 éves). Ő emlékszik egy csomó kérdésre, és amióta tudja, hogy újra megyünk folyamatosan az iránt érdeklődik "mi a jó válasz?" Most mit mondjak neki? Egyrészt azt mondtam, hogy nem hiszem, hogy ugyanazok a feladatok lesznek, hiszen akkor nem lenne értelme, másrészt meg azt, hogy én sem tudom mi a helyes a válasz - erre rendszerint sírni kezd, hogy "de tudod, neked tudnod kell....". Na, most mit tegyek? Kiváltképp ha még is ugyanazok a tesztek lesznek a lányom tuti úgy fogja érezni, hogy direkt hazudtam neki... Jó tudom, ez nem a jogi forumra tartozik, csak hangosan gondolkoztam! :-)
Köszi még1x!
„tudja-e valaki, hogy ez a kiegészítő vizsgálat is ilyen sokáig tart-e és elvégeztetik-e újra mind a 6–7 tesztet?”
Ez kirendelt pszichológuson múlik, sajnos nem lehet előre megjósolni.
„egy gyerek nehezen viseli,k hogy lehet felkészíteni rá?”
Finoman, de határozottan. Őszintén, hangsúlyozva, hogy ez szükséges, fontos, nem elkerülhető, és akármi is lesz, anya továbbra is szeretni fogja.
Kedves Mindenki ki itt fórumozik!
Válófélben vagyok, túl a sokadik tárgyaláson... Egy évvel ezelőtt volt egy pszichológusi vizsgálat gyermekeink tekintetében, de mint tudjuk, a bíróság malmai nagyon lassan őrölnek, és a bíró az időmúlásra hivatkozva elfogadta az exem azon kérését, hogy kérjünk egy kiegészítést. A gyermekeimet már a tavalyi vizsgálat is megviselte (pedig valóban nagyon aranyos szakértőt fogtunk ki, csak hát a gyermeki lélek, valahogy éreztek valamit), egyenként több mint egy órát voltak bent külön-külön. Kérdésem az lenne, hogy tudja-e valaki, hogy ez a kiegészítő vizsgálat is ilyen sokáig tart-e és elvégeztetik-e újra mind a 6-7 tesztet? Vagy ez már rövidebb? Van valakinek tapasztalata, hogy ha egy gyerek nehezen viseli,k hogy lehet felkészíteni rá?
Köszi: Ancsa
Helló Mindenki!
Most sajna úgy jártam, mint "derill"!
Újból írom tehát rövidítve:
A szakértői véleményre, ha most nem reagálok akkor később megtehetem-e?
Most azt gondoltam, hogy nem ragálok, mert azt az egy mondatot amiért kirendelték tartalmazza: "Véleményem szerint a "kiskorú veszélyeztetése" megtörtént, mivel..." A többit pedig szerintem senki nem olvassa el rajtam kívül, és jobban is járnak. Már csak azért is, mert rajtam kívül úgysem tudja senki kigubancolni a tévedéseit. Ha most nem ragálok, akkor ha valaki a szakértői véleményben leírtakra hivatkozva akar valamit ellenem bizonyítani, vagy eljárni, vagy kellemetlenkedni stb. akkor ráérek-e majd akkor, arra reagálni, azt tisztába tenni. Nem érhet-e akkor majd az a vád, hogy most nem reagáltam, akkor biztos egyetértettem vele és már nem fogják elfogadni amit mondok? Ez a kérdésem.
Bár akkor már a szakértő sem fog még ennyire sem emlékezni - ha a hangfelvételt tényleg megsemmisítette -, akkor pedig egyenesen lehetetlen lesz az egész!!!
"Derill"-től kérdezem, hogy priviben, ha leírom a részleteket - ami nem két oldal lenne - akkor segít-e nekem, ahogy látom másoknak megtette, de az én esetem úgy látom elég egyéni és elég káoszos. Persze a hatóságok is bonyolítják ilyen szakértői kirendelésekkel is... Hát sajna ez van.
Üdv: elkeseredett
Tisztelt Ügyvédnő! Engem az érdekelne,hogy mit lehet tenni akkor,ha a szakértő a vizsgálatot el sem végezte???? Mert mi tarthatott 5 óra hosszat???Valoban megkinlódott az a kisgyermek,s lehet,hogy eredmény csak papiron lesz, tegyük fel,hogy valojában nem is tudta levizsgálni a gyermeket......A gyermekkel lehetne bizonyitani bizonyos tényeket,amik ott elhangzottak? Merthogy nincs a levelezőtársamnak semmi kézzel foghato bizonyitéka. És ezt a kérdést még nem tudjuk megfejteni. Én segitenék neki,mindössze gondolkodni tudok vele,nem vagyok szakember. Köszönöm válaszát.Tisztelettel alkusz
Erre tegnap este irtam egy kilométerhosszú választ, majd elszállt az egész mert elfelejtettem előtte ctrl+C-zni. Most megpróbálom újra. Tehát a 20. sz. módszertani útmutató és az etikai kódex (mindkettő letölthető a netről) szerint meg kell őriznie mind a tesztmutatókat, mind a jegyzőkönyveket és ki is kell adnia. Vannak olyan szakértők, akik magabiztosak és fel merik vállalni saját tudásukat, ők általában a tesztmutatókat közlik a szakvéleményükben, azonban a jegyzőkönyveket ők sem csatolják. Sem a tesztmutatók közlése, sem a jegyzőkönyvek csatolása nem kötelező, csak a megőrzésük és kötelesek kiadni egy másik szakértőnek, aki lehet a bíróság által kirendelt, de lehet akár magánszakértő is, mivel a módszertani útmutató nem rögzíti ennek az ellenkezőjét. A magánszakértőnek azonban nyilvánvalóan csak annak a tesztmutatóit kell kiadnia, aki a magánszakértőt felkérte és engedélyezte, hogy a jegyzőkönyveket megkapja a szakértő. Ha a bíróság rendel ki másik szakértőt, akkor annak köteles kiadni. A bíróság viszont nehezen rendel ki másikat, ehhez már fel kell valamit mutatni, ennek meg vannak a maga trükkjei, hogy hogyan, pl. magánszakértői véleményt készíttetni és azt összevetni a szakértőivel, vagy akár az eredeti szakértői véleményben hibákat keresni ami előfordul.
A szakértők másik része nem közli a tesztmutatókat, ami nem jelenti azt, hogy ezek rossz szakértők, csak vagy megszokásból, vagy egyéb megfontolásból nem közlik. A szakértői véleményeket a bíróságok súlyozottan veszik figyelembe, tehát nem árt odafigyelni és egyetlen szakvélemény sem szentírás, mint ahogyan bizonyos leletek alapján az orvosok juthatnak eltérő álláspontra, ez így van a szakértői véleményekkel is. Ezen felül előfordul, hogy egy-egy szakkérdést nem tudnak vizsgálni, például a PAS (szülői elidegenítést). Van amelyik nem is hallott róla ezért azt állítja, hogy nem létezik, mások pedig évek óta vizsgálják. Ez olyan, mint amikor valaki azt mondja, hogy nem létezik H1N1, aztán egy csomó ember belehal, Az ilyen szakértőtől az sem várható el, hogy felismeri a tünetet és képes megoldást javasolni a helyzetre.
Vannak szakértők, akik új információk hatására képesek a szakvéleményét is megváltoztatni, bizonyos szakértők viszont mereven ragaszkodnak a szakvéleményükhöz azon megfontolás alapján, hogy mindegy mi változott közben, mindegy, hogy milyen információról nem tudtak, nem változtatnak, nehogy azt gondolja bárki róluk, hogy bizonytalanok. Én speciel jobban kedvelem azokat a szakértőket, akik el tudják fogadni, hogy ők sem tévedhetetlenek és be tudják építeni a szakvéleményeikbe az új információkat is, képesek korrigálni a szakvéleményüket, ha kiderül, hogy egyik-vagy másik fél nem mondott igazat bizonyos dolgokban (amit nem a szakértő köteles vizsgálni, hanem az eljárás során kell bizonyítani, mivel a szakértő csak szakkérdéseket vizsgál, az meg pl. ténykérdés, hogy a gyermekről ki gondoskodott vagy ki nem, vagy ki a hibás valamiben). Ha kifogásod van a szakértő magatartása ellen, a szakértői kamarához fordulhatsz, egyébként szerintem egyetlen szakértő sem jogosult a gyermekkel ordibálni, bár nem először hallok ilyet. Vannak szakértők, akik nem tudnak a gyermekekkel bánni, de mint tudjuk dr. Haus is modortalan, mégis jó diagnoszta, csak szegény gyerek zsigerből fogja utálni az összes szakértőt, ha így bánnak vele.
Van olyan, hogy a szakértő nem hajlandó csak a bíróság kérdésére válaszolni, de van olyan, aki mindenre hajlandó (ez utóbbi a helyes szerintem, hiszen a szakértő köteles az összes olyan körülményt feltárni, ami a gyermek elhelyezése szempontjából jelentőséggel bír, tehát mindegy ki teszi fel a kérdést, az számít, hogy annak megválaszolása az elhelyezés, a szülők vagy a gyermek személyisége szempontjából jelentőséggel bír-e. Mégis vannak olyan szakértők, akik például nem vizsgálják a szeparációs szorongást, ha a bíróság nem tesz fel rá kérdést stb.
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
- végső meoldásként --uj szakértőt rendelhet el a Biroság.Lehet,hogy ezt kellene meglovagolnod. Egyet tanácsolnék Neked.Menj elébe a dolgoknak,bizonyits amit csak tudsz,mert utóbb már egy itéletet megváltoztatni nehéz.Talán tényekkel be kellene bizonyitanod,hogy zavaros,homályos.....a szakértői vélemény..Én elmennék Grád tanár Urhoz a helyedben.Kamatozna a dolog....mégha most pénzedbe is kerül.........Üdv.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02