Üdvözlöm!
Erdeklődni szeretnék gyerektartàs ügyben.
Kerdesem az lenne, hogy akkor is kell tovàbb fizetni a gyerektartàst, ha gyerek lekerül az apa nevèről?
Anya nevére kerül/18 éves elmùlt/.
Előre is köszönöm szépen a vàlaszt.
Üdvözlöm!
Erdeklődni szeretnék gyerektartàs ügyben.
Kerdesem az lenne, hogy akkor is kell tovàbb fizetni a gyerektartàst, ha gyerek lekerül az apa nevèről?
Anya nevére kerül/18 éves elmùlt/.
Előre is köszönöm szépen a vàlaszt.
Már hogy érted azt, hogy "lekerül az apa nevéről"? Mert ilyen jogi kategória nincs.
Megdöntötte az apa bíróságon az apasági vélelmet?
B.E.M.,
Csak azért, mert más lesz a vezetékneve (ha jól értelek), attól még te vagy az apja. Semennyit sem számít. Vagy nem te vagy?
A névváltoztatásba meg beleegyezett.
Üdvözlöm.
A kérdésem a következő: Férjem elöző házasságából a 20 éves fia érettségizett. Nyáron elment dogozni kb. 1 hónapot. A tanulói jogviszonyát kérésée megszüntette az iskola, mert csak így tudták aljalmazni a munkahelyén.
Jekenleg már nem dolgozik viszont steptembertől 2 éves okj- s iskolát kez nappali tagozaton. Kérheti- e a férjem a gyerektartás megszüntetését ha megszakadt a tanulói jogviszony? Válaszát köszönöm.
Kérheti. De el fogják utasítani.
Jó estét kívánok!
Mint gyerektartásdíjra kötelezett szeretnék érdeklődni. Felnőtt korú gyermekem egyetemre jár. Másodéves volt a választott tanintézetben - BGE - de nem fejezte be, hanem szeptembertől átment az Óbudai Egyetemre. Szerettem volna ha befejezi az alapképzést és folytatja a mesterképzéssel. Vagy legalább tájékoztat a döntéséről. Folyamatosnak tekinthető-e a tanulmány folytatása ebben az esetben, vagy kérhetem a tartásdíj fizetési kötelezettség megszüntetését.
Tisztelettel:
Reznicsek
Valószínűleg nem kérheted, de azért a bíróság meg fogja tőle kérdezni a váltás okát.
Reznicsek,
Pontosabban : kérni kérheted, nem tilos az, de valószínűleg a bíróság el fogja utasítani.
A tájékoztatási kötelezettségét megszegte, majd megfeddik a kis buksiját, de a gyakorlat az, hogy az első adott szintű ( itt : Bsc) képzés elvégzéséig jár a tartásdíj, és csak akkor nem járna, ha többször, indok nélkül és neki felróhatóan, önhibájából nem teljesíti a tanulmányi kötelezettségeit.
Üdvözlet!
Azzal a kérdéssel fordulok önnökhöz,hogy most 14.-én lesz egy gyerektartási dij felemelése miatt egy perem,amit a gyerek anyja nyujtott be.
Erre én is reagáltam természetesen az én indokaimmal.
Erre el is megyek.
Sajnos munkanélküli vagyok,eddig segélyt kaptam ami lejár e hónap 10.-én.
Külön élek,vannak saját rezsi költségeim is.
Én magamtól emeltem meg a gyerektartást ebből a kis segélyből is.
Az lenne a kérdésem,ha a gyerek anyja nem fogadja el a összeget illetve az indokaimat a mostani tárgyaláson,és esetleg újabb pert akar,és ha arra nem megyek el,az ő ugymond hasára csapott kitalációi miatt,akkor abbol mi bajom lehet?
Előre is köszönöm ha valaki tud ebbe segiteni.
Tiszetelettel:
Eszes Roland
eszesroland78,
Ha érdekedben áll elmenni (pl. előadni az indokaidat személyesen), akkor miért ne mennél el?
Tisztelt drbjozsef!
Köszönöm válaszát,de én most ha lesz még egy tárgyalás a 14.-e után esetleg azt kérdeztem.
A 14.-eire természetesen elmegyek,mert akkor elmondom én is dolgokat.
A per az per.
Miért ne mennél el a következőre?
Kellene, de egyáltalán miért lenne "következő" per.
Szerintem kicsit előreszaladtál. Várjuk ki ezt a tárgyalást egyelőre.
Tiszelt drbjozsef!
Eszes Roland vagyok.
Megvolt a tárgyalás a gyerektartással kapcsolatban.
Lenne még egy november végén.
És az lenne a kérdésem,hogyha meggondoltam magam és mégis elfogadnám amit a gyerek anyja most akart,akkor hogyan tovább?
Illetve ugy értem hogy akkor esetleg ujra menjek be a biroságra az ügyfélsegítőhöz?
Vagy pedig másképp rögzitsük esetleg közjegyzőnél?
És akkor nem lenne másik tárgyalás,igy ha másképp döntök döntöttem?
Váalszát előre is köszönöm!
Ha már folyik a per, és sikerül a feleknek megegyezniük, akkor annyi a különbség, hogy nem a bíróság határoz ítéletben, hanem csak jóváhagyja a felek egyezségét. És ilyenkor a perköltséget is mérséklik, de ennek a részletszabályait nem ismerem. Majd más úgyis mondani fogja.
Az egyezséget nyilván az ellenérdekelt féllel kell megkötni. Aztán bejelenteni a bíróságnak. (Nem kell ahhoz bemenni, elég írni nekik. Három példány, egyet le kell tanúztatni.) A hatályos rendelkezések szerint a bíróság tárgyaláson kívül is jóváhagyhatja az egyezséget. (Értelemszerűen nincs szükség közjegyzőre egy peres egyezséghez.)
Tisztelt Fórumozok!
És még egy kérdés,mivel kérte a gyerek anyja hogy a biróság kérje le a munkaügyi adatokat,és ha én véletlenül találok munkát rendes bejelentett munkát,ez idő alatt még ők lekérik,akkor az kifog bukni abban a pillanatban ugye hogy én dolgozok hivatalos helyen?
Magadtól is be kellene jelentened.
Tisztelt drbjozsef!
Kérem adjon tanácsot, hogy mi a teendő az alábbiaknál.
Tartásdíj 2011 évben volt utoljára fizetve, azóta semmi.
2020 év végén a végrehajtó kért kimutatást az elmaradt tartásdíjakról.
De idén a végrehajtó azt mondta a moratórium miatt jelenleg nem lehet behajtani.
15 ezer/hó volt megállapítva, de az sincs fizetve.
Pár éve a gyerek nevére bejegyezték az apa résztulajdonába lévő lakásra az akkor fennálló tartozást, de azóta arról sincs semmi hír.
Mit lehet tenni ilyen esetben?
„a végrehajtó kért kimutatást az elmaradt tartásdíjakról”
Azt aligha. A végrehajtó soha nem arra kíváncsi, hogy a végrehajtást kérő szerint mennyi még a behajtandó, hanem arra, hogy az adós mikor és mennyit teljesített a végrehajtást kérőnek.
„a moratórium miatt jelenleg nem lehet behajtani”
Ez így nem igaz. Volt ilyen is, de jelenleg nincs. Magánszemély lakóingatlanára tilos jelenleg árverést kitűzni, de egyéb korlátozás nincs.
Tisztelt drbjozsef !
Az apa vagyok , és eddig rendszeresen utaltam a gyerektartást az édesanya számlájára - 2 gyermek után 150.000 forint ,mivel németországban dolgozom - , amiről közös megegyezéssel ( a válóper is ilyen volt , 1 db per ) állapodtunk meg.A német törvények értelmében az anya jogosult a német családi pótlékra , amit igénybe is vesz ( kb. + 140.000 forint ) , és én ebben nem akadályozom , mivel a német "Családi Kassza" (Familienkasse ) évente felülvizsgálja a jogosultságot - hiszen a lányom , aki az idősebb és dec.-ben tölti be a 20. életévét - amihez hozzájárulok ( pl. munkáltatói ig. ) , sőt segítek a papírok kitöltésében is.A többi részlet szerintem nem fontos.
Kérdésem a következő : a 20. életév betöltésével utalhatom-e a lányomat megillető összeget ( vagy felét a lányomnak-felét az anyának ) a lányom számlájára ?
Illetve kell-e tájékoztatnom, vagy közölnöm ( milyen formában,és mikor ) anyát és/vagy lányomat ?
Pontosabban : dec 29.-én tölti be a lányom a 20-at , viszont mivel én 15.-én utalok ( ami korábban van ) , ezt megtehetem-e , vagy csak a rákövetkező hónapban ?
Előre megköszönöm az időt-,türelmet és a választ !
Tisztelettel Attila
Bocsánat , nem tudom ki illetékes a válaszadással , természetesen minden hozzáértő válaszát előre Köszönöm !
Tisztelt Jogászok!
Egy nagyon kedves hölgy barátom nevében/ügyében szeretnék információt kérni.
A barátom tavaly év elején költözött fel az élettársától vidékről pestre (itt talált normális munkát), a 16 éves lánya (közös gyerekük) pedig idén nyáron, továbbtanulás miatt költözött fel hozzá, így jelenleg ketten élnek albérletben. A kérdés a következő lenne:
Megtisztelő válaszukat és segítségüket előre is köszönöm!
Persze. Perrel.
Tisztelt jogászok !
Apaként az a kérdésem , hogy a gyerektartás díjat utalahatom-e közvetlenül a 20 éves lányom szml.-jára előzetes megkérdezés ill. bejelentés nélkül ?
Előre is köszönöm a választ !
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |