Joga van hozzá. De úgy nem hivatkozhat önhibára.
Gyerektartàs
es mi van ha csak reszben fizeti a meghatarozott osszeget de eladta az ingatlanjat v elajandekozta es kulfoldre koltozott.
itt is buncselekmenyt kovet el? lehet vegrehajtast kerni a fennmarado osszegre? vagy amiatt h valamennyit megis fizet nincs esely ra, hiszen nincs a neven semmi
„es mi van ha csak reszben fizeti a meghatarozott osszeget de eladta az ingatlanjat v elajandekozta es kulfoldre koltozott.”
A "mi van" nezen kibontható jogi kérdésként.
Ha eladta, akkor kapott érte pénzt, tudott volna fizetni, önhibán kívüli okra megint nem hivatkozhat.
Ha elajándékozta, akkor szintén nem hivatkozhat a fentire, de fedezetelvonásra a jogosult hivatkozhat, és visszakövetelheti az ajándékot.
„lehet vegrehajtast kerni a fennmarado osszegre? vagy amiatt h valamennyit megis fizet nincs esely ra, hiszen nincs a neven semmi”
Végrehajtani EU-n belül simán lehet, ha ott van legalább hivatalos jövedelme. Ha vagyona, vagy jövedelme nincs, akkor persze nincs mit behajtani.
magyarul ha eladta az ingatlant akkor onhibajabol buntetojogi felelosseg terheli? feljelentem, es leultethetik ha nem fizet?
Akkor is leultetik ha fizetett de nem annyit mint amennyit kellett? a kulonbozet elmulasztasa ugyanugy jelenti a tartasi kötelezettség elmulasztasat? hiszen fizetett tartast , nem mulasztotta el teljesen csak reszben. de az igy generalodott kulonbseget nem lehet behajtani.
szoval igy is leultetik? igy is megall a buncselekmeny h a meghatarozott osszeg mondjuk felet fizeti ki?
HA eladja az ingatlant ÉS nem fizeti a gyermektartást - holott azt a vételárból megtehetné -, akkor igen, felmerülhet a Btk. 212.§.
Feljelentheted, bár ezért nem túl valószínű, hogy "leültetik".
Igen, a teljes összeget fizetnie kell, a különbség is megalapozhatja a fenti vétséget, ugyanakkor a körülmények (késedelem oka, mennyivel kevesebbet fizetett, etc) sokat számíthatnak.
feljelentem, nem ultetik le, vegrehajtani nem tudnak...
akkor hogy jutok a penzemhez?
Miért, azt gondoltad, hogy ha leültetik, akkor pénzedhez jutsz?
Ha nincs mit végrehajtani, akkor sehogy.
Kérheted a megfelelő feltételek fennállása esetén az állami megelőlegezést.
igen. ha be van lengetve a letöltendő buntetes akkor fizet.
de most tenyleg? ha nem fizet akkor vegul mi az itelete a pernek, amiben a tartas elmulasztasa a vad? felfuggesztett itelet? vagy mi? tenyleg erdekelne h ezt nemfizetes eseten hogy szankcionaljak? ha nem letoltendo szabadsagvesztessel ?
nálam is hasonló a helyzet..
annyi különbséggel, hogy gyerektartás emelése van folyamatban.
az lenne a kérdésem, hogy a határozat ( közös megegyezés)érvénybe lépése után a volt férjem elajándékozza mondjuk az ingatlanját a testvére nevére, és elkezd nem fizetni, pszichológiai okból nem folytatja a munkáját ( depresszióval kezelik) elvileg nem lesz végrehajtható a gyerektartás összege?
Illetve ha hosszabb ideje nem fizet így büncselekmény vádjával fel lehet e jelenteni? Hallottam, hogy szabadságvesztásre ítésltek apát aki hasonlóan nem fizetett hoszabb ideig.
satriani
„Illetve ha hosszabb ideje nem fizet így büncselekmény vádjával fel lehet e jelenteni?
Hallottam, hogy szabadságvesztásre ítésltek apát aki hasonlóan nem fizetett hoszabb ideig.”
Szerencsére nem én voltam érintett a sztoriban, de a múltkor a szomszédomnál járt a rendőrség ilyen ügyben.
Nem vitték el és csukták le persze, szimplán az életkörülményeit vizsgálták, mert már milla feletti tartásdíj-elmaradása van.
Szomoru orokos
na igen. itt is ez a helyzet.
es ha nem az o neven van a lakohely? csak ott lakik a szulei hazaban? nincs a neven semmi? es tobb ev, akar 10 ev tartozas is felhalmozodik, akkor mit csinalnak? vegrehajtani nem tudnak, allasa titkos, kulfoldon, nem tudjuk kideriteni hol..
lecsukjak 2 evre , aztan kesz?
a nyugdijabol fogjak letiltani?
vagy ez hogy megy?
Elnézést kérek mindekitől!
Esetleg a lentebb írt bejegyzésemre kaphatnék érdemi választ!
Előre is köszönöm!
:)
@gaben42
Röviden, mi?
Most akkor van egy korábbi végrehajtás, amely szünetel behajthatatlansággal, és ahol 530e Ft maradt megfizetetlen? Vagy csak 40 ezer? Nem ártana, ha nem össze-vissza hadobálnál.
Állam általli előlegezés nem volt? Mert ha volt, akkor azzal az adós már nem tartozik neked, hanem az államnak.
Miért nem a régi végrehajtást kéred folytatni a felemelt tartásdíjjal?
Csak röviden. És az ilyen piaci kifejezéseket, mint 'mutató' meg 'megdobta' kérjük mellőzni. És a méltatlankodást is.
Tisztelt gerbera317!
Köszönöm, hogy válaszoltál. Ne haragudj, nem beszélek össze-vissza, tudom mit írok le. Igen, van egy korábbi végrehajtás, ami 7 éve szünetel. Nem volt állami megelőlegezés, nem is tudtam volna beadni, mert az akkori jogszabályok szerint nem kaphattam volna meg.
Mint írtam volt egy perem idén májusban a gyermektartásdíj felemelése iránt. 2023. augusztus 1-től havi 20.000 Ft/hó a gyerektartás. A keletkezett hátralékot, 100.000 Ft-ot a folyamatos tartásdíjjal kell fizetnie. Magyarul, 100.000 Ft + az elmarad 40.000 Ft tartásdíj (tárgyalási hónapig).
Akkor ezek szerint a bíróságon kell kérnem a végrehajtás folytatását a megemelt összeggel.
Még egyszer elnézést kérek a "piaci" kifejezésekért. Bár nem értem, de a "méltatlankodásért" is. Gondolom megmagyarázza nekem valaki az utóbbit.
Köszönöm...
Udv
Volt parom ugy vette igenybe a csokot es vett lakast maganak, hogy nem koltozott oda.
egyertelmu anyagi elonyszerzes szandekkal karositotta a jogosultak forraskeretet.
Gyerektartas ujratargyalasanal a per soran a birosag figyelembe veheti e ezt a visszaelest, h itt bizony komoly anyagi elonyre tett szert ezzel h a gyerekeket felhasznalva kapott jogosulatlanul forrast. a visszaeles bizonyithato, de egyelore nem akarok bejelentest tenni az allamkincstarnal.
koszonom
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02