A DNS-teszt mellőzhetetlen lesz, bár talán jogsegély útján meg lehet oldani.
Apaság vélelmének megdöntése
Az ok hogy perre lesz szükség,
mint írtam ,lehetetlen lesz elválni és újra férjhez menni szülés előtt.A kérdés az hogy a ide kell e jönnie Magyarországra,vagy távollétében írásban is el lehet e intézni.
Előre is köszönöm válaszokat
Elfogadni elfogadják - de ahhoz ez kevés, hogy ne ő legyen az apa. Vagy elválsz még addig és férjhez mész a valódi apához; vagy perre lesz szükség.
Jó estét,
újra azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz hogy Németországban élő német még férjem (első tárgyalás Február 3-án lesz válás miatt)ha nyilatkozatot tesz hogy nem ő az apja a szintén februárban születendő gyermekemnek (tényleg nem ő az apja,már lassan 7 éve élek másik kapcsolatban)és azt hiteles fordítóirodában lefordítják elfogadjak itthon ? Meg kell neki személyesen is jelennie? Nem elég ha ő lemond ,a gyermek apja meg elismeri?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Minimális összeget szinte mindig megállapít a bíróság. Ha csak 5e Ft-ot, akkor annyit.
Vagy a bíróság megállapít 1 min.összeget ami szerintük szükséges a gyermeknek?
Mennyi lehet ez a kötelező min.gyerektartás(A szoc.helyzetét az előbbiekben vázoltam)
Kicsit több lett a kérdés sorry!
Köszönöm
Köszönöm így érthető!
Még 1 kérdésem lenne:Ha jelenleg munkanélküli de van 1 kevés bevétele alkalmi munkából(10-12E-Ft/hó)ez lehet alap a havidíj megállapításához?
Köszönöm
Ha önhibájából nem fizeti a megállapított tartásdíjat, az bűncselekmény. Aki minden erőfeszítése ellenére nem talál állást, így nincs miből, az nem önhibájából nem fizeti. Aki dolgozhatna, de nem teszi, az önhibájából.
Üdv!
"De pl. a tartás elmulasztása miatti büntetőeljárásban azt kell vizsgálni, hogy önhibáján kívül nincs-e jövedelme, amiből fizethetné."
Ezt sajnos nem értem kifejtené bővebben?
baba24
Ebben a perben nincs lehetőség az apaság vizsgálatára. A gyámhatóságot kérheted, hogy rendeljen ki eseti gondnokot a gyermek részére az apasági vélelem megdöntése iránti per megindítására.
A testvéreitől biztosan nem. De pl. a tartás elmulasztása miatti büntetőeljárásban azt kell vizsgálni, hogy önhibáján kívül nincs-e jövedelme, amiből fizethetné.
Tiszteletem!
Érdeklődnék hogy ha a DNS vizsgálat esetleg azt bizonyítja hogy fiamé a gyermek akkor a vele 1 háztartásban élő testvéreitől(5 testvére van 3-an dolgoznak 2 iskolába jár még) vonhatnak-e gyermektartást ha nincs jövedelme, nekem pedig csak a családi és a szociális járadék a jövedelmem(nekem sincs munkám egyedülálló anyuka vagyok!)?
Ha nem akkor hogy tudják kötelezni a gyermektartási járulék fizetésére?
Válaszukat előre is köszönöm!
Üdvözlet!
A gyermekemet akarja elperelni a volt párom, pedig csak a nevére vette, de nem ő a genetika édesapja. Kaptam a bíróságtól idézést, leírással, amiben azt állítja csak úgy ok nélkül vettem el tőle a gyermeket. Kérhetek a tárgyaláson genetikai vizsgálatot, illetve kell attól tartanom hogy elveheti tőlem a gyermwekemet? Mindezt úgy hogy ő ráadásul életellenes cselekedet miatt tölti börtönbüntetését!
Köszönöm a választ, előre is!
Nem tartom nagyon valószínűnek, hogy ezért bárki feljelentést tesz.
És a gyámügy? Mert ott meg azt mondtam annak idején nem tudom mi az apa neve címe. És ha elmondom a bíróságon hogy az veszekedett meg terrorizált, akkor nyilván tudom hogy hívják.
szóval hazugságon fognak
Nagyon valószínútlennek tartom, hogy az apasági per bírája feljelentést tegyen.
Na most komolyan!Légyszi!!!!!
3év felfüggesztett?
vagy a kutya se fog ezzel foglalkozni?
Én esküszöm bírónő hogy az igazat,és csak is az igazat, de most emiatt is aggódnom kell? mintha nem lenne elég bajom
ok köszönöm!
Ügyvéd Úr!
Számíthatunk valamire hogy ilyen bűncselekményt követtünk el?bár nem tudtuk hogy ez az.
Mivel sújthatnak maximum minimum ha igen?
A teljes személyes költségmentesség az kiterjed arra is.
Bár az elején mikor még nem volt beadva kérdeztük tőlük,és azt mondták arra nem szokták meg adni csak a perre.akkor a dns.-nél újra kérvényezni kell arra?mert én ezt nem értem.
Ha egyszer költség mentességet állapítottak meg akkor utána hogy akarhatnak ránk terhelni bármit is?
Hogy van ez most?
Ha meg van mind kettőnknek az engedély,akkor dns vizsgálatra is kiterjed a költség mentesség?
,,Szigorú értelmezés szerint valóban a szívességi elismerő nyilatkozat is ez alá lehetne vonható, bár a példálózó felsorolásban foglalt okok azért súlyosabb magatartásra utalnak,,
ez mit jelent?
És mind ketten kaptunk költségmentességet
Btk. 193. § (1) Aki más családi állását megváltoztatja, így különösen gyermeket kicserél, vagy más családba csempész, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Szigorú értelmezés szerint valóban a szívességi elismerő nyilatkozat is ez alá lehetne vonható, bár a példálózó felsorolásban foglalt okok azért súlyosabb magatartásra utalnak. Mindenesetre én a magam részéről még nem hallottam olyanról, hogy ezért bárki ellen eljárás indult volna, de kizártnak nem tartom.
„Kértünk költség mentességet,megadták.az van a levélen,hogy teljes személyes költség mentességet engedélyez.Akkor lehet ha kirendelik a dns vizsgálatot,arra is kiterjed?”
Az a kérdés, hogy mindketten megkaptátok-e. Ha csak te kaptad meg, az nem elég, mert előlegezni neked kell, és ebben az esetben mint a másik fél költségét, neked kell viselni. Ha csak ő kapta meg, akkor az állam által előlegezett költséget neked meg kell téríteni.
Mi az hogy családi állás megváltoztatása?
Mindenki azt vesz a nevére akit akar,nem?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02