Végrendelet, haszonélvezet bejegyzés

Nagy Izabella # 2022.02.20. 09:50

Majordomus!

Akkor én is feltételezek vmit, jó?
Te idejöttél belém kötni, jogi tanácsot nem adtál a jogi segítség kérő fórumon : ergo rossz napod van, és hogy máson vezeted le, ez azt jelenti, hogy egy sz.r ember vagy, nyilván nincs rendben a szexuális és családi életed, mert ha rendbe lenne, nem ezzel töltenéd a napot.

Logikailag ez kb annyira van rendben, mint a te bejegyzésed és állításaid és annyira áll benne a jogi tanácsadás, mint a tiedben.

Nem gondolod ugye, hogy a családi ügyeket ide fogom kiteregetni, hogy megigazoljam a hülyeségeket, amiket leírsz, hogy ki milyen ember/ volt az nem jogi tézis öröklésnél? Mit szólsz ahhoz, ha azt mondom, karitatív módon tevékenykedek? Hoppá!

Sherlock-ot meg játsz valahol másutt: a jog pont nem a feltételezésről szól. Én ahhoz kértem segítséget, hogy a jogi állítási - igazolási kötelezettségben ki az, aki "először állít".

További keserveiddel abajgasd az asszonyt :)

Majordomus # 2022.02.18. 19:40

Nem vádaskodom. Amit leirtál az önmagában egy vádirat saját magad ellen.

Igényt tartasz az örökségre,de nem ismered a nagyszülőd kézirását,azt sem tudod mi van a lakásban,valoszinüleg évtizedek óta nem jártál ott.
De felcsillant az örökség reménye,első gondolatod mrgtámadni a másik örököst aki valószinüleg sokkal közelebbi viszonyban volt az örökhagyóval.

Már hamisitott végrendeletről beszélsz, "akinél a kulcs azt csinál amit akar."

Neked miért nem volt kulcsod?
Valószinüleg nem érdemelted ki a bizalmat.

A másik örökösnek valószinüleg volt annyi sütnivalója hogy a végrendelet mindenben szabályszerű legyen.

Nagy Izabella # 2022.02.18. 18:34

Majordomus: itt te is vádaskodsz és feltételezel, az megvan?
És semmit nem tudsz az egészről.. jogi állásfoglalást kértem, nem erkölcsi litániát.. nyilván ismered a családot és nagyszülőt is, hogy ilyeneket tudsz kijelenteni, azt is, mikor készült a végrendelet, ugye, ki látogatta, vagy ki mit tett meg érte? Ha ezt ilyen jól tudod, felvilágosíthatnál, ment a jelentés, köszi!

Nagy Izabella # 2022.02.18. 18:31

Gondolkodtam egy picit a dolgon, meg utána olvastam:
Miért nem lehet csak közjegyző előtti végrendelet hitelesített? Olyan könnyű egy magánvégrendeletet hamisítani.
Ha az örökhagyó nincs olyan állapotba, hogy közjegyzőhöz menjen, vagy kihívjon egyet magához már befolyásolható, kiszolgáltatott, így nem a szabad akaratát tükrözi.
Arról nem beszélve, hogy egy "sajátkezű" végrendelet megtámadásához kell egy írásminta az örökhagyótól.. ki tud beszerezni ilyet? Ez egy lyukakkal teli ementáli, amin kipotyognak a tények...

Nagy Izabella # 2022.02.18. 17:37

Sziasztok!

Újabb kérdésem lenne, már szűkített témakörben: Végrendelet
Nagyszülői elhalálozás kapcsán vagyok érintett és a hagyatéki leltár után előkerült egy sosem halott végrendelet az egyik örökösnél. A közjegyző bekérte. Tartalma ismeretlen- nekünk-.
Amennyiben ez negatívan befolyásolja az elosztást szempontunkból, megtámadható-e arra hivatkozva, hogy nem közjegyző előtt készült és az örökhagyó kézirását nem ismert?
Vicca versa jó magyar feltételezési szokás szerint mi van, ha az örökös összedobott egy végrendeletet sebtiben, amit most bedob a pakliba?
Tisztába vagyok vele, hogy bizonyítási kényszer érvényes a jogban, ergo aki állít, az bizonyít:

• itt most a másik örökös állítja, hogy ez a nagyszülő végrendelete
  • vagy én állítom, hogy ez nem az övé?

A nagyszülő házához csak nekik volt és van kulcsuk, azt se tudjuk, mi van/volt bent.
Személyes megjegyzés :Elég hézagosnak érzem az örökléssel kapcsolatos ténykedéseket. Ki tudja, mi volt még a házban, ami a bemondás alapján készült hagyatéki leltárba nem került be? Lehetett pénz, ékszer, festmények, könyvek, stb. Akinél a kulcs, az gyakorlatilag azt csinál, amit akar. Erre nem találtak ki az évek folyamán még semmit?

Köszi: Iza

Biborka # 2022.02.01. 17:42

Köszönöm szépen a válaszokat.

Kovács_Béla_Sándor # 2022.02.01. 06:45

Ha az a kérdés, akkor a közjegyző a hagyatékátadó végzés megküldésével az örökölt haszonélvezetet is bejegyezteti, természetesen.

Szomorú örökös # 2022.02.01. 04:38

Biborka

ha egy vegrendeletben megvan nevezve egy személy h ő lesz a haszonélvező,és ez közjegyzőnél van leadva,akkor utána már a tulajdoni lapon is szerepelni fog az adott személy?

Szerintem csak akkor fog szerepelni, ha a haszonélvezet az örökhagyó halálát követően a végrendelet érvénybe lépésével létrejön. Addig miért is lenne rajta a tulajdoni lapon, hiszen akkor még nem haszonélvező.

Biborka # 2022.01.31. 07:38

Üdvözlet.
A kérdés,ha egy vegrendeletben megvan nevezve egy személy h ő lesz a haszonélvező,és ez közjegyzőnél van leadva,akkor utána már a tulajdoni lapon is szerepelni fog az adott személy?
Köszönöm a majdani választ.
Üdv.Ildiko