Tisztelt Ügyvéd Úr/Nő!
Két kérdésem is lenne. Az egyik, 15 éve élek együtt a férjemmel. 2010- ben házasodtunk össze először, majd 2012- ben el váltam tőle, de együtt éltünk közös háztartásban. Aztán 2014-ben ki jöttünk Németországba, és mivel ő Iraki állampolgár, Magyarországon menekült státusza van, kellett neki az EU-s feleség így újra osszehazasodtunk. Tehát 2014-ben újra házasságot kötöttünk, de addig is egy családként éltünk együtt. Mikor ki jöttünk rögtön előtte ő vett egy házat 900 ezerért. De ugye mikor ő ezt az ingatlant vásárolta nem voltunk házasok, csak együtt éltünk. Aztán szép lassan felújítgattuk, kb a mostani értéke, 5-7 millió között lehet. Ugye mivel ezt az ingatlant ő vásárolta, nem került a fél rész még máig sem a nevemre, mert ő nem akarja. De az ingatlanban az én pénzem is benne van a felujitgatasokba. Mit tudok ez esetben tenni, hogy megkapjam a ház felét ami normális esetben járna.
Másik kérdésem.
A fiamnak és a barátnőjének közös gyermekük született. A kislányt az édesanyja a saját nevére akarta venni. Most szakítottak, és a kismenyem azt mondja nem láthatom az unokám mert külföldön élek. Úgy tudom a nagyszülőnek is kijár a lathatasi jog, legalább akkor mikor otthon vagyok. Erre most azzal jon nincs is a fiam neven a kislány milyen lathatasi jogot akarok én…
Koszonom a segítséget.
Tisztelettel:
Magika