Hagyatékátadó végzés (osztályos egyezség)

Kovács_Béla_Sándor # 2022.04.11. 17:00

(Na, ott kezdődik a polgár, ahol ez az igény megszűnt.)

drbjozsef # 2022.04.11. 09:25

Pedig igény - az volna rá.

Kovács_Béla_Sándor # 2022.04.11. 06:21

Ha a közjegyző gyorsan felsorol mindent, a harmadik csak néz,mint egy hülye és beleegyezik.
Csak ha tényleg hülye. Arra viszont nincs orvosság.
Ahogy az örökérvényű elv mondja: "az állam nem lehet nagykorú polgárainak gyámja".

drbjozsef # 2022.04.11. 04:15

Ha ez így szabályos, akkor ez egy olyan módszer, amivel valakit simán ki lehet forgatni az örökségéből.
Ez sajnos hülyeség.
Jogod van még tájékoztatást kérni, jogod van nem elfogadni amit felajánlanak, kérheted, hogy ismertesse még egyszer a hagyatéki leltárt, kérhetsz időt, hogy átgondold, nem kell aláírnod egyből ott semmit.
Ha felolvastak olyan vagyonelemet, amiről nem tudtál, akkor miért nem állítottad meg rögtön az egészet?
Azt írtad, "szabadulni akartál tőlük, vigyenek amit akarnak". Pontosan ezt tették. Semmit ezek szerint az ellenedre. Akkor miért forgattak volna ki?
Ha úgy érted, hogy ki lehet forgatni bárkit az örökségéből azzal, hogy megkérdezik, hogy ugye nem kell neki semmi, és ő erre simán rábólint és aláírja, akkor persze igazad van. De akkor ez nem a rendszer hibája, hanem csakis azé, aki nem is akar élni a jogaival.

KJozsef # 2022.04.10. 20:33

Ha ez így szabályos, akkor ez egy olyan módszer, amivel valakit simán ki lehet forgatni az örökségéből. A két örökös megegyezik,hogy a harmadik örököst nem tájékoztatják a hagyaték bizonyos részéről,csak azt hagyják meg neki,amiről tud (nem tudtam arról az ingatlanról és egyéb pénzekről,amiről ők egyezséget kötöttek,mert elhallgatták előttem,nem láttam a hagyatéki leltárt sem). Ha a közjegyző gyorsan felsorol mindent, a harmadik csak néz,mint egy hülye és beleegyezik. Azoknak,akik olvassák a bejegyzést, legyenek nagyon figyelmesek és rámenősek,kérdezzenek rá,hogy mégis mi ez az egész.

drbjozsef # 2022.04.10. 15:18

A következő rész az örökösök közötti osztályos egyezség leírása, de itt csak két örökös neve és a közöttük felosztott örökség szerepel.
Ez minden bizonnyal rendben van így, hiszen beleegyeztél, hogy ők örökölnek. Elsőnek felvették a hagyatékot, és a törvényes örökösöket (itt te is voltál), utána feltételezem benne van, hogy a három örökös megegyezett egybehangzóan, és a következő egyezséget köti : és ide került az, hogy két ember között osztódott fel a hagyaték. Itt miért szerepelnél, ha nem örökölsz belőle?

Megjegyzem, hogy elvileg az osztályos egyezség feltétele, hogy valamit mindegyik örökös örököljön, de szinte bizonyos vagyok benne, hogy a közjegyző nem hülye, és helyesen foglalta végzésbe, csak Te nem jól adod elő. Az is lehet, hogy tőled azt kérdezte, visszautasítod-e a hagyatékot, és te abba egyeztél bele, ily módon az osztályos egyezséget már csak a két tényleges örökös kötötte meg egymással. Mernék rá fogadni. De a biztoshoz ismerni kellene egészen pontosan annak a végzésnek a szövegét. Minden egyes szó számít.

drbjozsef # 2022.04.10. 13:59

KJozsef,

arra vagyok kíváncsi,szabályos volt-e így az eljárás?
Minden bizonnyal. A leírásod alapján se állítani, se megcáfolni nem lehet.

Lehet,hogy az örökösöknél volt valamilyen nyomtatvány,amire ráhamisították a nevemet és ezt adták a közjegyzőnek?
Miért tették volna? Hiszen ott a közjegyző előtt személyesen beleegyeztél az előadott felosztásba. Nincs ezen túl szükség semmire.

KJozsef # 2022.04.09. 21:11

A hagyatékátadó végzésen a \"törvényes lemenőági öröklés jogcímén\" részben mind a három örökös neve és az örökség leírása,felosztása helyesen szerepel. A következő rész az örökösök közötti osztályos egyezség leírása, de itt csak két örökös neve és a közöttük felosztott örökség szerepel. A harmadik örökös neve nincs megemlítve az osztályos egyezségben,sem az,hogy eredetileg mit örökölt volna és miről mondott le az egyezség során. A harmadik örökös én voltam, a tudtom és beleegyezésem nélkül jött létre ez az \"osztályos egyezség\", a hagyatéki tárgyaláson kész helyzet elé állítottak,azt sem tudtam,mit mondjak,mit tegyek, amikor megkérdezte a közjegyző,beleegyezek? Beleegyeztem és a többi nem érdekelt,sajnos nagyon rossz családi háttérrel rendelkezem, szabadulni akartam tőlük,vigyék,amit akarnak. Kezembe került ez a papír és a mai napig nem értem, miért nincs a nevem az osztályos egyezségnél.Nem akarom ezeket az ügyeket újra tárgyalni, arra vagyok kíváncsi,szabályos volt-e így az eljárás? Lehet,hogy az örökösöknél volt valamilyen nyomtatvány,amire ráhamisították a nevemet és ezt adták a közjegyzőnek? Köszönöm a választ.