Nagyszülői jogok


Majordomus # 2022.06.23. 20:27

Inkább köszönd meg hogy helyetted konzultált az orvossal,beszerezte a gyógyszert és ellátta a gyereket.

Kovács_Béla_Sándor # 2022.06.23. 07:02

Szerintem te is tudod a választ. (Ami nem az, amit Tagedi írt, hiszen a nagyszülőnek nincs szülői felügyeleti joga.) Más kérdés, hogy a gyakorlatban értelmetlen mereven ragaszkodni a jog tiszta érvényesüléséhez.)
A családom belüli rossz viszonyra nem a jog lesz az adekvát megoldás. Nincs "anyósszabály" a Ptk.-ban.

Tadegi # 2022.06.23. 06:21

Persze, hogy van joga az unokájáról gondoskodni, pláne, ha az anyja/apja rábízza! Azért a rokona, mert nem csak joga, felelőssége is, hogy a rábízott kiskorúra a legjobb tudása szerint vigyázzon!
Mondtad neki talán, hogy eszébe ne jusson gyógyszert adni a gyereknek? Lett ebből a gyereknek bármi baja? És biztos, hogy azonnal jogászhoz kell fordulni ahelyett, hogy leülnél beszélni a nagymamával? Megjegyzem amikor mi hagyjuk a beteg gyerekeket a nagyszülőkre, akkor mindig megbeszéljük, hogy beteg, kap-e gyógyszert, milyen gyógyszert kap, mi történjen, ha rosszabbodik az állapota stb.
Az egymással való kommunikáció mindig sokkal jobb, mint ügyvédet fogadni és a jogokkal fenyegeztőzni.

Aida86 # 2022.06.22. 17:27

Tisztelt jogi szakértők!
Számomra fontos dologban kérem a segítséget.
A gyermekeim nagymamája sokszor tesz intézkedéseket a gyerekeim ügyében a megkérdezésem nélkül. Mai eset: kisfiam fájlalta a torkát így nem vittem táborba, a nagymama vigyázott rá. Mikor hazatértem a munkából tudtam meg, hogy felhívta a gyerekorvosunkat és tanácsot kért a gyermekem köhögésének csillapítására, illetve gyógyszerelte amiről engem nem értesített és nem kérte az engedélyemet. A kérdésem van ehhez joga?
Válaszát előre is köszönöm.