Ajándékozás

Vientiane18 # 2025.12.01. 11:37

Sziasztok!
A tanácsotokra lenne szükségem. Válás után megismerkedtem a jelenlegi párommal, akivel 2019 őszén összeköltöztem. Velem költözött a két gyermekem is. Neki nincs gyermeke. A házat (kb 100 nm, 100 éves régi parasztház), amiben élünk hitelből vette, és egyedül fizette, mely tavaly járt le. A rezsit ő fizeti, de például a kaja és a tankolás az én kiadásom szokott lenni. A házon azóta történt felújításokat már viszont közösen finanszíroztuk, együtt cseréltünk benne bútort és a komplett nyílászáró cserét, tetőszigetelést, padlócserét, festést. Általában ő fizet, viszont én mindennek a fele árát átutalom neki és a közlemény rovatban fel is van tüntetve, mire vonatkozik. Jövő évre betervezett egy tetőfelújítást. Egyeztetett az áccsal és jó pár millió forintos kalkuláció jött ki. Házasságot nem tervezünk, hivatalos élettársi papírunk nincs. A lakcímkártyánk közös. Nem tudhatjuk mit hoz a jövő, ezért gondoltam utána érdeklődöm, mire tarthatnék igényt egy esetleges szakítás esetén? Segítségeteket előre is köszönöm!