Az én párom levitte vidékre,és ott szülte meg fiamat.Ekkor én is leköltöztem pesttöl 225kb re lévö faluba a nagy munkanélküliségbe.Sajnos az ö drogos multja amitöl teljesen összeférhetetlen,és a családja iránti gyülölete,mivel elnyomják,ebböl kifolyólag rajtam kitöltött dühe miatt eljöttem onnan.
Most azt vágja a fejemhez hogy távol állok az 'apá'-tól és ne menjek oda többet ne is hivjam.Nevelési létjogosultságom pedig nincs mivel csak párhavonta megyek "haza".Persze pár nap után nekem esik és takarodj stb...
Egyszer visszakérte még a lakcimkártyámat is mert kijött a kocsimra a súlyadó és egy Apeh tartozás 7ezer forintról ami nem tudom hogy keletkezett de kifizettem.Állitólag ez szülei szemében súlyos vétség és kéri a kártyát.Visszaküldtem és tudtam jól megérkezett,hivogatom,mire azt feleli nem érkezett meg.Apja nem tudott erröl furcsálta is.Igazából amióta rájöttem a leszbikus kapcsolatára meg hogy csal amig dolgozom folyamatosan távol tart a háztól elzavar stb.Mit lehet tenni?egy idöre pestre jártam tölük dolgozni de nem javult a helyzet havi 1-2szer jutottam haza.Most külföldön élek.Nekem van jogom kihozni fiamat ha tudom bizonyitani hogy volt menyasszonyom csak játszik interneten reggeltöl éjfélig?A teljes sztorit már leirtam a pszichológiai résznél megirtam.
Köszönöm elöre is!
A mama vidékre vinné a gyermeket - Mit tehetek??
Anélkül, hogy vagy te hozzájárulnál, vagy a bíróság, nem változtathatja meg a gyermek lakóhelyét. Ha mégis megteszi, a gyámhatóságnak jelentsd be, és a perben is add elő.
Genome!
Amíg nincs bírósági végzés, addig te ugyanúgy, ugyanolyan jogokkal vagy a szülője a gyermekednek, mint ő. Azaz, minden retorzió nélkül - ha a gyerek is szívesen van veled, akkor különösen - foghatod, elmehetsz érte, és elviheted magaddal.
Ez egy nem jogászi tanács, de a sok év tapasztalat azt mondatja velem, a legjobban akkor jársz, ha a tárgyalásig, illetve legalább az ideiglenes döntésig találsz programot magatoknak, és végig magadnál tartod a gyereket. Akkor lesz esélyed a folyamatosságra hivatkozva elérni, hogy nálad helyezzék el a gyereket, vagy, ennek kilátásba helyezésével meggyőzd az anyát, hogy ne akarjon elköltözni messzire. Ha a bíróság előtt azt tudod felhozni, hogy tényleg folyamatosság áll fenn a gyerek életében, az érv lehet, hogy ne hagyják jóvá, hogy nála legyen a gyerek és el is költözzenek. Ha viszont már elköltöztek - amit most még szabadon megtehet - és húzza a tárgyalást egy darabig (mondjuk küld igazolást/kérelmet, kimenti magát, és kéri a tárgyalás elhalasztását, az pedig lehet néhány hónap is...) akkor a tárgyaláskor már hivatkozhat arra, hogy a gyerek szépen beszokott az új közösségbe, neki van munkája az új helyen, a gyereknek vannak új barátai, stb. - ez pedig már jó érv, hogy a folyamatosságra hivatkozva pont ő érje el, hogy NE költözzön (vissza) a gyerek hozzád. Úgyhogy jobban jársz, ha igyekszel. (Ha nem is tartod tuti döntésnek, hogy nálad legyen a gyerek, akkor is, ha az anya azt látja, hogy jó eséllyel el tudod érni ezt, sokkal nagyobb lesz a tágyalókészsége.) Sok sikert!
A következő meglehetősen bonyulult és csúnya ügyben kérném a hozzáértők segítségét!
Van egy szeptember közepén 6éves gyermekem.
Édesanyjával élettársai kapcsolatban voltunk tavaszik, ám ez megromlott ő pedig gyermekelhelyezési pert indított. Májusban volt az első tárgyalás a bíróság közösmegegyezést sürgetett a következő tárgyalásig, mely most szeptember lesz.
A nyár folyamán sok vitánk veszekedésünk volt ráadásul régi illetve új sérelmek miatt feljelentettük egymást és sajnos közvádas ügyekről van szó. Nagy nehezen, az ügyvédekkel leülve sikerült a következő tárgyalásig mely szept.közepén lesz, megbeszélni a napokat kivel mikor lesz a gyerkőc.
Egy hetes periódusokal működik tehát a kapcsolattartás és igen rugalmasan, gyanusan jól működik. Volt hogy eljött velünk strandolni a mama illetve többször meghívott a lakásra közös vacsorára, miközben az ügyvéd ill. a biróság elött én mint valami rémember szerepelek.
A lényeg, hogy mi Bp-en élünk a gyermek idejár oviba itt is született. A mama viszont X nevű városkába van bejelentve ráadásul időközben a mama átiratta (nem tudni hogy) a bejelentett lakcímét a gyermeknek. A lakcímkártyája nálam van, de egy ügy miatt a rendőrségen kiderült, nem egyezik a kártyán szereplő cím hivatalos címmel.
A gyanúm pedig a következő:
A mama elakar költözni a gyermekkel vidékre és így az ovi is megváltozna illetve minden.........
A gyanúm megalapozott:
Gyermekem maga mondta, hogy a mama nézett egy házat, (ami neki pont nem is tetszet.)
Ráadásul amikor az ügyvédekkel másfél hónapja leültünk megbeszélni az időpontokat naptár szerint, az 1hetes periódusok ellenére, ő szept1-től egészen a tárgyalás napjáig ami kb 2hét, a gyermekkel szeretne lenni. akkor ezt ügyesen fogalmazta meg így nem is tünt fel, beleegyeztem ám az elöbb megnéztem a napokat, mert a két hét alatt én kaptam egy kis szeletet, méghozzá a hétvégét, így úgy sejtem itt költözés lesz.
A kérdésem, mit tehetek annak érdekében, hogy a gyermekemet ne költöztethesse le, a folyamatosságot a környezete és az óvoda megváltoztatásával ne gátolja a mama. Milyen jogi lehetőségeim vannak, hova fordulhatok illetve a bíróság egy ilyen zűrös ügyben mit dönthet....a következő tárgyalásig.
Minden igyekezetem arról szól, hogy a mamával épeszűen a gyermek érdekében megtudjunk egyezni, kivel mikor hány nap, rugalmas is lennék de az ő gondolatai mögött ott van a költözés érzem és ezért az időt huzza, ahányszor szóba hozom egyből terel, zavarbajön, zárjuk le most...úgyis beszélünk az ügyvédekkel stb és persze igérget.
Mi a véleményetek erről?
Köszönöm szépen!!
Genome
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02