Sziasztok!
A következő problémám lenne. Férjem 2007-ben beadta a válókeresetet, és elköltözött a közös ingatlanból. A válóperünk addig fajult, hogy a bíróság kötelezte férjemet, hogy a közös tulajdon megszüntetése érdekében fizesse be az illetéket a vagyonmegosztásra, mert én nem egyeztem bele a fele-fele egyezségbe, mert az ingatlanon hitel van, és az önerőnket, amiből megvásároltuk az ingatlan a szüleim adták nekünk. Ő pedig azt akarta, hogy fizessem ki az ingatlan értékének a felét, + fizessem tovább a részleteket. Na ezt kicsit túlzónak találtam. Ezért mivel nem tudta befizetni a bíróságon az illetéket, elállt a pertől.
Már elég régen nem hallottam felőle, amikor is megjelent nálunk egy végrehajtó, hogy jött a férjem által lízingelt autóért, amit a férjem azután vett a nevére, hogy mi már nem éltünk együtt. Kiderült, hogy a bank felmondta a szerződést és 6 millió forinttal tartozik a banknak.
Természetesen keresni kezdtem a férjemet, de csak a szülei tudták megmondani, hogy elköltözött Németországba és azt üzeni nekem, hogy az ő ingatlan 1/2-ed része, majd fedezi az itthon hagyott adósságait.
Lehetséges, hogy a férjem adósságai miatt elárverezik a házunkat?
Valaki adjon valamilyen tanácsot, nagyon meg vagyok ijedve.