És még azt sem tudom, hogy a bíróság bruttó, vagy nettó bérre állapítja ezt meg??!
Gyerektartás visszamenőleg bíróság nélkül
- 1
- 2
Köszi az infót.Kicsit lehet naív a kérdés, de visszamenőleg az akkori(10évvel ezelőtt általunka gyámhivatalban leírt) 3000Ft mai megfelelőjét kellene fizetnem, amíg a bíróság nem dönt az új (lehet reálisabb t.díjról)?
A "beetetés" itt nem számít, hanem kizárólag az, hogy a gyermek születése óta t.díj fizetési kötelességed lett volna. Az más kérdes, hogy mind ez idág nem kérte. Ennek okán ha bírósághoz fordul, visszamenőleg legfeljebb 6 hónapra tarthat csak igényt. A t.díj címén, egy gyermek eltartásánál, a mindenkori havi összes jövedelemnek 15-25%-a állapítható meg - ezen belül vagy meg tudtok állapodni vagy a bíróság dönt majd. Ha később születik egy újabb gyermeked: a körülmények lényeges változására tekintettel kérheted a t.díj százalékos mérséklését - de akkor aztán mielőbb kérjed, mert amíg a bíróság másként nem dönt, az előzőekben megállapított összeget változatatás nélkül vagy köteles fizetni.
Monalisa
laikus hozzászóló
Hány hónapig követelhet gyerektartást az anya, ha nem volt bíróság által meghatározott gyerektartási összeg és még az anya nem vitte bíróságra, de 10 éves a gyerek és engem eddig békén hagyott, csak a születéskor írtunk le a gyámhivatalnál még 10éve 3000Ft képletes összeget, melyet nem mindig fizettem, a 10év alatt, met nem zaklatott, hiszen egy átverés útján született a gyerek. Mostanra viszont érzem, hogy rám fog szállni és nem tudom, hogy meddig követelhet visszamenőleg és mekkora összeget? És ha ezután rám száll akkor 20%-ot állapíthat meg a bíróság maximum? És mi lesz, ha lesz egy házasságban szeretetben születet gyerekem, ez a % nem fog csökkenni?
Kérlek informáljatok, mert akkoriban (10éve) ez a lány nagyon beetetett és szerintem most rám fog szállni.
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02