HELP! Nem kaptam kapcsolattartási jogot!

Papir Kutya # 2008.12.02. 19:08

Ez a Csjt. 92. para 4. bek volt...

Mit jelent a törvényhely?

Papir Kutya # 2008.12.02. 19:07

A kapcsolattartásról - a szülők megegyezésének hiányában, illetőleg a szülők és a gyám közötti vita esetében - a gyámhatóság dönt. Ha házassági vagy gyermekelhelyezési per van folyamatban, a szülők megegyezésének hiányában a kapcsolattartásról a bíróság dönt. A gyámhatóság, illetőleg a házassági vagy gyermekelhelyezési perben a bíróság a felróható magatartást tanúsító szülő kapcsolattartási jogát a gyermek érdekében korlátozhatja vagy megvonhatja, illetőleg e jog gyakorlásának szünetelését rendelheti el.

Ez nem azt jelenti, hogy a bíróság hivatalból dönt? Akkor is, ha nincs rá kereset????

ObudaFan # 2008.12.01. 13:21

Nem ismerjük az ügyet.
Hibázhatott a bíróság is, hibázhatott az ügyfél is, az is lehet, hogy pertaktikai oka volt. És persze hibázhatott az ügyvéd is.
De az ügyfél akkor jár legjobban, ha először a saját ügyvédjénél érdeklődik, hogy miért sikerült a dolog így, ahogy sikerült.

Kacsa1111 # 2008.12.01. 10:35

azért az az ügyvéd sem lehet piskóta...

Kacsa11

ObudaFan # 2008.12.01. 10:29

Hát akkor elsősorban nála érdeklődj, mert ő ismeri az ügyet. Egyébként nincs veszve semmi, el tudod érni a kapcsolattartást.

Papir Kutya # 2008.11.30. 21:58

Ügyvéddel jártam el...

Mikla # 2008.11.30. 19:19

Feltételezem, hogy jogi képviselő nélkül jártál el. Ha jól tudom a bírónak figyelmeztetnie kellett volna, hogy milyen következményekkel jár, ha nem módosítod a kereseteted, erre talán lehetne hivatkozni. Majd még gondolkozom, ha beugrik valami írok, mindenképp adja be fellebbezést, nincs mit vesztened!

Papir Kutya # 2008.11.30. 18:34

Tudna valaki segiteni?

Papir Kutya # 2008.11.30. 15:44

Lehet valamire hivatkozni a fellebbezésnél? Mire hivatkozzak?

Papir Kutya # 2008.11.30. 14:59

Tisztelt szakértők!

Egy családjogi perben nem kaptam láthatási jogot, most mit csináljak? Lehet-e fellebbezni, és ott mire hivatkozzak?

Ami történt. Feleségem külön költözött, elvitte a gyereket. Válóperben én kértem, hogy nálam helyezzék el a gyereket, de alternatívaként, hogy ha ezt nem ítélnék meg, nem kértem, hogy ha a feleségemnél helyeznék el, akkor is kapjak láthatási jogot. Azt hittem, ez evidens és nyilvánvaló, hogy ha már teljesen nem kaphatom meg, akkor legalább félig.

Az első fokú ítélet aztán a feleségemnél helyezte el a gyereket, és az indoklás szerint, mivel nem kértem kapcsolattartási jogot, ezért nem is kaptam.

Azt mondják, hogy fellebbezésnél már nem módosítható a kereset, tehát ott már állítólag nem lehet kérni a kapcsolattartást, ha az eredeti perben nem kértem. Igaz ez? Akkor most mit csináljak?