Én azt szoktam ilyenkor csinálni, hogy beadok egy kiegészítés iránti kérelmet, és kérem, hogy a bíróság tekintse fellebbezésnek, ha úgy érzi, nincs erre hatásköre. így minden határidőt megtartottam, és én már nem hibázhatok. :)
Csjt 92. para. 4. bek. hogyan értelmezendő?
Szerintem fellebbezni sem kell, csak az ítélet kiegészítését kérni.
Csjt. 92. para 4. bek:
A kapcsolattartásról – a szülők megegyezésének hiányában, illetőleg a szülők és a gyám közötti vita esetében – a gyámhatóság dönt. Ha házassági vagy gyermekelhelyezési per van folyamatban, a szülők megegyezésének hiányában a kapcsolattartásról a bíróság dönt. A gyámhatóság, illetőleg a házassági vagy gyermekelhelyezési perben a bíróság a felróható magatartást tanúsító szülő kapcsolattartási jogát a gyermek érdekében korlátozhatja vagy megvonhatja, illetőleg e jog gyakorlásának szünetelését rendelheti el.
Ez nem azt jelenti, hogy a bíróság hivatalból dönt? Akkor is, ha nincs rá kereset????
Jelenti-e azt, hogy fellebbezhetek, ha nem kaptam kapcsolattartási jogot, mert nem kértem? Azért nem kértem, mert reméltem, nálam helyezik el a gyereket, a keresetben csak nálam történő elhelyezést kértem, elfelejtettem, tük, hogy külön kérjünk láthatást, kapcsolattartást, de ez alapján lehet fellebbeznem, mert a bíróságnak AKKOR IS szabályoznia kellett volna, ha nincs kereset erre nézve????
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02