Öröklés, válás, közös vagyon

ObudaFan # 2009.01.11. 11:05

Feljelentést persze lehet tenni, de ha nincs 8 napon túli sérülés, akkor az magánvádas bűncselekmény lesz, és a bíróságon kell megtenni a feljelentést. Ugyanakkor a feljelentés mellett meg lehet próbálni távoltartás elrendelését indítványozni a bíróságon.

Egyébként a polgári perben is dönthet ideiglenes intézkedéssel is a bíróság a lakáshasználatról.

monalisa1 # 2009.01.10. 20:40

"Tengernyi" hasonló esetről/panaszról lehetett itt már olvasni a Fórumon a részeges- garázda apákról, és a szenvedő családról. Igen, tessék elválni (!) egy ilyen pali nem férj és nem apa. Megváltozni pedig nem fog - csodák nincsenek, sőt...

A gyámhivatalba kell bemenni és elmondani a dolgokat, ott majd adnak tanácsot, útmutatást a továbbiakról.

Zárójelben: esetleges újabb tetlegesség esetén irány az orvos és látleletet kell vetetni, azzal pedig egyből a rendőrségre feljelentést tenni.

Ami a válópert és a lakhatás dolgát illeti, már a keresetlevélben kell kérni, hogy a bíróság ideiglenes intézkedéssel egyből tiltsa ki az első tárgyaláson a lakásból - megy ahová tud... És ha "nagy" is az a lakás, egy részeges- a családját bántalmazó apa esetében nemigen lesz lakáshasználati megosztás - a végső itéletben sem. (Legalábbis kitilthatják a lakásból amíg a legkisebb gyermek is be nem tölti a 18. életévét.)

Tudnám javasolni, hogy keressed- és olvassad vissza azon tipicokat melyek a válásról-, a tartásdíjról- és a vagyonmegosztásról szólnak., mások esetéből és az azokra írt válaszokból sokat lehet tanulni, hasznosítani.

Hosszú távra bizakodással!...

Immaculata (törölt felhasználó) # 2009.01.10. 19:29

Hogy lehet végignézni egy gyerek verését? Az a minimum, hogy közéjük ugrassz és hárítasz?
Merjél-e válni, még a saját gyerekedet sem tudod megvédeni, gyenge vagy.

jelszo # 2009.01.10. 18:53

Sziasztok!

Tanácsotokat kérem, ha valaki már volt hasonló helyzetben írjon! A részeges férjem több alkalommal megverte már a nagyobbik fiunkat (16 éves) persze csak én és a kisebbik fiam (12. éves) tudunk róla, és láttuk. Nagyon gyűlöljük már mindannyian az alkoholmámorban úszó apát, de elválni csak azért nem tudok, mert sok az adósság. Közös lakásban lakunk, fele-fele, azon is van még 5 milla OTP . nekem van egy vidéki örökölt régi komfort nélküli üres házam, de oda nem mehetek a gyerekek kényelme miatt, és amugy is miért mi mennénk, mikor ő a hülye. Amúgy engem is megvert már ezt is csak a kér gyerek tudja.
Van-e esélyem a bíróságon, ha válni akarok hogy a bíróság kitiltsa őt a lakásból az agresszivitása miatt?? Csak azért nem merek válni, mert ha a lakást megosztják, semmivel sem lettem előrébb. Amúgy a rezsi pénzbe is vagy ad vagy nem de sajnos ezt már nem tudom bizonyítani ha válásra kerülne a sor. A legjobb az lenne ha ő elmenne, de neki nincs hová, esetleg az albérlet. A gyerektartás viszont biztosabb jövedelmem lenne mint jelenleg a vagy ad-vagy nem .
Merjelk válásba kezdeni van-e esélyem?? Ez a helyzet már a gyerekeknek nagyon nem jó! Mivel lehet amúgy legjobban bizonyítani az agresszivitást a bíróságon? akinek van tapasztalata irjon!!

fazsolt # 2009.01.09. 17:33

Köszönöm

ObudaFan # 2009.01.09. 10:13

Ha felmenőtől örököl, akkor is különvagyon.

Kiszi # 2009.01.08. 22:53

Amit a feleséged örökölt, az az ő különvagyona és ha eladta, akkor a helyébe lépett értékkel (pénzzel) is ugyan ez a helyzet, vagyis ebből sajnos egy fillért sem remélhetsz...

fazsolt # 2009.01.08. 22:20

Sziasztok/Szép napot!
A következőben lenne szükségem segítségre.
Volt feleségem még házasságunk idején örökölt. Az lenne a kérdés, hogy az akkor örökségként szerzett ingatlan eladásából származó bevétel (ami még szintén a házasságunk idején megtörtént) közös vagyonnak számít-e?
Olvastam, hogy nem mindegy, hogy ki után örököl. Ha felmenő után, akkor nem közös. De mit takar a felmenő? Csak a szülőt vagy a nagyszülőt is.
Itt az a helyzet, hogy nagyszülői lakásról van szó, ahol a nagyapa halálakor a nagyanya haszonélvező lett, és az örökség két fiú között oszlott meg, (egyik az exem édesapja) de az exem édesapja már ekkor lemondott a részéről a két gyereke részére. (Ez viszont még a házasságunk előtt történt.)

Ha közös vagyonnak számít, akkor milyen jogi lépéseket tehetek? Pl kérhetem-e, hogy az ürökségből szerzett vagyon rám eső része fejében ne kelljen egy ideig gyerektartást fizetnem?

Tisztelettel:
Zs