Köszönöm a helyreigazítást.
Akkor a kérdezőnek: a közeli rokonságból valaki aki kisfiára vigyáz amíg ő maga a "szanatóriumban" tartózkodik. (Sajnálatos, mert a gyermek fejlődéséből nagyon értékes hónapokról marad távol...)
bortonbuntetesem alatt mi lessz a kisfiammal?
Kedves Monalisa1!
Sajnos egyetlen börtön sem tart fenn Mo.-on bölcsődét vagy óvodát, ami bizonyos szempontból érthető is, mert nehéz lenne a gyerekeket végrehajtható szabadságvesztés büntetésre ítélni az anyjuk bűncselekménye miatt. :-) Amiről ír, az a benti szülés (ez is Tökölön a rabkórházban történik), és itt is csak pár hónapig maradhatnak a szoptatás idejére. Bocs!
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Az egyik másik női börtönben vannak bent szült anyukák és a szoptatós gyermekük egy ideig még "bent" lehet velük - valami utóbbi ilyesféle megoldásra nem lenne lehetőség?
Kedves Kiszacsek!
A gyermeket egészen biztosan nem fogják örökbe adni, ennek szigorú feltételei vannak, nem ragoznám, itt semmi esélye nem lenne ennek. Viszont ha lenne olyan közeli hozzátartozó (pl. édesanya, testvér), aki erre az időre vállalná a gyermekről a gondoskodást, az sokban leegyszerűsítené a helyzetet, akkor vele együtt be kellene menniük a gyámhatósághoz. De az is lehet, hogy a férje a felelősség hatására kevesebbet, vagy uram bocs' semmit nem inna, ha rá lesz utalva a gyerek, azért ennek is adnék egy esélyt. A legcélszerűbb lenne talán egy védelembevételi eljárást kezdeményezni a gyámhatóságnál, mert ők akkor odafigyelnének a gyerekre, és ha végképp nem tudná a férje ellátni, ők jogosultak ideiglenesen harmadik személynél elhelyezni a gyereket, mondjuk annál a közeli hozzátartozónál, aki ezt erre az időre vállalná. Én intézetbe csak a legvégső esetben engedném a gyereket, ennél énszerintem még egy néha ittas apa is jobb. Üdv:
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
1.fokon letoltendo bortonbuntetest kaptam csalásert.nagyon felek hogy 2.fokon is bortont fogok kapni.meg soha nem voltam bortonben.van egy 16honapos kisfiam.a ferjemmel elek,de mivel sajnos o alkoholista,nem merem ráhagyni a kisfiunkat,amig bortonben leszek,ha jelentem ezt a gyámugyon,es ok gondoskodnak a gyermekem elhelyezeserol,akkor visszakapnám mikor szabadulok?a kisfiunak mindene megvan,es rendes korulmenyek kozott el.nagyon szeretjuk,es mindent megadunk neki.ez az 1 gyermekunk van,8 evet vártunk rá.sajnos belementem egy hulyesegbe,es ezert a csalásert fognak elitelni. ot csecsemootthonban helyeznek el?ott jol bánnak veluk?k.b.10 honapot kellene leulnom.ezido alatt nem adnák orokbe a gyermekemet?kerem válaszoljanak.koszonom:andrea.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02