Ez a fedezetelvonás nem lesz bűncselekmény a lentiekkel ellentétben. Viszont végén csak növelni fogja a költségeidet. Tényleg az lenne a jó, ha egy átütemezésben megállapodnál a bankkal, mert különben a perköltségekkel és a kamatokkal együtt igen sok lesz.
válás kényszerből
törpanya
köszi a segítséget
a kocsi kiégett. a biztosítónak felajánlom hogy javítsa meg, de szerintem hülyén fognak nézni rám :)
a csacot viszont megkérdezem, talán a fennmaradót vagy egy részét tényleg fizetik. azt az önrészt viszont ki is bírnám.
köszi:)
ObudaFan
persze én értem hogy a biztosító egy bizonyos eladási árat fizet nekem. de én nem el akartam adni az autót, nekem ez volt a családi autóm. és még jó hogy kimásztam belőle mielőtt teljesen kiégett.
2 gyermekem van, és a fizetésemből nem tehetem meg hogy mások balfaszsága miatt fizessek és elvegyem azt családomtól. nem ez volt az első új autóm és volt amelyiket fiatalon cseréltem le, és nem kaptam érte sokat. de ez kicsit durva hogy 1,5 éves autóra ennyit fizetnek.
persze én a banktól nem gépkocsit vettem ebben igazad van, viszont és nem is eladtam a gépkocsit. csak ez a biztosítót nem érdekli. én meg sajnos nem tudok vele szemben semmit tenni.
így fizessek még 5 évig 25-30 ezret a semmire és se autóm se pénzem.
na én erre szeretnék valami megoldást találni mert úgy gondolom hogy amig tisztességesen megkeresett bérből fizetésből élünk addig ezt nem engedhetem meg magamnak. és legyen ez akármilyen bűncselekmény hogy én nem szeretnék fizetni más hibája miatt és elvonom a fedezetet, ha csak 1 megoldás lesz ki fogom használni. biztos nem tűnik etikusnak ez sokak szemében de 3 éve fizetek 60 ezret egy lakásért amiben bent sem lakunk, el sem készült csak félig. talán el sem fog készülni.
ezt nem bírom anyagilag.
köszönöm a segítségedet.
Sajnos a hitelre vásárolt autóknak ez a nagy kockázata, főleg a futamidő első felében.
Ha jól látom a helyzetet: közlekedési baleset, betétlapot kaptál, a biztosító gazdasági totálkárra akarja venni az autó, de ez esetben tényleg a tax szerinti érték bizonyos százalékáig fizetnek, ez azonban (nyilvánvaló okokból) kevesebb mint amennyi a tartozás az autón. Ezt ha akarod elfogadod, ha nem akkor helyreállítatthatod a kárt (ehhez tudni kellene milyen mértékű). Ez esetben a biztosító kifizeti a neked felájánlott összeget, és a javítási költség és e közötti különbözetet neked kell felvállalnod (erről nyilatkoznod kell a biztosító felé). Talán ez így kevesebb lenne. Arról nem írtál, hogy volt-e casco az autón. Mert ha volt érdemes azt is megkérdezni, akkor mennyi összeget mondanak vagy a rád háruló különbözeti összegre felhasználhatod-e cascot (a kötelező önrészt akkor is kpban neked kell állni).
Azért pedig nem lehet beperelni a másik felet, mert az autó hitelből került finanszírozásra. A kötelező biztosítással a másik fél elegett tett a károkozásra vonatkozólag.
Egyébként pedig ha az autó munkaeszköz, akkor a biztosítótól kérhető a kieső időre kártérítés.(ezt nem szokták nagy dobra verni)
Nem. A biztosítónak kell megtérítenie a tényleges kárt. Szóval egy biztos: a károkozótól tuttira nincs mit követelni - neki felelősségbiztosítása van.
A válás helyett nem tudom nem helyesebb-e a károkozó gépjármű vezetű ellen kártérítési pert indítani.
A tényleges kár és a biztosító által fizetett összeg különbözetét meg kell térítenie a károkozónak.
Talán meg kellene próbálni csendben fizetni tovább a havi részletek - mintha mi sem történt volna.
Kedves Obudafan!
A magam nevében is köszönöm a második bekezdésben leírt kijavítást, igyekszem megjegyezni...
ovariz
Egy ideje már lehet olyan kölcsönszerződést is kötni új autóra melynek kapcsolódó eleme az un. új érték biztosítás., havi pár száz forint többletköltség és ha 3 éven belül bármiféle "baj" éri az autót a biztosító az újkori árat tériti meg.
A fedezetelvonás = büncselekmény.
Ismeretlenül is átérzem vétlen nehéz helyezetedet. Tényleg beszélj a bankkal, és mielőbb. Valamint ügyvéddel is.
Vannak kétségeim. Egyrészt a bíróság akkor hagyja jóvá az egyezséget, ha az a törvénynek megfelel. A Csjt. azt mondja, hogy a gyermektartás általában egy gyermekre 15-25%. Szerintem az is kétséges, hogy a bíróság jóvá fogja-e hagyni ezt a ti egyezségeteket. És ha jóvá is hagyja, akkor is fedezetelvonó ügyletnek tűnik ez így, és így a bankkal szemben hatálytalannak. A bankkal kellene megállapodni egy normális részletfizetésben.
Egyébként a biztosítónak igaza lehet: te a banktól nem gépkocsit vettél, hanem egy hitelt vettél fel. Ezt nem érinti az, hogy te ebből kocsit vettél, aminek az értéke sokkal gyorsabban csökkent, mint a hitel mértéke. Ezt a kockázatot te vállaltad, amikor ebben a konstrukcióban vásároltál gépkocsit.
monalisa1
köszi a segítséget. én úgy tudom /végrehajtótól/ hogy a fizetésem maximálisan 50%-ig terhelhető, addig lehet letiltatni. lakás sajnos nincs így arra nem tudok felvenni jelzáloghitelt. azt pedig sajnos nem tudom, csak gondolom hogy ha valakinek van kötelező gépjármű felelősségbiztosítása akkor az nem vonható felelősségre, hiszen meghtette a törvényben előirt kötelezettségeit. ha valamit rosszul tudnék kérlek jelezd. köszi
A baleset okozójától (bankjától) polgári peres eljárás keretében követelheted a károd teljes megtérítését, de ez sajnos eltart 1-2 évig is.
A bank az 50% t.díj és a jövedelem 33%-a közti 17%-ot jogosult levonásba helyezni - legjobb tudomásom szerint, tehát mindenösszes marad "megélhetésedre" stb. 33%.
Egy válás a "leggyorsabb" esetben is 3-6 hónap, a válókereset beadása után. HA mindenben sikerült egyezségre jutni: a gyermekek elhelyezése, a láthatás/kapcsolattartás megfelelő részletezése és írásba foglalása, a t.díj összege/és vagy százaléka, A közös ingatlan- és ingóságok megosztása stb.
Nem írtad hány gyermek van, de ha egynél több akkor a t.díj kettő gyermekre 15-25%, háromra a maximum 50%-os bérlevonásig gyermekenként 16,6%.
Azonban a bank sajnálatosan előbb fog jelentkezni az 1,5 M Ft hiteltartozás-különbözetért mintsem egy válás levezényelhető lenne - ez van.
Javasolnám, hogy a lakásra vegyél fel szabad felhasználású hitelt vagy jelzáloghitelt, és abból rendez le a tartozást. (Tudni kell, hogy 1-2 hónapja nagyon megszigorodtak a hitelek felvételének lehetőségei, a dolgot oda-vissza mindenképp meg kell beszélni a bankkal.)
És még a következő: bár a hitelt te vetted fel, de mivel a kölcsönfelvétel a házassági vagyonközösség részét képezi, fele részben annak "bírtokosa" a feleséged is: együtt sírunk együtt nevetünk.
Tehát ha te esetleg nem tudnál most fizetni, a bank az adóstársat keresi meg., vélelmezem a lakás tulajdon, így a nejed tulajdoni hányada kerülhet veszélybe.
Beszélj a bankkal, és ügyvéddel.
Monalisa
laikus hozzászóló
heló
én abban szeretnék segítséget kérni hogy a válás milyen gyorsan zajlik le ha mindkét fél rettentően akarja? kérhetem-e a bírót hogy gyerektartás a fizetésem 50%-a legyen?
a történet röviden: közelkedési balesetet szenvedtem, én voltam a vétlen. a drága biztosító fizet de 4 millió /ennyi tartozás van a másfél éves gépkocsira/, és ebből 2,5 milliót hajlandó fizetni. és hát arra hivatkoznak hogy ez a gk. tax ára. én nem tudok kifizetni 1,5 millió forintot a semmire, úgy hogy kocsim nincs, és még fizessek hogy levegyék a rólam.
így maradt sajnos a válás mivel más nincs a nevemen, és ha a fizetésem 50%-át elviszi a gyerektartás akkor elvileg nem fogja tudni a bank behajtani rajtam a más által okozott kár egy részét. én eddig nem bújtam ki a fizetési kötelezettség alól de ez a helyzet sajnos ezt teremtette. ezért kellene gyorsan elválni.
remélem érthető voltam, próbáltam jól fogalmazni.
a segítségeteket előre is köszönöm
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02