Kapcsolattartás meszüntetése

monalisa1 # 2009.02.02. 14:32

Ember! Állj már le, nem kell az egész Fórumot egyazon kéréssel elárasztani...

kyldyk # 2009.02.02. 14:31

Üdv mindenkinek! Végzős egyetemista hallgató vagyok. Szakdolgozatomat a válás utáni apa-gyermek kapcsolat problémaköréről írom. Összeállítottam egy kérdőívet, olyan apáknak, akiknek a válás után a gyermekük az anyánál maradt. Kérek minden olyan apát, aki ebbe a helyzetbe került, hogy töltse ki a kérdőívemet. Nagyon-nagyon hálás lennék azoknak, akik szánnak rá néhány percet.
A kérdőív letölthető: www.gmail.com -ról
Login név: elvaltapak
Jelszó: koszonomszepen
Itt a beérkező leveleknél "Kérdőív elvált apáknak" címen a mellékletből letölthető.
Ha kitöltötték, kérem küldjék el az elvaltapak@gmail.com -ra vagy a kyldyk@gmail.com -ra.

Előre is köszönöm a segítséget: Ildikó

Grád András # 2009.01.29. 19:40

Kedves Verde meg ElváltAnna73!

Öröm néha ilyen, igazi emberi intelligenciáról árulkodó hozzászólásokat olvasni a fórumon, mint az Önöké. Valóságos felüdülés volt ezt olvasni a sok acsarkodás közepette. Csak gratulálni tudok, és főleg minden jót kívánni! Üdvözlettel:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

verde # 2009.01.26. 10:48

Mufurcka! Az én volt férjem sok mindent megcsinált és a mai napig megtesz ellenem csak azért, hogy megbántson, megalázzon - gondolok fenyegetésekre, gyerektartás késői fizetésére, zaklatásokra -, ahol lehetett szóltam az illetékes hatóságoknak, hogy segítsenek, DE SOHA NEM JUTOTT ESZEMBE, HOGY A GYEREKEK LÁTHATÁSÁT ELVETESSEM TŐLE!
Pedig lassan 3 éve tűröm a viselkedését, de azzal is tisztában vagyok, hogy ez csakis nekem szól. A gyerekeket a maga módján szereti, és ők is ragaszkodnak az apjukhoz. Tudják, látják a történteket, megbeszéljük, ha valami felzaklatja őket, de akkoris szeretik az apjukat, és nem akarom, de nem is lenne jogom elszakítani őket egymástól.
Hatalmas a gyűlölet benned, és megértelek, de ne a gyerekeidet büntetsd, mert nekik szükségük van az apjukra is.
Persze más a tészta, ha félnek tőle, vagy veszélyezteti őket, de ha ez nem áll fenn és igenis igénylik a láthatást, akkor te se generáld a feszültséget, hanem inkább próbálj kompromisszumokat kötni vele, ha lehet. Ha nem, akkor ne foglalkozz vele, külön éltek már, semmi közötök egymáshoz, majd megunja, de a gyerekek érdekeit nézd mindig, ne a sajátodat!

elválltAnna73 # 2009.01.26. 09:41

Igazad van törpanya, fordított esetben még belegondoloni is rossz. Sajnos én is kekeckedtem a sérelmeim miatt a volt férjemmel, de még időben rájöttem, hogy ezzel a gyerekeimet is tönkre teszem.
Hoppárékának biztos nincs gyereke vagyis inkább ne is legyen mert süt róla az apuka fizessen, de a gyereket ne lássa tipus és ilyennek nem való gyerek. Akárhogy is de be kell látni, hogy gyereknek ugyanugy szüksége van az anyukájára mint az apukájára. Ő még nem járta végig ezeket a dolgokat és csak bátorítja Mufurckát olyanra amellyel csak árt a gyerekeinek és magának és az apukának. Hiszen még egy pert indítani ennyi meghallgatás után őrület, hogy minek teszik ki a gyerekeket. Hiába jó ügyvéd, az csak a pénzedbe kerül, de el nem tudja érni, hogy teljesen megszüntessék a kapcsolatot a gyerekekkel. Ha csak a pszichológus szakértő nem adott ki olyan véleményt, hogy nem ajánlja a gyerekek és az apa közti kapcsolatot..., de gondolom ilyen nem volt, mert akkor biztos, hogy megszüntették volna.
Biztos nem ok nélkül jelentette fel őket annyiszor. Gondolkozz el mivel ártasz kedves Mufurcka a gyerekeidnek! A nagymama szerintem is badarság, vagy már évek óta nem fizet az apuka? Akkor meg fel kell jelenteni.
Csak megjegyzem még ha már kaptál pénzbírságot, akkor feltehetően nem először hibáztál te sem.

törpanya # 2009.01.25. 21:23

Kedves Édesanyák! Én leültem egy percre és belegondoltam mit éreznék, ha a törvény, egy bíró, és a volt férj szabályozná be nekem mikor láthatnám a gyermekemet...

hoppáréka # 2009.01.25. 17:46

Mufurcka!
Ezek szerint az illetékes gyámhatóság megalapozottnak találta,a vizsgálatok alapján,hogy lecsökkentette a kapcsolattartást.
Fel a fejjel,ha van jó ügyvéded minden sikerülhet.Igen is követeld a gyerektartást,hiszen azt a gyermekeinek megítélte,ítéli a bíróság.A nagymamairól pedig már én is hallottam,és törvény alapján kérheted.
Az apuka meg majd vakarhatja a fejét ,hogy mit művelt a gyerekeivel.(durva ilyen korú gyerekeknél ezek a hatóságok,ahhol már ti jártatok)
Sok apa ostoba és nem a gyermekeit tartja szem előtt,látom a te esetedben is ez a bizonyítható.
Kitartást kívánok nektek,és sok-sok erőt.

elválltAnna73 # 2009.01.25. 14:18

Érdekes a történeted, számomra az nem derül ki, hogy fizet-e egyáltalán az apuka vagy sem, vagy késéssel vagy hogy fizet. Az én volt párom is külföldön él az új családjával és hát onnan utalja a gyerektartást,
mivel nekünk sikerült megegyeznünk, így a gyermekeimnek többet tudok ily módon adni, mintha bíróság ítélt volna meg gyerektartást. Sok időmben, energiámba és pénzembe került, hogy a volt férjem külföldi jövedelmét megtudjam, de sajnos nem sikerült, anélkül meg nem igazán megy a dolog. Kénytelen voltam az akkori haragomat, hiszen elhagyott engem, de mások tanácsára legyőztem és a gyermekeim érdekében kompromisszumra jutottam vele.
Vásárol ruhákat, élelmiszert amikor itthon van, amit tud én mindennek örülök, hiszen nem nekem kell vennem.
A másik dolog azt nem írtad, hogy a gyermekek hogy viszonyulnak az apjukhoz, hiszen ha börtönben volt ott is meg volt a lehetősége a kapcsolattartásra.
Az amit te szeretnél, hogy megvonni az egész kapcsolattartást azt egy magyar bíróság sem fogja megítélni neked, ahoz kő kemény indok kell és amit felsoroltál az sok vizsgálat, ha ezt nem támassza alá márpedig meg nem vonta a gyámügy akkor veszett fejsze beadni bíróságra ezzel a gyermekeket teszed még egy procedúrának. És a gyerekek mit akarnak? Én sem akartam adni annak idején a haragom miatt a gyerekeket, de idővel rájöttem, hogy csak a gyereket bűntetem, és nálam a gyerekek menni akartak az apjukhoz, ezáltal nem volt kérdés anyaként, hogy hogy döntsek. Hasonló cipőben jártam én is ezeken mind keresztül mentem és sokan mások még rajtam kívül.

monalisa1 # 2009.01.25. 10:05

Mármint ok nincs okozat nélkül...

monalisa1 # 2009.01.25. 10:04

Engedd ki a fejedből a gőzt (...) hátha megjön a tisztánlátásod.

mufurcka # 2009.01.24. 19:17

Miért viselkedik így az apuka?
Hát ez egy nagyon jó kérdés,de erre talán ő maga sem tudja a választ.
Sajnos elég sok bennem már a sérelem,hiszen 18hónapja ebben élünk.
Az apai kapcsolattartások után a postás nekem mindíg újabb feljelentéseket hoz.
Egyszer úgy is vége lesz,bízom a Magyar igaszság szolgáltatásban.

mufurcka # 2009.01.24. 19:06

Monalisa!

Számomra egyértelmű volt,hogy a levonás miért következhet be,melyre utaltam.
A törvény pedig lehetőséget ad arra,hogy a gyerekek megkaphassák járandóságukat,akár így akár úgy.
Ez az apuka a kötelességeit nem hajlandó betartani,csak a jogait hajlandó fitogtatni,de úgy gondolom a gyerekeknek enni kell adni,és gondoskodni kell róluk.
A gyermekvállalás felelősséggel jár,hiszen egyik gyermek sem akar magától a világra jönni.A szülővé váláskor a gondoskodás,kötelesség pedig egy életre szól.
Én csak gyermekeimet védem,hiszen ők még nem tudják magukat megvédeni.

törpanya # 2009.01.24. 18:58

Bennem néhány kérdés merült fel és ne vedd bántásnak: Miért viselkedik így az "apuka"?
A bűntetett előélet nem feltétlenül jelenti az, hogy "rossz" apa és meg kell vonni tőle a gyermekek láthatását.
A börtönben töltött idő alatt volt kapcsolata a gyerekeivel?
Mivel nem írtad, hogy a szakvélemények szerint veszélyt jelent a gyerekek számára, az "apának" is lehetőséget kell adni arra, hogy újra egymásra találjanak a gyerekeivel és ha ebben támogatnád őket, akkor talán elmaradnának a feljelentések.

monalisa1 # 2009.01.24. 15:01

Beírásodban nincs utalás arra, hogy az apa nem fizeti a t.díjat, így a nagyszülőt belekeverni a dologba szerintem badarság.

mufurcka # 2009.01.24. 14:39

monalisa01:

Erre hivatkozva gondolom,hogy van rá lehetőség:

A családjogi törvény rendelkezése értelmében a szülő kötelessége a gyermeke eltartásáról gondoskodni. A gyermek tartására vonatkozó kötelezettség a gyermek kiszolgáltatottsága, testi, szellemi, erkölcsi fejletlensége miatt a más rokonokkal (pl. házastárs, szülő) szembeni tartási kötelezettséghez képest sokkal szigorúbb. A szülő ugyanis a saját szükséges tartásának rovására is köteles megosztani kiskorú gyermekével azt, ami közös eltartásukra rendelkezésre áll. Ez a szabály nem irányadó, ha a gyermek tartása vagyonának jövedelméből kitelik, vagy a gyermeknek tartásra kötelezhető más egyenes ági rokona van.Amennyiben a kötelezett szülő folyamatosan nem tesz eleget a törvényes időhatáron belül fizetési kötelezettségének,és ezzel veszélyezteti gyermekei megélhetését,ebben az esetben a nagyszülő tartási kötelezettsége léphet hatályban,egyenes ági úton.Jelen esetben az apai nagymama kötelezhető a gyermektartásdíj fizetésére,amely gyermekenként 15-20% lehet,a bírósági eljárás folyamán megálapítható nagyszülői jövedelem,és vagyon alapján.Ezen összegbe beletartoznak az egyéb jövedelmi kiegészítések is.(Özvegyi nyugdíj,13-14havi nyugdíjkiegészítés,idő közbeni öröklés,lekötött vagyon)

monalisa1 # 2009.01.24. 13:58

Az apa dolga/felelőssége hogy a t.díj fizetve egyen - felnőtt ember, a nagymamának ehhez semmi köze.

Kérdezem: neked tényleg van ügyvéded?...

monalisa1 # 2009.01.24. 13:52

Az hogy téged és az élettársadat izélget az egy dolog - rengeteg esetben van ez így -, a másik az, hogy bizonyára nem követett el olyan bűncselekményt amely a gyermekei iránt irányult, így joga van a kapcsolattartásra - csak a család zaklatása miatt mintegy büntetésként ideiglenesen ritkábban.

Mivel nincs legális munkaviszonya nincs miből letiltatni... A t.díj felemelés iránti kérelem megalapozottságát neked kell indokolni., az hogy külföldön dolgozik az még nem ok az emelése.

Ha nem fizeti rendszeresen a t.díjat feljelentheted a rendőrségen: kiskorú veszélyeztetésének bűncselekménye - akár mehet vissza a hűvösre...

Monalisa
laikus hozzászóló

mufurcka # 2009.01.24. 10:56

Kedves Fórumozók!
Szeretném,ha leírnátok véleményeteket az ügyemben.
Elváltam,gyermekeimet nekem ítélte a bíróság,semmiféle közös felügyeleti jog nincs,hiszen anno idején "apuka"éppen börtönben volt.
18hónapja a kedves "apuka"mindenféle hivatalos szervnél feljelentett már engem és páromat 17alkalommal.Folyamatosan anyaságomat firtatja,illetve élettársam személyét támadja.
Túl vagyunk már mindenféle meghallgatásokon:

• gyerekek meghallgatása gyámhatóságon
  • nyomozati bíró előtti kihallgatás a gyermekeimnek
  • igaszságügyi szakpszichológusi vizsgálat
  • nyomozati ügyész kihallgatása.

Itt kívánom leírni az apuka kivonta magát az eljárások alól,amit le is írtak megrovásként a hivatalos szervek.
Fiam 9éves,Lányom 13éves.
Leszögezem,hogy 1 esetben marasztalt el a gyámhatóság telefonos kapcsolattartás akadályozása miatt,ahhol 7000.-forintos pénzbüntetést kaptam.
Hiába próbált a Exférjem mindenféle mondvacsinált ürüggyel feljelenteni egy esetben sem marasztal el egyetlen hivatalos szerv sem.
Jelen esetben ott tartunk,hogy akciói miatt az illetékes gyámhatatóság lecsökkentette a kapcsolattartást,ami eddig minden hónap utolsó hétvégéje volt(Külföldön dolgozik,de munkavállalói engedéllyel nem rendelkezik).
Nem elégszem meg evvel a döntéssel,és ügyvédemmel kezdeményeztük a bíróságon a teljes eltiltást,mert nem fogok a volt férjemnek asszisztálni a gyermekeim tönkretételében.
Valamint kezdeményeztem a gyermektartásdíj levonását és megemelését..ha apukától nem megy megjelöltük az egyenes ágú rokonsági fok alapján az apai nagymamát.
Várom véleményeteket.