Először én is így gondoltam, de akkor elvész az egyezséget jóváhagyó végzés elleni fellebbezés lehetősége. Vagy ez esetben "eggyel följebb" lehet fellebbezni?
kereset visszavonás
Fellebbezni kell, de szerintem a másodfokú bíróság maga is jóváhagyhatja az új egyezséget.
Kedves KBS!
Köszönöm.
Jó kérdés. Szerintem ilyenkor már fellebbezni kell, épp arra hivatkozással, hogy egyezséget kötöttetek. A másodfokú bíróság az egyezségre tekintettel az elsőfokú ítéletet hatályon kívül helyezi, és az egyezség új eljárásban történő elbírálására utasítja az első fokú bíróságot.
Tisztelt KBS!
Köszönöm gyors válaszát.
Ez az egyezségpontosan mit jelent?
Beadhatjuk közösen a megegyezésről szóló iratot, vagy fellebbeznünk kell.Csak azért, kérdezem , hogya fellebbezésben, mert 5000 Ft illetéket is le kell rónunk.Ezt az összeget akkor is be kell fizetni illetékben, ha az egyezségről szóló dokumentumot nyújtjuk be.
Előre is köszönöm.
Üdv
Amíg nincs jogerős ítélet, a felek a per bármely szakaszában, a jogorvoslatiban is, köthetnek egyezséget.
Egy gyors segítséget kérnék.
Férjem gyerektartást fizetett közös gyerekünk után.Tavaly dec-ben kértem, hogy a bíróság szüntesse meg a fizetési kötelezettségét.Elsőfokon megszüntették.
Azonban mindketten szeretnénk (a férjem és én is), ha továbbra is vonnák tőle a t.díjat, úgy ahogy eddig.
Hogyan lehet az elsőfokú ítéletet megváltoztatni.Azt tudom ,hogy fellebbezéssel, de milyen indok alapján?Viiszavonhatom a keresetem vagy nem?
Köszi
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02