kereset visszavonás

Kovács_Béla_Sándor # 2009.02.04. 14:09

Először én is így gondoltam, de akkor elvész az egyezséget jóváhagyó végzés elleni fellebbezés lehetősége. Vagy ez esetben "eggyel följebb" lehet fellebbezni?

ObudaFan # 2009.02.04. 13:16

Fellebbezni kell, de szerintem a másodfokú bíróság maga is jóváhagyhatja az új egyezséget.

bertus # 2009.02.04. 12:59

Kedves KBS!

Köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.02.04. 12:55

Jó kérdés. Szerintem ilyenkor már fellebbezni kell, épp arra hivatkozással, hogy egyezséget kötöttetek. A másodfokú bíróság az egyezségre tekintettel az elsőfokú ítéletet hatályon kívül helyezi, és az egyezség új eljárásban történő elbírálására utasítja az első fokú bíróságot.

bertus # 2009.02.04. 12:20

Tisztelt KBS!

Köszönöm gyors válaszát.
Ez az egyezségpontosan mit jelent?
Beadhatjuk közösen a megegyezésről szóló iratot, vagy fellebbeznünk kell.Csak azért, kérdezem , hogya fellebbezésben, mert 5000 Ft illetéket is le kell rónunk.Ezt az összeget akkor is be kell fizetni illetékben, ha az egyezségről szóló dokumentumot nyújtjuk be.

Előre is köszönöm.

Üdv

Kovács_Béla_Sándor # 2009.02.04. 08:39

Amíg nincs jogerős ítélet, a felek a per bármely szakaszában, a jogorvoslatiban is, köthetnek egyezséget.

bertus # 2009.02.04. 07:14

Egy gyors segítséget kérnék.

Férjem gyerektartást fizetett közös gyerekünk után.Tavaly dec-ben kértem, hogy a bíróság szüntesse meg a fizetési kötelezettségét.Elsőfokon megszüntették.
Azonban mindketten szeretnénk (a férjem és én is), ha továbbra is vonnák tőle a t.díjat, úgy ahogy eddig.
Hogyan lehet az elsőfokú ítéletet megváltoztatni.Azt tudom ,hogy fellebbezéssel, de milyen indok alapján?Viiszavonhatom a keresetem vagy nem?

Köszi