Nincs mit.
Öröklés lemondásának megtámadhatósága
Köszönöm a felvilágosítást.
Igen, attól az időponttól.
Ill. még egy kérdés, csak, hogy világos legyen számomra. Tehát attól az időponttól kell számolni az egy évet, amikor a tudomásomra jutott, hogy félrevezettek?
Köszönöm a választ.
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy milyen jogcímen támadjam meg? Félrevezettek? Vagy arra nem lehet hivatkozni, hogy nem voltam olyan állapotban, hogy megfelelő döntést hozzak? Gondolom, hogy ügyvéd bevonása mindenképpen ajánlatos ehhez az ügyhöz. Végül is itt több millió forintról van szó és nem szeretném annyiban hagyni.
Ha lényeges tévedésben voltál, akkor a tévedés megszűnte után még egy évig megtámadhatod a szerződést, ha a másik fél okozta a tévedésedet, vagy arról tudhatott, vagy ha közös téves feltevésben voltatok.
Üdvözlöm!
Az alábbi esetben kérnem a tisztelt hozzáértők segítségét.
Aláírtam egy papírt,amiben az szerepelt, hogy én lemondok a rám eső részről, amennyiben majd elérkezik azaz az időpont, hogy eloszlik az örökség. A papíron az szerepel, hogy én megkaptam már azt a részt ami engem illet. Viszont amikor aláírtam, sok mindenről nem tudtam. nem tudtam, hogy van egy 20.000.000 forintot érő ingatlan és pár millió forint a bankszámlán is. Amikor aláírtam rettentő rossz idegállapotban voltam, mivel anyukámat érte egy agyvérzés és azt hittem elveszítem. Nyugtatókat szedtem és nem akartam az egész üggyel foglalkozni. Elém tették azt az egy oldalból álló szerződést és én aláírtam. A fent említett "megkaptam már a részem", pedig egy 200.000 forintos autó volt, amit ezelőtt 3 éve kaptam, de nem azzal a céllal, hogy ez az örökségem.
Tehát az lenne a kérdésem, hogy amit aláírtam, valamilyen módon megtámadhatom-e és kérhetem-e azt a részt, ami nekem jár. Úgy érzem kihasználtak és teljesen aránytalanul lettem "lerendezve".
Válaszokat előre is köszönöm.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02