Ha a vagyoni kérdésekben nincs vita, akkor a 12.000 Ft mellett mást nem kell fizetni.
Válási procedúra
Tisztelt Mindenki!
Ezek szerint mindegy ki adja be a válást, nem kell fizetni a 12e ft illetéken kívül semmit? Ha közös megegyezéssel akarnak válni vagy ez is mindegy? A bíróságnak nem kell fizetni? Mi ennek az anyagi jellegű menete? Persze, az ügyvédet mindenki magának rendezi...
Üdv,
Csilla
Kedves Hathor!
Mivel úgy látom, nincs túl nagy tolongás, ha gondolja, keressen meg telefonon! Valahogy megoldjuk! :-) Üdv:
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Tisztelt Ügyvéd Urak, Hölgyek!
A nővérem mindent hátrahagyva elmenekült a férjétől és 19 év után nagy nehezen elvált. Két évre rá, most ősszel meghalt a férje, vagyonmegosztás még nem volt. A házasságuk után vásárolt házat a tudta nélkül eladta, a pénzt felélte. A nővérem nevén lévő balatoni telken egy kis házban lakott. Halála után a rokonok mindent széthordtak, a házat és az ingóságokat végrendeletben (amit még nem látott) rájuk hagyta. 17-én kedden van Veszprémben a hagyatéki tárgyalás, az ügyvéd pedig utolsó percben cserben hagyta, mert arra hivatkozott, hogy nem tud leutazni a tárgyalásra.!!!! Sürgősen szükségünk lenne egy ügyvédre, aki képviselné Őt az ügyben. Van erre még mód?
Nem kell tárgyalásonkét 20e Ft-ot fizetni.
Nem zaklathat a munkahelyeden.
Tézeusz
Ha mindketten válni "óhajtanak" akkor nincs alperes és felperes, mert mindketten egyugyanazt akarják., peres felek vannak és kész. Aki beadja a válókeresetet annak 12 ezer forint illetéket kell fizetnie.
Ha közös megegyezéssel el tudnak válni akkor legfeljebb 1-2 tárgyalás lesz, ebben az esetben már előzetesen MINDENBEN egyezségre kell jutniuk: vagyonmegosztás, gyermekelhelyezés, t.díj, láthatás/kapcsolattartás részletezése stb. És ezt írásba is kell foglalni és mindkettőjüknek alá is írni - így kell a bíróság asztalára letenni. Ebben az esetben sima az ügy.
Azonban ha valamelyikűjük szükségesnak tartja a válási cirkuszt (...) akkor 3-5 tárgyalás is lesz mire a bíróság kimondja: a házasság véglegesen és helyrehozhatatlanul megromlott.
A bíróság nem azt mondja ki, hogy x vagy y hibájából a válás, csak az előző fél mondat lesz az itéletben.
Aztán ezen 3-5 tárgyalás során lehet mocskolódni, egymásra sarat dobálni stb. De inkább azért ne, hiszen nemrég még szerették egymást...
Ha valamelyik ügyvédet akar akkor felfogad magának és fizeti. (Végső esetben a bíróságot is meg lehet kérni, hogy az anyagi helyzetre tekintettel hívatalból rendeljen ki ügyvédet - az ezen jogásztól sokat nemigen lehet elvárni, de a semminél azért több.)
Az esetleges zaklatásért a rendőrségen lehet feljelentést tenni - külön eljárás során remélve "leszoktatják" majd róla.
És végezetül: javaslom oldasd vissza ezt a topicot és a válással-, gyermekelhelyezéssel- tartásdíjjal kapcsolatos hasonlóakat, mert más esetéből és az azokra írt hosszászólásokból sokat lehet tanulni, hasznosítani.
És nem elfeledni: az élet megy tovább!...
Kívánok minden jót, jobbat.
Monalisa
laikus hozzászóló
Szia,
én úgy tudom csak illetéket kell fizetni és azt is akkor amikor beadod a válóperes keresetet, tárgyalásonként max az ügyvédednek kell majd fizetned,
és nincs már olyan hogy kinek a javára, gondolom ezért kell illetéket előre fizetni annak aki válni akar.
egy elvált nő
Gy.
ja, és nem kell foglalkoznod vele mivel fenyeget, a zaklatásért meg fel kell jelenteni.
Sziasztok!
Válni fogok a feleségemmel és 20 eft tárgyalásonként. Ezeket Békítőn is kell fizetni ugyanennyit? ÉS ha mi nem akarunk?
ÉS mivel a feleségem akar válni, de ha javára mondják ki a válást akkor mindent én fogok fizetni?
Zaklathat a munkahelyemen? Mert fenyegetőzik mindenfélével.
Kérlek segítsetek, még „kezdő váló vagyok”!:)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02