Üdvözletem,
Édesanyámnál Alzheimert állapítottak meg, jelenleg ideiglenes gondnok vagyok, a tárgyalás folyik, valószínűleg teljes gondnokságot fogok kapni. 1 éve stoppot tettem az életemre a férjemmel együtt, hogy segítsünk édesanyámnak, hozzáköltöztünk, jelenleg középsúlyos állapota van. Idősek otthonába így már beadhattam a jelentkezéseket, de mindenhova 1-2 évet kell várni, ami elég jó hely, mert a legjobbat szeretném neki. Még nem nyugdíjas, így én fogom fizetni az otthonokat és most is mindent én fizetek. Remélem anyu még sokáig velünk lesz. Viszont amíg nincs meg az idősek otthona, addig mi nem tudunk családot alapítani, élni az életünket.
Van egy bátyám aki semmit sem segít, külföldön él, meg se látogatta anyát, láthatóan nemigen érdekli hogy mi van vele. Mindenki azt mondja körülöttem hogy az áldozatom miatt az lenne a korrekt ha mindent én örökölnék, és ilyenkor gyakran már ilyenkor történik ajándékozás a szülő részéről. De én szeretnék valahogy a bátyámmal megegyezni, hogy megkapják az autót most, de mondjon le az örökségéről, ha ennyire nem akar segíteni.
Ennek mi a módja? Lehetséges anya állapotában?
Ha a bátyám hajthatatlan mire lehetek jogosult? Esetleg gyámüggyel kell beszélnem?
Milyen ügyvéddel érdemes majd beszélnem erről?
Előre is köszönök minden választ!