korlátlan láthatás?

izett # 2009.03.07. 00:07

Köszönöm szépen a segítséget,én is úgy gondoltam,hogy "hivatalosan" kívülállóként szerepelek a történetben,ill. mint az apuka családja.Arra gondoltunk,hogy a párom a láthatáskor felvenné a kislánnyal folytatott beszélgetést,amiből kiderül,hogy a gyermek fél az anyja megtorlásától,amennyiben eljön hozzánk.Persze a nő élettársával napi szinten találkozik a gyermek.Mellettem meg lehajtott fejjel kell elmennie,szigorúan köszönés nélkül,ha véletlen meglát az utcán.Tönkreteszi a saját anyja.

_Wasp_ # 2009.03.06. 23:38

Igazából itt nem is jogi problémával állunk szemben hanem életvezetési „defektről“, mely viszonylag könnyen helyrehozható, ha tudjuk a módját.

Nem a fenét nem. Az anya elkövet egy csomó jog által is kevéssé tolerált dolgot, a kiskorú veszélyeztetésétől kezdve a hamis vádig. (Az ilyen magatartás valószínűsíti a szememben a gyermeknevelésre való alkalmatlanságot.)

Nehogy ennek már az legyen az egyetlen megoldása, hogy az áldozatnak kelljen bocsánatot kérnie, és az legyen a normális, hogy az anya ilyent büntetlenül megtehessen....

A korlátlan kapcsolattartás azért nem feltétlenül jó, mert nehezen végrehajtható. (Én nem is értem igazából, hogy mit takar - szerintetek - pontosan)

Ennél sokkal jobb lenne az egy hét itt, egy hét ott rendszer, de még a hétvégi kapcsolattartás is. Lényeg az, hogy a kötelességek és jogok pontosan meg legyenek határozva, és ezeket aztán számon lehet kérni a mindenkori kötelezettől.

Javaslom tehát, hogy rendezzétek el elsőként a kapcsolattartás pontos leszabályozását, és utána, ha akartok, gondolkodjatok a gyermekelhelyezés megváltoztatásán.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

monalisa1 # 2009.03.06. 23:13

Javítás: ... ahányszor az anya akadályozza a láthatást

monalisa1 # 2009.03.06. 23:13

Igazából itt nem is jogi problémával állunk szemben hanem életvezetési "defektről", mely viszonylag könnyen helyrehozható, ha tudjuk a módját.

monalisa1 # 2009.03.06. 23:01

Nos, egyszerűsítsük le a dolgokat: te kilépsz a körből...

Innentől kezdve már sima a dolog: az apának korlátlan a kapcsolattartása a gyermekével, tehát az apa és az anya megállapodásra kell jutniuk, hogy a kislány milyen gyakorisággal lehet nálatok, és ezt le is kell írniuk, és a gyámhívatalnak jóváhagyásra aláíratni.

Innentől kezdve aki valamit nem tart be azt a gyámhivatal felelősségre vonhatja - akár bírsaágolhatja is, És ismét és ismét, és ez elég "ráhatással" szokott lenni, hogy a másik fél végre észhez térjen már...

Tehát, szerintem minden második hétvégén péntek délutántól vasárnap délutánig az apánál - szándékosan nem a "nálatok" szót használtam - van a kislány, valamint hétközben is 1-2 délután pár órára ha ez a tanulmányaiban nem hátráltatja.

Az összes létező ünnennap megfelezendő, tehát pl. az egyik évben karácsony második napja az apánál, míg a rákövetkező évben az első nap. (Húsvét, és a többi kettős ünnep dettó.) A kislány névnapja, születésnapja, az apa hasonló jeles napjai úgyszintén kijár - ha másként nem egy plusz hétközbeni láthatás.

Az iskolai szünetek is felezendők, illetve a nyári időszakban 2-2 hét az apánál.

Ha az ex nem hajlandó a fentiek leszabályozására, végső soron a bíróság majd elvégzi azt...

Szóval tudnám javasolni: egy ideig maradj "háttérben", vagyis minden az apa és a gyermeke érdekében - aztán úgyis nálatok lesz a kislány.

Tehát az apa megy a lányáért és ő is kiséri vissza, te meg ha másképp nem az utolsó sarkon kiszálsz a kocsiból...

Egy idő után az ex beteges féltékenysége csak alábbhagy majd- remélve, de sajnos az ilyen nő "nem felejt", és bármikor támadhat ismét.

TERMÉSZETESEN tudomásul kell venni, hogy te és párod egy párkapcsolat, ezt le kell nyelnie!

És végezetül: ahágyszor az anya nem akadályozza a láthatást, másna a párod jegyzőkönyveztesse az esetet a gyámhívatalban, és minden egyes hasonló esetben. Mert csak így lehet az ex-et felelősségre vonni.

Tudom hogy nem könnyű, de ha okos/bölcs asszony vagy,
otthon is rendjén mennek a dolgok, és az "ellenfeled" sem talál több kötözködni valót.

A kislány meg bizonyára jól érzi magát köztetek, nálatok, sőt ha esetlegesen lesz kisbaba (...) haza sem akar majd menni!...

Monalisa
laikus hozzászóló

A közös kirándulások, nyaralások is természetesen hármasban.

izett # 2009.03.06. 21:29

Üdv kedves fórumozók!A problémánk a köv.:Kedvesemnek előző kapcsolatából van egy 8 éves gyermeke.A bíróság korl. láthatást ítélt.A párom exe azonban fanatikusan próbálkozik évek óta,h megkeserítse az életünket.Többször rám támadt,most is emiatt állunk perben.Van képe azt állítani,h én támadtam rá,és hogy ezt látta a kislány is.Démonizálva vagyok a gyermek előtt.A gyt-t rendszeresen fizetjük,de a kislányt nem engedi az otthonunkba elhozni.Arra hívatkozva,h én milyen agresszív vagyok,tőlem óvja a gyermeket.Amiből egy szó sem igaz.Mindig szeretettel viseltettem a kislány iránt.Azért teszi mindezt,h a páromon bosszút álljon.(aki nem miattam hagyta el)Ezügyben fordulhatunk a bírósághoz?A gyámügyre is bement a nő,és mindenféle koholt rágalmakkal illetett engem,h a gyermek nem lenne biztonságban nálunk.Miattam.Persze egyértelműen szerelemféltésről van szó.Milyen címen indíthatnánk keresetet?