parentéla

ObudaFan # 2009.03.15. 10:45

Az unokatestvér akkor hivatkozhat rá, ha mindenkinek az érdemtelenségére hivatkozik, aki őt megelőzi.

etikett # 2009.03.14. 11:37

Már írtam még nem tudom.Kedden többet tudok.Lehet,hogy mindenki lehet hogy csak pár unokatestvér.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.03.13. 22:06

Miért, ki adta be a keresetet?

etikett # 2009.03.13. 20:48

Tanácsot szeretnék kérni.Az örökhagyó végintézkedés hátrahagyása nélkül ,házas családi állapotban hunyt el, leszármazó hiányában törvényes öröklésre vagyok jogosult.Meg is kaptam az ideiglenes hagyatékátadó végzést..Azért ideiglenesen mert az örökhagyónak az én férjemnek az oldalági rokonai „érdemtelenségre „hivatkozva keresetet adtak be a bíroságra..Azt még nemtudom hányan és kik de a egészen pontosan a nagyszülői leszármazók 3 nagynéni egy nagybácsi és kb 14 unokatestvér van.Eredetileg 3-4 unokatestvér csinálta a felhajtást a vagyonnal kapcsolatba a közjegyzőnél ezt most nem részletezem lényeg nagyon kiakarnak golyózni és itt a kérdés Mi van ha a nagybácsi vagy nagynéni nem ad be keresetet mert…de unokatesók igen szerintem a nagybácsi-néni megelőzi őket a parentélában,mert az mondja a törvény.Érdemtelenségre csak az hivatkozhat aki az érdemtelen személy kiesése folytán maga is örökölne vagy a végintézkedéssel reá rótt teher alól mentesülne. Remélem érthető voltam. Előre isköszönöm a választ