Azt, hogy valami különvagyon, annak kell bizonyítani, aki erre hivatkozik. Ezt jelen esetben megpróbálhatnád pl. tanúkkal, de hát biztosra megmondani, hogy ez sikerülne-e, nem lehet. Ha erre mód van, kössetek ügyvéd előtt házassági vagyonjogi szerződést, és ebben rendezzétek a kérdést.
Házasságba bevitt vagyon kit illet?
Nem érthető ugye amit írtam?
Később egyszerűsítem!
szerintem arra...
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Tisztelt Kovács_Béla_Sándor!
A válasza az én kérdéseimre volt?
Lyzy
Biztos lesz, aki érti. Én nem értem.
Tisztelt válaszadók!
1985-ben 2. házasságomba vittem a lakásom árát.
Időközben anyósomtól ajándék címen kaptunk férjemmel egyenlő arányban,fél házrészt./Gyakorlatilag annyi volt az ajándék értéke részemre,mint a házam ára,amit az ajándékozási szerződés megkötésekor már a közös házba fektettem..azaz akár lehetett volna adás-vétel is,de anyósom úgy tervezte,hogy neki jó legyen./Másik fele anyósé lett,haszonélvezettel.Később megszünt a közös lakás.Újabb lakást vettünk,a férjemmel közösen.
Az én különvagyonom sehol nem szerepel....legalábbis egyik lakás ügyintézésénél sem került szóba sem.Nem tudom jogilag jól van ez így?1985-ben 170 ezer ft volt a házam ára.Hogy tudhatom meg,hogy mi van ezzel az összeggel hivatalosan? Ha minden rendben van az ügy körül,ez különvagyonnak számít?
Köszönettel!
Lyzy
Kedves Kincses!
A bizonyíthatóan különvagyonból vásárolt ház a férj tulajdona lesz akkor is, ha esetleg az ingatlan-nyilvántartás mást mutat. A felélt különvagyon megtérítésének nincs helye. De ha véletlenül egyszerre jött be a két különvagyon, amikor a vásárlás történt, akkor azok arányában közös tulajdon lesz az ingatlan, még akkor is, ha formailag csak az egyikük különvagyonából vettek fel pénzt a megélhetésre. Üdv:
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Tisztelt szakértők!
Egy év házasság után a férj eladta egyik ingatlanát, és abból kettő millióért vettek egy tanyát, ahol összeköltöztek. A feleség belehozott a házasságba egymillió egyszázezret, amit közösen "feléltek" (házra és megélhetésre költötték). Most válnak. A feleség mennyit követelhet? Követelheti-e a férjtől a bevitt egymillió százat, esetleg a házból még valamennyit?
Várom válaszukat!
Tisztelettel: Kincses
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02