Nekem akkor is gyanús, hogy ez a per valójában elbirtoklásról szól, akkor pedig alapos is lehet a kereset.
Örökség - elidegenítés
Nemigen feltételezhető, hogy egy 80 éves néni igazából ismerné a jogot (...), vagyis ő "eladta" azt a darab földterületet néhány zsák kukoricáért, és részéről ezzel le volt tudva a dolog - az emiatti bonyodalmak csak utólag...
A másik dolog, amit elfelejtettem, hogy tegyük fel mamám nővére tényleg eladta 6 zsák kukoricáért a földet, de úgy hogy adhatott el vmit, (papír nélkül), ha van még 2 másik örökös testvér????
Az ingatlan nem került értékesítésre, mint ahogy írtam, nagymamám még a föld létezéséről sem tudott. Az idézésben áll, hogy a felperes adott érte 6 zsák kukoricát mamám nővérének, de ezt bizonyítani nem tudja, csak azt hogy 1986 óta műveli. A tény, hogy a néhai dédi nevén van a föld és van 3 örökös, akit bepereltek.
Mindenesetre az ingatlan elidegenítéséről szóló szerződés csak írásban érvényes. Viszont ennyi használat után az illető el is birtokolhatta az ingatlant.
Nézd, hogy eladták-e azt a földet, azt nem tőlünk kell megkérdezned, hanem tőlük. Ugyanis ők tudják, mi nem.
Köszönöm, ha vki elolvassa és segít. Nem mindennapi dologról van szó, megpróbálom röviden, tömören.
Anyukám anyjának van 2 testvére. Mamám 78 éves, nővére 80 éves, öccse 72 éves. Ők Bbogláriak, csak vidékre költöztek már születésem előtt. Anyjuk (dédim)meghalt 1973-ban. Most derült ki, hogy dédim nevén van még egy szántóföld Lellén, 7546 nm. hogy derült ki.....vki birtokba vette, de úgy hogy 6 zsák kukoricát fizetett mamán nővérének, így 1986 óta használja. (ez gyanús, mert akkor mamám tesója már rég vidéken lakott, szóval ha el is boltolta az örökséget, az évszám tuti nem stimmel, de az van a bírósági idézésen). De erről nem is tudott mamám. (azt sem hogy van ez a föld........de mama kicsit szenilis már)na gondolom az ember, aki művelte a földet, el akarja adni és a földhivatalban derült ki számára a koppanás, hogy az ingatlan a néhai dédanyám nevén van (aki meghalt 1973-ban). NA most beperelte az illető a 3 örökös testvért, hogy nem intézték el hogy a nevükre kerüljön......stb, de amúgy semmi papírja nincs, hogy 6 zsák kukoricáért eladta volna....de az elidegeneítésre hivatkozik, meg tanukra és azt akarja hogy a nevén legyen a szántó. Se mamámat, se a testvéreit nem érdekli az egész, arra kértek, ha engem érdekel, menjek utána. Ápr 9-re be vannak idézve a bíróságra...mit tehetek? Van értelme vele foglalkoznom?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02