Nagyszülő Kötelezetségei láthatásnál.

kalamalyka # 2009.03.20. 12:25

Kedves B@ZS!

Szerintem teljesen jogos és alapvető dolog, hogy külön ágyat kapjon a lányod.
De próbáld talán abból a szemszögből nézni, hogy milyen nagyszerű dolog, hogy van egy féltestvére, akivel lehetnek majd akár barátnők is! Ebben próbáld meg segíteni a lányod az ő érdekében, és nem abban, miként tarthatja magától távol a testvérét...........

B@ZS # 2009.03.20. 12:11

Kedves Fórumozók!

Köszönöm a válaszokat és tanácsokat!
Az "édes"? anya nem kért láthatást.így neki nem kell láthatást biztosítani.Maradt az anyai nagyszülő.
Már aludt ott a lányom és ő kérte hogy külön szeretne aludni a fél testvérétől.Én mondtam a nagymamának a problémát ezzel kapcsolatban de eddig süket fülekre talált.Pedig anyagilag nem álnak rosszul.A lányom meg nem akarja nekik mondani.Ezért is kérdeztem hogy van e valami jogszabály erről.Vagy forduljak a gyámhatósághoz, hogy kikényszeritsem a számomra természetes kérést.Hiszen a lányok nem éltek együtt soha és a lányom sem szereti a közös ágyat.
Mégegyszer köszi!

b@zs

Szoma # 2009.03.19. 17:17

Kedves B@Zs!

Bizonyára eddig is látogattátok a nagymamát,miért e nagy gond most?

monalisa1 # 2009.03.19. 16:21

B(a)zs

Külön írom: az anya és a 12 éves lányotok közt a láthatás/kapcsolattartás bizonyára le van szabályozva. Tény, hogy nagyszülőnek is joga van kapcsolatot tartani az unokával, és nem egy esetben ez nagyon is bensőséges, szeretetteljes.

Azonban ahhoz hogy a nagyiéknak is jusson idő, ehhez a továbbaikban vagy tőled vagy az anyától kell elvenni - erre is tessék gondolni.

monalisa1 # 2009.03.19. 16:02

Én csak annyiban, hogy 10-12 ezer forintért már lehet kapni szétnyítható/összecsukható normál méretű vendégágyat matraccal - amolyan kempingágy féle, de a célnak végül is megfelelő.

Vagy fotelágy 20-25 ezer forint körüli összegért, amely napközben ülőalkalmatosságnak is jól megfelel a szobában.

Szóval ha esetleg problámás lenne a nagylánnyal való együttalvás, bár a tinik jól el tudnak dumcsizni esténként...

_Wasp_ # 2009.03.19. 11:29

Milyen feltételeknek kell hogy megfeleljen ahoz hogy elvihese és hétvégén ott is aludhason?
meg kell jelennie a kapcsolattartás kezdetén.

Tehát arra lennék kiváncsi hogy kell neki külön ágyat bíztositani
Nincs ilyen jogszabályi kényszer. Gondolom, a gyermeket ha zavarja, kevésbé szívesen megy a nagyszülőkhöz, és ezért majd igyekeznek a kedvére tenni.

Ami segítséget tudok adni, az egy tanács: próbáld meg a nagyszülőkkel és a volt feleségeddel való kapcsolattartást minél jobban elősegíteni és nem pedig gátolni. Ez elsősorban a gyermeked érdeke lenne, és nem utolsósorban a tied is.

A nagyszülőkkel-testvérekkel való kapcsolattartás, a kötődés kialakulása a szülők-gyermekek után a legerősebb kötelék, legjelentősebb családi érték. Érdemes támogatni. Ha sérelmeid vannak, tedd félre, és légy úriember.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

kisokos # 2009.03.19. 11:26

Ha a bíróság másként nem rendelkezik, akkor a nagyszülőkkel való kapcsolattartást alapesetben a különélő szülő láthatási ideje alatt kell/lehet biztosítani. A bíróság adhat kapcsolattartási jogot a nagyszülőnek is, ha kifejezetten kéri és erre alapos indoka van. Ha ilyen nincs, akkor alapvetően a gondozó szülőn múlik, hogy mit enged a másik odali nagyszülőknek a saját idejéből és milyen feltételekkel. Lehet az a kikötése az ottalváshoz, hogy saját ágya legyen a gyereknek. Mindenképpen érdemesebb lenne megbeszélni ezt a nagyszülőkkel.

törpanya # 2009.03.19. 11:03

Bal oldal, kereső,kérdés: nagyszülői kapcsolattartás,
hol: fórum téma címe pötty.

Rövid, de kiindulásnak jó.

B@ZS # 2009.03.19. 10:44

Hello Fórumozók!

Kérdésem lenne hozátok.
Szeretnék segítséget kérni a következőben:Elváltam a volt feleségemtől, a gyermeket nálam helyezték el és a nagyszülő láthatást kér. Milyen feltételeknek kell hogy megfeleljen ahoz hogy elvihese és hétvégén ott is aludhason?Azt azért még elmondanám hogy a nagyszülőnél él a volt feleségem előző házasságából születet szintén leány gyermek ő 15 lesz a lányom 12.Tehát arra lennék kiváncsi hogy kell neki külön ágyat bíztositani vagy együtt kell aludnia a fél testvérével akivel nem éltek együtt soha! Egy két szobás elég nagy házuk van!Ha véletlenül tud valaki valami segitséget adni azt megköszönöm!Ide tartozó paragrafusok is érdekelnek vagy hely ahol megtalálom.
Köszi szépen!

b@zs