Családon belüli eröszak - mit tehetünk?


segítő # 2004.05.15. 07:46

Remélem a probléma megoldódott, de ha mégsem, akkor elküldök pár címet.
Család, Gyermek, Ifjúság Kiemelten Közhasznú Egyesület (1027.Bp. Varsányi Irén u.17. I.1 tel/fax:06-1-225-3525; e-mail: csagyi@mail.datanet.hu; Mediációs jogi iroda-
Dr. Vajna Virágot érdemes keresni.
Kék vonal: 1364 Bp. Pf.125; tel: 06-80-505-000;e-mail: kekvonal@inware.hu
Női és Gyermekjogi Jogvédő Iroda 1525 Bp. Pf.41. Tel: 06-1-215-1194.

Snake19 # 2004.02.11. 09:56

The big cat, köszönöm a gyors választ! Márt több napot töltöttem az interneten segítség után kutatva, de ezt a honlapot/szervezetet nem sikerült megtalálnom, köszönöm a segítséged! A NaNe egyesülettől már próbáltunk segítséget kérni, de még csak válaszra sem méltattak. :-( Remélem itt nem így lesz...
Reagálva tanácsodra, sajnos nincs erős testalkatú rokon, sőt olyan rokon sincs aki egyáltalán kiállna a család mellett. Ez nagyon szomorú, de megértem őket, az egy vadállat, akár ölni is képes lenne, nem érdeklik a következmények. Az anya sem áll ki sajnos a családja mellett, és ez a legnagyobb baj, hiszen ő van leginkább kitéve az erőszaknak. Mindenesetre megpróbáljuk ezt a "Jogsegély"-t. Ha valakinek volt hasonló ügye, kérem írjon! Köszönöm.


Snake19

the big cat # 2004.02.10. 13:46

Itt megcsinálják a szükséges paírokat, és esetleg képviselnek is a hatóságok előtt.

the big cat # 2004.02.10. 13:45

Bárkihez fordulhattok a gyámügyön, majd eligazítanak. Plusz minden egyes bántalmazáskor hívjátok ki a Rendőrséget, célszerű lenne, ha egy erős testalaktú rokon odaköltözne, és helyrettenné az apát, ami elriasztaná időlegesen, plusz védelmet nyújtana azután is, hogy rendőrök távoztak.
A bántalmazásokról látlelet kell.

Az ilyen rohadéknak börtönben a helye.

Sajnos nem elsz egyszerű, és lehet, hogy a gyerekekt időlegesen állami gondozásba kell helyezni, hogy megvédhessék az apától. Fontos, hogy az anya muatsson hajlandóságot és kitartást, hogy az apát kitegyék, bezárják.

Sajnos a hatóságok kevéssé megértőek, és nehéz bizonyítás miatt gyakran ejtik az ügyet.

Javaslom, hogy ide forduljatok először: http://habeascorpus.hu/…ly/index.htm

Snake19 # 2004.02.10. 12:19

Adott egy 8 gyermekes család. Az apa évek óta alkoholista, bejelentett munkahelye nincsen, de ha perre kerülne a sor, az apja valószínűleg bejelentené a saját vállalkozásába minimálbéren. Az anya szintén nem dolgozik, a gyerekekkel van otthon, próbálná őket nevelni. Van egy közös házuk. Az apa rendszeresen veri az anyát, a gyerekeket és lelki terror alatt tartja a családot. Napi alkoholigénye 10-12 üveg sör. A család teljes bevétele és anyagi ügyei felett önkényesen ö rendelkezik. Persze nem kell mondanom a sorrendet... Mindezek mellett a család összes tagjának kijárási tilalom van, a gyerekek csak az iskolába mehetnek, onnan pedig egyenesen haza. A 8 gyerek közül mindenki kiskorú, a legidösebb lány 2004 márciusában tölti be a 16. életévét, ö kérte a segítségemet. Én több mint egy éve ismerem a családot, tudom, ha ez még sokáig így megy, valamelyik gyermek öngyilkosságba fog menekülni. A gyermekek testi-leki fejlödése nincs biztosítva.
Amit szeretnénk:
Ha a gyámhatóság elvenné az apától a felügyeleti illetve láthatási jogot, a család normális életet élhetne. Tudom, hogy ez lehetséges, csak nem tudom milyen áron, pontosan kihez is kelle fordulnunk. Kinek kellene menni a közös házból. Az utcában mindenki tudja mi a helyzet, de persze mind csak elfordítja a fejét, félnek... Gondolom ezeket a dolgokat bizonyítani kell, de hogyan, mivel? Ha kimenne a gyámügy, természetesen ő lenne a mintaapa, ez nem hiszem, hogy elég lenne. Készítsünk videofelvételt, fényképet? Igen, de az sem bizonyítja a folytonosságot. Azt nem akarjuk, hogy az összes gyerek intézetbe kerüljön, bár nekeik szerintem csak jobb lenne.
Kérdésünk tehát:
Kihez forduljunk (a gyámügyön belül), mivel tudnánk egyértelmüen bizanyítani ezeket a dolgokat? Milyen esélyeink vannak? Valaki tud-e hasonló esetben történt döntésröl?
Segítségüket elöre is köszönjük!


Snake19