gyámhivatal feladata

alfateam # 2018.06.06. 13:24

van valami munkaköri leírása, mit hogyan, és mit kell tennie, a feladatkörébe tartozó tevékenységek, és azok részletes leírásuk?
Hogyne volna, Például ez itt de még sok van ezen kívül..
https://net.jogtar.hu/jogszabaly?…

sanya078 # 2018.06.06. 12:23

Sziasztok
Nem vagyoni kártérítés Kormányhivatal ellen, és GYH ügyintéző sérelmi díj.

Gyámügyi ügyintézőnek van valami munkaköri leírása, mit hogyan, és mit kell tennie, a feladatkörébe tartozó tevékenységek, és azok részletes leírásuk?

Gyámügyi ügyintéző tehet hivatalból (rögtön ítélő bíróságként) feljelentést, rendőrségen, a különélő szülővel szemben vélt gyermek molesztálásért, úgy hogy csak egy orvosi látlelet volt nála, arról, ami csak feltételezte a megtörténést, de időben nem is kapcsolattartásra stagnálva azt? Nyitva áll neki ilyenkor a kapu hogy meghallgassa a különélő szülőt, és soron kívül Igazságügyi orvosi szakértőt rendeljen ki hogy trauma érte, nem érte a gyermeket?!

Ez már lezajlott dolog, és nem történt molesztálás, csak a GYH ügyintéző arra hivatkozik, hogy a gyerek érdeke volt, hogy rögtön intézkedjen, és anyuka bemondását, és a feltételezéseken alapuló orvosi látleletet elfogadja, és hivatalból feljelentsen.

Válaszokat nagyon szépen köszönöm.

kisné # 2010.09.16. 13:15

én igazából már annak is örülnék, ha 17-19 óra között vinné el őket, addigra már vége az edzésnek is. Szűkíteni nem nagyon szeretném, én amondó vagyok, hogy igenis találkozzanak rendszeresen az apjukkal, de ne úgy, hogy akkor éppen máshova vágynak. Szóval a lényeget szeretném, hogy a gyerekek programja legyen a döntő.

ObudaFan # 2010.09.16. 09:24

A gyámhivatalnak a kapcsolattartásra jogosult szülő és a másik szülő érdekeit is mérlegelnie kell. Azért a jelenlegi kapcsolattartás szűkíthetőnek tűnik. Ha valakinek nem felel meg a döntés, a közigazgatási hivatalhoz lehet fellebbezni, ha valakinek az sem felel meg, közigazgatási pert lehet indítani.

kisné # 2010.09.16. 07:09

Kedves hozzáértők!
5 éve elváltunk, gyerekek nálam lettek elhelyezve, de apával úgy állapodtunk meg, hogy minden másnap van kapcstartása 16-18 óra között, illetve a páros hétvégéken. Azóta a gyerekek jócskán iskolások lettek, egyre több a suli utáni programjuk, edzések, tanulni való. Apát kértük a gyerekekkel együtt, hogy a kapcstartás időpontján változtassunk, de ő nem volt nyitott a dologra, az egyre több feszültség miatt, kénytelen voltam a gyhtól kérni a módosítást. Beidéztek mindkettőnket, vagy megtudunk egyezni apával, vagy szakértő bevonásával döntenek a módosításról. Kérdésem: milyen keretek között módosíthat a gyh?
Meghatározó tényező-e a döntésükben, hogy agyerek sportol, vagy előtérbe helyezik a kapcstartás fontosságát? Nekem ugyanis ezt mondták a gyhban, hogy a gyereknek nem muszáj sportolni..., ha a kapcstartás idejére esik.
Bővíthetik, szűkíthetik a kapcstartást?
Mi van, ha nem tudunk megegyezni és az ő döntésük nem illik az életünkbe, vmelyikünk nem fogadja el?
Köszönöm a válaszokat!