apasági nyilatkozat

ObudaFan # 2013.11.12. 14:21

Ő is szólhat a nevelőjének, hogy szeretne egy ilyen nyilatkozatot tenni, de az anyuka is bejelentheti a gyámhatóságon, hogy mi a helyzet.

Kiszke # 2013.11.12. 14:02

Üdvözletem! Az alábbi ügyben szeretnék segítséget kérni.
Az anya fiatalkorú, született egy gyermeke. A csecsemő édesapja börtönben ül, apai elismerő nyilatkozatot még nem tett. Az lenne a kérdésem, hogy a börtönben hogyan tudná ezt megtenni? Ki indíhatja? Hol indíthatja?

ObudaFan # 2011.03.20. 10:49

Nincs mit.

PetraZsadanyi # 2011.03.19. 18:02

Köszönöm szépen, megnyugtató volt válasza!

PetraZsadanyi # 2011.03.19. 18:01

Köszönöm szépen, megnyugtató volt válasza!

ObudaFan # 2011.03.10. 10:09

Az elismerést és a hozzájárulást anyakönyvvezetőnél, bíróságnál, gyámhatóságnál, illetőleg magyar külképviseleti hatóságnál jegyzőkönyvbe kell venni vagy közjegyzői okiratba kell foglalni.

PetraZsadanyi # 2011.03.09. 12:46

Sziasztok! Kérdésem hasonló, csak apróságban vagyok bizonytalan: a közjegyző előtt tett apasági nyilatkozat is megfelel? Nem mennénk az önkormányzathoz, ha nem muszáj... :S Köszönöm!

monalisa1 # 2011.03.03. 14:48

A fiatalember "fáradjon be" a gyámügyre és a kérdéses, teljes körű apaságot elismerő nyilatkozatot ott kell megtennie. (Ezt már megteheti a gyermek megszületése előtt is.)

Köteles lesz majd t.díjat fizetni melynek összegében és a fizetés módjában vagy meg tudtok állapodni, vagy a kérdésben a bíróság dönt majd.

Javaslom olvassad vissza a t.díjjal és a láthatással kapcsolatos topico(ka)t mert mások esetéből és a válaszokból sokat lehet tanulni, hasznosítani.

monaLuis
laikus hozzászóló

Latrien # 2011.03.02. 20:14

Tisztel Ügyvédek, és Fórumozok!

Afelől érdeklődnék, hogy ugye én egy egyedülálló kismama vagyok, májusba születik a baba, az apuka az akarja a gyereket, de semmi támogatást nem ad és csak magyarázkodik, mindent mi állunk a családommal, apaságit tenne, amit én nem akadályozok, mivel ő a gyerek apja, de egy link alak , és most megint munkát keres, most ha tesz apaságit , abba mindenféle képen beletartozik a gyerek támogatása pénzben.?
Ha igen ,akkor milyen esetben vonják felelősségre az apát ha nem fizet esetleg semmit?
Válaszát Köszönöm!