Ő is szólhat a nevelőjének, hogy szeretne egy ilyen nyilatkozatot tenni, de az anyuka is bejelentheti a gyámhatóságon, hogy mi a helyzet.
apasági nyilatkozat
Üdvözletem! Az alábbi ügyben szeretnék segítséget kérni.
Az anya fiatalkorú, született egy gyermeke. A csecsemő édesapja börtönben ül, apai elismerő nyilatkozatot még nem tett. Az lenne a kérdésem, hogy a börtönben hogyan tudná ezt megtenni? Ki indíhatja? Hol indíthatja?
Nincs mit.
Köszönöm szépen, megnyugtató volt válasza!
Köszönöm szépen, megnyugtató volt válasza!
Az elismerést és a hozzájárulást anyakönyvvezetőnél, bíróságnál, gyámhatóságnál, illetőleg magyar külképviseleti hatóságnál jegyzőkönyvbe kell venni vagy közjegyzői okiratba kell foglalni.
Sziasztok! Kérdésem hasonló, csak apróságban vagyok bizonytalan: a közjegyző előtt tett apasági nyilatkozat is megfelel? Nem mennénk az önkormányzathoz, ha nem muszáj... :S Köszönöm!
A fiatalember "fáradjon be" a gyámügyre és a kérdéses, teljes körű apaságot elismerő nyilatkozatot ott kell megtennie. (Ezt már megteheti a gyermek megszületése előtt is.)
Köteles lesz majd t.díjat fizetni melynek összegében és a fizetés módjában vagy meg tudtok állapodni, vagy a kérdésben a bíróság dönt majd.
Javaslom olvassad vissza a t.díjjal és a láthatással kapcsolatos topico(ka)t mert mások esetéből és a válaszokból sokat lehet tanulni, hasznosítani.
monaLuis
laikus hozzászóló
Tisztel Ügyvédek, és Fórumozok!
Afelől érdeklődnék, hogy ugye én egy egyedülálló kismama vagyok, májusba születik a baba, az apuka az akarja a gyereket, de semmi támogatást nem ad és csak magyarázkodik, mindent mi állunk a családommal, apaságit tenne, amit én nem akadályozok, mivel ő a gyerek apja, de egy link alak , és most megint munkát keres, most ha tesz apaságit , abba mindenféle képen beletartozik a gyerek támogatása pénzben.?
Ha igen ,akkor milyen esetben vonják felelősségre az apát ha nem fizet esetleg semmit?
Válaszát Köszönöm!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02