gyerektartási nyilatkozat

derill # 2004.10.06. 08:20

Az anya egy dolgot tehet, elmegy a biróságra, kéri a tartásdij felemelését, és a különbözetet akkor ki kell fizetned, ha a biróság felemeli. Egyébiránt neked sehova nem kell menned, ha meginditja a végrehajtási eljárást, ezzel a nyilatkozattal tudod bizonyitani, hogy nincs mit végrehajtani, mivel nincs tartozásod.

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

mtutu # 2004.10.04. 11:12

szia!

Megint én vagyok!
A nyilatkozattal kapcsolatban azt szeretném még kérdezni, hogy ezt el kell vkinek vinni, hogy nekem már nics semmiféle kötelezettségem, vagy csak tudomásul kell venni és kész?
Ugyanis az anya azzal fenyeget, hogy feljelent, ha nem fizetem a gyerektartás díjat, de hát én egyösszegben kifizettem!!!
Mit tegyek. Keressek egy ügyvédet, vagy ne is foglalkozzam vele?

szajbertattila # 2004.08.04. 15:27

ha sajátkezőleg (kézzel) leírta és aláírta, akkor ugyanúgy teljes bizonyító erejű magánokirat, mintha két tanú előtt írt volna alá egy előre legépelt szöveget. Amúgy bizonyító ereje annak is van, ha az előre legépelt szöveget tanúk nélkül írja alá - ez is sokat számít - szóval ebből a szempontból jól állsz.

Ha aláírta, hogy kifizetted a pénzt, akkor abban benne van, hogy át is vette - neki kell az ellenkezőjét bizonyítani - úgyhogy nincs mitól félned. Kétszer ugyanazt nem kell kifizetni - csak a papírt tartsd meg

mtutu # 2004.08.04. 13:43

Sziasztok!

Több kérdésem is lenne hozzátok:

1. Ha ír a volt párom egy nyilatkozatot, akkor azt nem kell tanúnak aláírnia, hogy megállja a helyét ugye?
  2. nála helyezéték el a gyermeket, de írtunk egy nyilatkozatot (vagyis ő), miszerint én kifizettem a hátralévő gyermektartási díjat készpénzben (szöveg: Bíróság által meghatározott... ft gyermektartásdíj fennmaradó részét készbénzben kifizette - vagyis én kifizettem). Ez esetben nem kell fizetnem gyermektartást elvileg, de ő azt mondja, hogy fizetnem kell, pedig aláírta a nyilatkozatot, arról nem tehetek, hogy ő elköltötte a pénzt és nem tudja bizonyítasni a megvoltát, mert állítólag neki azt bizonyítania kell. De ha aláírta a nyilatkozatot, az nem azt jelenit, hogy át is vette?

Most mi a teeendő?

Köszönöm: mtutu