gyermekelhelyezés apánál


Zoltanuss # 2018.02.09. 08:57

átom írja valaki, hogy majd a 18-as évei után megváltozik minden.
nem mindig !
Volt egy kolléganőm úgy 25 - 26 éves lehetett, aki mesélte, hogy az elvált apja karácsony tájt ott pitizett az ajtójuk előtt valami ajándékot hozva. Mesélte ez a 'derék' kollégina, hogy ráuntak és az ajándékot ledobták a lépcsőházba a kukákhoz az apjuk szeme láttára.
Szegény ürge aztán el kullogott.
Vannak ilyen derék gyerekek is !!

Zoltanuss # 2018.02.09. 08:51

Antares

2017.10.24. 09:42 -től.

Antares
Antares !

Október óta nem tudsz megnyugodni !
alfateam és a kiégett Burn O.. topiktárs mit ártott neked ?

Burn Out # 2018.02.09. 08:42

Antares: ez nem jött be :)

Zoltanuss # 2018.02.09. 08:41

Had szóljak én is.
Az egyik öcsém mondta aki szintén elvált valamikor, hogy a magyari birói gyakorlat annyira egyoldalú, hogy ha csak be nem bizonyítja a volt férj, hogy a volt feleség nem gyilkol naponta kutyát macskát, akkor a bírónők automatikusan mindig az anyának itélik a gyereket. Felesleges szélmalom harc az ilyen torz gyakorlat ellen bármit is tenni.

Az bírónők elfogultak a végtelenségig !!

Félre ne értsétek, nem váltam el , nem vették el a gyerekeimet, de látom a környezetemben a sok bírói torzulást. Ezek 99 % -ban majd mindig bírónők.
a minap talaálkoztam egy volt osztálytársammal, neves ripoter, anno elvált, 1o -évig nem látta a lányát.

drbjozsef # 2018.02.09. 07:47

"Szerénység! Ne tömjénezze magát! Szerénység! Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység."

Kovács_Béla_Sándor # 2018.02.09. 06:49

"És Bástya elvtárs?! Hát Bástya elvtárs már szart se ér?!"

Antares # 2018.02.08. 23:07

alfateam drága!

Majd ha személyesen találkoztunk, és ismersz minden részletet, akkor ítélkezzél, rendben? Addig te nem vagy senki. Kívánom neked, hogy küzdened kelljen a gyerekedért, ne lásd őt hetekig vagy hónapokig, és egy olyan hivatalra legyél rábízva, akik csak azzal foglalkoznak, hogy kiteljen a napi nyolc órájuk, és húzhassanak haza, a gyerekedre meg magasról tesznek!

Burn Outot is csókoltatom. Neve alapján biztos egy "kiégett" exgyámügyintéző, vagy netán ex osztályvezető, aki éveken át egész nap a szülők szidalmait hallgatta, mert jogi végzettsége ellenére sem tudta alkalmazni a paragrafusokat, és kénytelen volt laikusok által megírt feljelentésekre visszavonni a két héttel korábban hozott végzéseket.

Ennyi empátiával jogi tanácsot sem érdemes adni, mert teljesen hiteltelen.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.02.03. 08:14

Részben úgy értettem. Részben meg úgy, hogy ez elég kényes téma ahhoz, hogy az ember ne nyilvános fórumon konzultáljon róla.

drbjozsef # 2018.02.02. 21:36

apuka,

KBS úgy érti a "nem fórumos téma"-t, hogy nem jogi probléma. Most még, legalábbis, aztán ahogy kinéz még az is lehet belőle, de az senkinek se lesz jó, se neked, se a párodnak és főleg nem a gyereknek. Ez nem jogi kérdés, a ti családi problémáitokat elsősorban nem ügyvédnek kellene megoldania, hanem pszichológusnak, családsegítőnek, házassági tanácsadónak.

apuka9 # 2018.02.02. 20:40

Elnèzèst kèrek, azt hittem hogy ez ide tartozik.
Köszönöm a vàlaszt azèrt.
Èn ugy tudom hogy ha mèg nincs bírósàgi vègzès addig ugyan olyan joga van hozzà, szóval a bölcsibe nem szolhatok hogy ne adjâk ki neki, meg addig oda visszi ahova akarja.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.02.02. 20:20

Mit tudok tenni?
Megmondod neki, hogy a gyereknek itt van a lakóhelye, innen önkényesen elvinni nem lehet. (Esetleg a bölcsődében is szólsz a biztonság kedvéért, hogy csak neked adhatják ki.)
Egyébként meg hozd helyre azt a kapcsolatot.

De igazából ez nem fórumos téma.

apuka9 # 2018.02.02. 19:24

Tisztetlt fórumozók.

Apuka vagyok,a pàrommal van egy 2,5 èves kislànyunk aki nagyon apàs. Minden szabadidömet neki szentelem , minden tèren maradèktalanul eltudom làtni, pl: fürdetem ,etetem, pelenkàzom stb... anyukàt sokszor ilyen tèreken elutasitotta ès csak nekem engedte meg. Bölcsibe èn viszem javarèszt ès ha beteg akkor is többsègèben èn vagyok ithon vele. Nàlunk lalunk a szüleimnèl, anyuka ide van bejelentkezve nàlunk. Megromlott a kapcsolatunk ès vinni akarja a gyereket! Mit tudok tenni? Milyen esèlyem van hogy nàlam hellyezèk el a gyereket?

Burn Out # 2017.10.24. 14:45

hát hosszú lesz az a 14.5 év, mire a gyerek 18 lesz...

Elképesztő inkompetencia, lassúság, felületesség és nemtörődömség van ott. ” - csúcs ezt hallgatni egész nap a szülőktől...

alfateam # 2017.10.24. 14:35

Igen, és legérzékenyebb éveiben van. És az egyik szülője 19 a másik meg egy híján 20.

Kovács_Béla_Sándor # 2017.10.24. 14:19

Szegény gyerek...

Antares # 2017.10.24. 13:08

A Ket. és a 149/1997 Kormányrendelet vonatkozó passzusait ismerem, csak a Gyámhivatal nem ismeri, illetve nem alkalmazza.

"A védelembevételtől ne várj semmit, az egy másik történet, nincs köze a kapcsolattartáshoz."

Óriási tévedés! A védelembe vételt maga a gyámhivatal indította el hivatalból, amint ezt a fent említett Kormányrendelet 33. § (5) bekezdése is lehetővé teszi. Továbbá az anyukának küldött felszólításukban ők maguk is hivatkoznak rá, mint lehetséges jogkövetkezményre.

"A családban élő gyermeket is védelembe veszik ha indokolt."

Igen, ez itt most egy tipikus indokolt eset. Anyuka szemrebbenés nélkül börtönözte volna be egy koholt váddal gyermekének apját és apai nagyszüleit 10-15 évre, csak ne kelljen odaadnia a gyereket kéthetente szombaton pár órára. Mindezt úgy, hogy a vád előtt 5 nappal még együtt strandolt apukával hármasban a gyerekkel...

"A gyámhivatalt is rálehet szorítani a szakszerű eljárásra, a bírósági döntés végrehajtására, de ne pereskedj velük mert ellened fordulnak"

És hogyan? Megkérem őket? Mert ha a törvényre magasról tesznek, akkor vajon mi működik? Ha a szájukba rágom a jogszabályokat, az nem fordítja ellenem őket? Az ügyemben korában egy rendes ügyintéző járt el, de ő kilépett, helyette pedig egy hatalmaskodó hivatalnok van most, aki szerint teljesen normális, ha a kapcsolattartási ügyek elhúzódnak a gyerek nagykorúságáig, amikor is maguktól oldódnak meg azáltal, hogy a gyerek akkor már oda megy, ahová akar. És ez az ember dönt a lányom sorsáról!!!

alfateam # 2017.10.24. 09:51

A védelembevételtől ne várj semmit, az egy másik történet, nincs köze a kapcsolattartáshoz. A családban élő gyermeket is védelembe veszik ha indokolt.
Olvasd a Ket.-et és a Gyámhivatali eljárásról szóló tőrvényt.
A gyámhivatalt is rálehet szorítani a szakszerű eljárásra, a bírósági döntés végrehajtására, de ne pereskedj velük mert ellened fordulnak, és pótcselekvés is...

Antares # 2017.10.24. 09:15

Köszönöm a választ, alfateam.

Az, hogy csak egy pénzbírság van, annak köszönhető, hogy a gyámosok nem a gyerek érdekét nézik, hanem csak a pótolandó napokat számolgatják. Pótolni meg csak akkor lehet, ha teljesen elmarad a kapcsolattartás. Ha a gyerek érdekét nézve elfogadom anyuka diktátumait és belemegyek a korlátozott kapcsolattartásba, akkor azzal jönnek, hogy ez az én beleegyezésemmel történt, ezért nem büntetik anyukát. Holott ettől függetlenül a gyerek érdekei és jogai sérülnek, és anyuka már milliószor lenyilatkozta, leírta, tollba mondta, hogy ő nem hajlandó odaadni, vagyis ez részemről kényszer és nem beleegyezés, különben egyáltalán nem láthatnám a lányom. A gyerek jogsérelmét pedig egyáltalán nem vizsgáják, ami nonszensz és szerintem jogsértő.

Ezért most kivárok. Várom, mi lesz a védelembe vétellel, hogy mi történik akkor, ha lejárnak a teljesítési határidők. Szükség esetén a Gyámhivatalt is beperelem. Elképesztő inkompetencia, lassúság, felületesség és nemtörődömség van ott. Nem a gyámosokra akarok várni a gyermekelhelyezés megváltoztatásával, hanem én akarom majd kezdeményezni, ezért is tettem fel a kérdést.

alfateam # 2017.10.24. 08:47

A minap itt volt egy "anyuka" akit 45 nap elzárásra büntettek kapcsolattartás akadályozása miatt.
Ha majd Te is eljutsz idáig biztos lehetsz benne elveszik a gyereket az "anyától".
Ha még csak az első pénzbírságnál tartotok akkor még eltart egy ideig mire bíróság elé álltja a gyámhatóság.
Kitartás, szülőnek lenni a legnehezebb feladat, Apának lenni nagyon klassz dolog...

Antares # 2017.10.24. 07:42

Üdvözlök Mindenkit!

A kérdésem arra vonatkozik, hogy az anyuka részéről milyen mértékű törvénysértés kell ahhoz, hogy az apának ítéljék a gyereket?

A volt barátnőmtől van egy 3 és fél éves kislányom. A gyermek 3 éves korától a jogerős bírósági ítélet szerint jár az elvitellel történő folyamatos kapcsolattartás, amelyet egyébként anyuka már a gyerek 2 éves kora körül önként is biztosított. Azonban tavaly nyáron egy a lányomnál bekövetkezett hüvelyi fertőzés miatt anyuka megmakacsolta magát, és attól kezdve nem engedte el velem a gyereket. A kapcsolatunk mindig is erősen hullámzó volt, és idén a lányom 3. születsénapja előtt kb. 2 héttel volt egy telefonos veszekedésünk, amelytől datálhatóan anyuka bosszú üzemmódba kapcsolt, és már gyakorlatilag fél éve nem engedi elhozni a lányomat, csak szigorú felügyelet mellett engedi látnom.

Ezen kívül a következők történtek:

  1. A Gyámhivatal eddig négy elmaradt kapcsolattartás pótlására kötelezte anyukát és jogerősen 15 ezres pénzbírságot is kiszabott. Anyuka a mai napig ezt nem fizette be és a pótlási kötelezettségét sem hajlandó elismerni. Az első határidő november 5-én jár le, a másik három december 18-án.
  2. Azután, hogy tudomást szerzett az ellene folyó gyámhivatali eljárásról, feljelentést tett a rendőrségen közel egy év után (!) a tavaly nyári eset miatt, amelyet a rendőrség azóta bűncselekmény hiányában elutasított. A feljelentést persze az én felügyeleti időmben ismeretlen tettes által elkövetett szexuális bántalmazás miatt tette, de emellett emailben többször is kijelentette, hogy én és szüleim (akik tavaly nyáron szintén velem voltak, amikor a kicsinél észrevettük a fertőzést) bűncseelkményt követtünk el, és hogy ki fog derülni az igazság, stb.
  3. A Gyámhatóságnál jegyzőkönyvbe mondott olyan dolgokat, amelyek elég egyértelműen a szerinte az én és szüleim által a lányom sérelmére csoportosan elkövetett nemi erőszakra utalnak. Mindezt három egybehangzóan negatív orvosi szakvélemény birtokában.
  4. Anyuka két elmaradt kapcsolattartásról hamisan tanúskodott, amelyet a jegyzőkönyvbe utólag kézzel írott mondatai bizonyítanak, amelyeket neki érdekében állt volna kapásból mondani, nem pedig utólag az utcáról visszajövet kézzel odaírni - ha igaz lenne, de nem az. Ráadásul az általa a kapcsolattartás megbeszélésekor írt elutasító emailek is arra utalnak, hogy hazudik.
  5. Beadta a keresetet a kapcsolattartás újraszabályozására, amelyben engem bűncselekménnyel vádol, valamint azzal, hogy nekem pszichiátriai kezelésre kellett volna mennem, amit nem tettem meg, és ezért is alkalmatlan vagyok a lányom felügyeletére. Természetesen ezekből bizonyíthatóan egy szó sem igaz.
  6. Bizonyítékom van róla, hogy felajánlotta nekem azt, hogy mondjak le a lányomról, még tartásdíjat sem kérne. Mindezt három olyan év után, amiről ő is elismeri, hogy élénken érdeklődtem a lányom iránt és kerestem vele a kapcsolatot. Tehát a saját lánya helyett akarta eldönteni, hogy kell-e neki az apja.
  7. Az új pasijával fenyegető levelet íratott, hogy engem megfélemlítsen.
  8. A jogerős pénzbírság után is folytatja az akadályozást, sőt, az új pasijával és annak kidobóember külsejű haverjával hozatja a lányom a kapcsolattartásra (miközben nekem nem adja oda), vagy néha a nagymamával kísérteti el.
  9. Anyauka a Gyámhivatal által időközben hivatalból megindított védelembe vételi folyamat során kirendelt családgondozónak még több mint 3 héttel a rendőrségi ügy lezárulta után is azt mondta, hogy ellenem rendőrségi eljárás folyik, ezáltal a gyermekjólétisek hamis információk alapján persze nem támogatják a védelembe vételt.

Egyelőre ennyi. Szerintem ez bőven elegendő a Btk 210. § és 268. § (hamis vád) alapján ahhoz, hogy feljelentést tegyek ellene. A kérdésem az, hogy ezek mennyire alapozzák meg egy esetleges gyermekelhelyezésnél azt, hogy anyuka alkalmatlan a nevelésre, és inkább nekem ítéljék oda a lányom?

lm11 # 2017.07.10. 16:16

köszönöm

drbjozsef # 2017.07.06. 09:58

lm11,

ha itt visszaolvasol, van ugyved aki itt valaszol és kompetens, és még neve is van a hozzászolásokban.

alfateam # 2017.07.06. 05:45

Éppen az orrod előtt van, a kérdéseddel szemben balra...

SZOLGÁLTATÁSOK:
ügyfél keres ügyvédet,

lm11 # 2017.07.05. 21:43

Tisztelt fórumozók!

A mi esetünk - szerintem- átlagos, mégis tanácsot szeretnék kérni:
anyukával több éve külön vagyunk, gyermekünk átlagosan heti napokat figyelembe véve 4-3 arányban van anyukával, illetve velem. Pár éve írtunk egy ideiglenes megállapodást.
Ma kaptam egy idéző végzést (ha jól tudom, anyuka 2 hétre vetítve 13-1 arányt szeretne).
A kérdésem: mivel Budapesten lakunk, egy budapesti ügyvédet szeretnék találni, akinek ez a szakterülete (bocsánat az esetleges laikus megfogalmazásért).

Előre is köszönöm

Vadsuhanc # 2017.04.30. 19:54

Csak ezen ügy miatt ? Phhhh. Apukával összeveszik, majd vissza akar menni a mamához:-)

Apuka Te vagy ? ÉS akarod ?

A szülői felügyeleti jog gyakorlásáról való döntés a bíróságra tartozik.

( Tudom, hogy nehéz, nem akartam elviccelni a dolgot, de..ez komoly dolog és nem lehet egy 15 éves gyermek akaratára peres eljárásba ugrani minden összeveszésnél. )