gyermektartás


ildikó31 # 2004.12.10. 10:38

Kedves babaxrózsa! Ilyen papírt nem kellett volna aláírnod, mert gondolom a közös lakást értékesítetted, hogy végre a vagyonmegosztásban is sikerüljön megegyezni. Ha ő nemet mondott volna, akkor lehetett volna a bíróságtól kérni a vagyonmegosztást, ami az exednek kerül volna sokba nem neked. A gyerektartásról nem mondhatsz le, mert az nem a tied, hanem a gyermeké. Ez a szerződés bizony semmis. a gyermektartást meg csak követeld szépen rajta, köteles fizetni, de 6 hónapnál régebbi tartozást nem követelhetsz! javaslom, hogy fordulj szakemberhez ebben a kérdésben!


ildiko31

derill # 2004.12.10. 10:36

Ez azért attól függ, hogy pontosan mit tartalmaz az irat. Ha azt, hogy azért, hogy a lakást eladhasd lemondasz a tartásdijról, akkor természetesen a biróság nem fogja figyelembe venni, ugyanis tartásdijról lemondani igy nem lehet. Ha viszont azt, hogy a lakást eladod, és abból a férjedet illető részt tartásdijként beszámitjátok, akkor a biróság megállapit egy bizonyos összegü tartásdijat, majd megnézi, hogy az eddig kifizetett összeg meddig fedezi a megállapitott összeget. Ha több millió volt a lakás férjedre eső része, akkor nyilván kifizetettnek fogja tekinteni a tartásdijat. Ha nem, akkor a különbözetet kell majd neki fizetni. Nem tudom mennyire érthető amit irtam, ha gondod van vele, jelezd.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

babaxrozsa # 2004.12.09. 15:00

A gyermekeim apjától 3 éve elváltam,2 éve nem fizet gyermektartást.A lakást most sikerült eladni,de sajnos csak úgy ment bele az exem, ha adok egy nyilatkozatot, hogy az elmaradt valamint a közeljövőben sem tartok igényt a gyermektartásra.Nem volt más választásom így kénytelen voltam aláírni.Perelhetem-e?,mert azt hallottam, hogya bíróság ezt a papírt semmisnek veszi.Tud nekem valaki segíteni?


Baba