Szia Derill,
Írtam neked privát.
Alkalmazott vagyok,vagyis nekem már levonnak mindent a bérből,amikor megkapom.
Lesz másodfok.
HELP! Gyerektartási összeg.
Alkalmazott, de ugy emlékszem, saját vállalkozásodban. Rosszul?
dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
Elnézést, de senki szakértő nem nézbe a polgári jog/kértérítésbe? Nagyon kéne!
Kedves derill! Lehet, hogy "kitárgyaltátok" már korábban, de nem találtam a választ, ezért megkérdezném, hogy a gyermektartás és egyéb jövedelmeim átutalandó összege a mindenkori nettó jövedelmem 20 %-a? Itt a nettón van a hangsúly! Kaptam egy kis jutalmat a munkáltatómtól és lényegesen többet juttattak el az exnek, mint 20 %. Előre is köszönöm válaszod!
Svejk
Szia Derill,
Nem a saját vállalkozásomban vagyok alkalmazott,hanem egy (még) állami cégnél.Ez a fő állásom.A BT csak van,de onnan jövedelmem nincs.
Szia Derill,
Most hogy meghatározták,hogy 16,6%,de minimum 30eFt,de még nem jogerős és fellebbezünk,...mennyiben változik szerinted, hogy bejelentjük hogy gyermeket várunk? A harmadikat. Csak a gyermek születésétől veszik figyelembe,vagy a terhességtől?
A régi birói szokásjog gyakorlat) szerint csak a születéstől, azonban régebben ellátást is csak születéstől kapott a gyerek (családi pótlék).
Tudomásom szerint mostanában ez változott, nem tudom hányadik hónaptól kap a terhes nő a gyermek részére is valamilyen családi pótlék szerüséget. Tudd meg, hogy mit (a tb topicban kérdezz rá).
Erre hivatkozással próbáld megváltoztatni a birói gyakorlatot egy megfelelő érveléssel, mely szerint a jogalkotó annak a jogszabálynak a megalkotásával már elismerte, hogy a születendő gyermek is pénzbe kerül, nem is kevésbe, hiszen kelengyét, stb-t kell venni neki. Emiatt kéred, hogy a biróság ezt vegye figyelembe a tartásdij megállapitásánál, és a tartásdij megváltoztatása iránti döntést függessze fel a gyermek születéséig, esetleg hozzon olyan döntést, miszerint csak a gyermek születéséig (vagy addig az időpontig, amikortól már ez az ellátás is jár) kell a magasabb összegü tartásdijat fizetned, utána pedig már 4 felé osztják az 50 százalékot, tehát 12,5 százalék jut gyermekenként.
dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
Szia Derill!
Bár elvileg lesz hamarosan ítélet, de nagyon érdekel, hogy az anya kérheti-e azzal az indokkal a gyerektartás összegének megemelését (45-ről több, mint 60 ezerre), mert kölcsönt vett fel, hogy a gyerekkel a szüleitől elköltözzön, és ezzel jelentősen nőnek a költségei...
Eléggé kiváncsivá tett a dolog, hisz így az apuka nem a gyerek alapellátásához való hozzájárulásra, hanem e mellett az anya kellemesebb lakáskörülményeinek a támogatására lenne kötelezve...
Nem. Ilyen alapon Te is vehetnél fel kölcsönt, és kérhetnéd a tartásdij csökkentését ugyanezen indokkal. 45 ezer a tartásdij részedről, 45 ezer az anya részéről, elvileg ez elegendő kell, hogy legyen egy gyerekre, kivéve, ha kirivóan magas a jövedelmed (tehát ha pl. a jövedelmed 20 százaléka 60 ezernek felel meg).
dr. Regász Mária
ügyvéd
06-30-381-8350
derill@t-online.hu
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02