Vedd fel Két Lottival a kapcsoltot. Õt nyugadtan meghatalmazhatod és biztosan meg is oldja Neked az ügyet.
attika
Vedd fel Két Lottival a kapcsoltot. Õt nyugadtan meghatalmazhatod és biztosan meg is oldja Neked az ügyet.
attika
Elöször is köszönet az eddigi válaszokért!
A helyzet:
Egy házrészt örököltem, ami után örökösödési adót fizettem. Én elég távol, külföldön lakom.
A húgom megveszi a részemet, de én sajnos nem tudok Magyarországra utazni hogy aláírjam a papírokat.
A kérdés:
Az szeretném megtudni, hogy kit bízhatok meg Magyarországon a képviseletemre ha egy magyar nyelvü meghatalmazás irok az itteni közjegyzö elött?
A testvérem szerint csak 'vérbeli rokon' bízható meg képviseletemmel.
Kédés, hogy pl. a sógórnöm (feleségem húga) vagy annak a férje megfelel-e?
Milyen adatok szükségesek az alábbiakon kívül:
Meghatalmazó neve, anyja neve, születési dátum és hely, lakcím.
Meghatalmazott adatai ugyanígy.
Vásárló adatai ugyanígy.
A kérdéses ingatlan címe, helyrajzi száma valamint a vételár forintban.
Ha e fenti rokon nem felel meg akkor kb. mennyibe kerül egy ügyvéd megbízása?
Elöre is köszönöm a válaszukat!
Ábel a rengetegben
Abel a rengetegben
Nem tudom, hol tart a hagyatéki eljárás, de ha még nincs meg a végzés, akkor akár a közjegyző előtt is nyilatkozhatsz, miszerint lemondasz az öröklésről a másik örökös részére, és akkor még külön adásvételi szerődést sem kell kötni.
Illetéket persze a fél ház után a másik örökös már nem a kedvezményes öröklési mérték, hanem a visszterhes vagyonátruházási illeték szerint kell fizetni, de ez egyébként is így lenne.
Ügyvéd - Társasági szakjogász
Köszönöm a felvilágosítást!
Béres-Deák Attila írta - 2002.08.18 15:23
„A közjegyző készít egy hagyaték átadó végzést, amely deklarálja, hogy a ház fele tulajdonrészének Te vagy a tulajdonosa.Ezen tulajdon részedet értékesítheted a tulajdonos társ részére, mely szerződést a közjegyző ellenjegyezhet. A szerződés szerinti vételárat külföldi bankszámlára kéred teljesíteni. Ilyen egyszerű az egész.”
Abel a rengetegben
A közjegyző készít egy hagyaték átadó végzést, amely deklarálja, hogy a ház fele tulajdonrészének Te vagy a tulajdonosa.Ezen tulajdon részedet értékesítheted a tulajdonos társ részére, mely szerződést a közjegyző ellenjegyezhet. A szerződés szerinti vételárat külföldi bankszámlára kéred teljesíteni. Ilyen egyszerű az egész.
attika
Köszönöm a gyors és pontos választ!
Lehet-e az ökökség adási szerzödését közjegyzön keresztül lebonyolítani?
Valamint lehet-e a az örökség utáni 3-milliónyi összeget átváltás után egy külföldi számlára átutalni?
(Ugyanis 'kicsit' messze lakom)
Tisztelettel: Ábel
Abel a rengetegben
Abel a rengetegben írta - 2002.08.16 21:57
„Egy házrészt örököltem szüleim után, ami 3 millió magyar forintot ér. Erre örökösödési adót fizettem.
A társörökös ki akarja váltani a részem, ami ellen nekem nincsen kifogásom mivel több ezer km-re lakom.
Azt szeretném tudni, hogy ezt az összeget mikor s hogyan lehet átváltani euro-ra mivel forintra nincsen szükségem?
Köszönettel: Ábel”
tisztelt Ábel!
bárhol bármelyik bankban átválthatod a forintodat eurora Magyarorszagon
juratus8
Egy házrészt örököltem szüleim után, ami 3 millió magyar forintot ér. Erre örökösödési adót fizettem.
A társörökös ki akarja váltani a részem, ami ellen nekem nincsen kifogásom mivel több ezer km-re lakom.
Azt szeretném tudni, hogy ezt az összeget mikor s hogyan lehet átváltani euro-ra mivel forintra nincsen szükségem?
Köszönettel: Ábel
Abel a rengetegben
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02