Gyerektartás és láthatás

_Wasp_ # 2009.07.16. 12:17

nos András sokat dolgozik, ezért nem mindig válaszol.

Azonban: a korábban megítélt láthatást végrehajtani kéne, ebben pedig nem a bíróság lesz illetékes, hanem elsősorban a gyámhatóság. Tehát mint írtam, jelezd a volt feleségednek hogy innentől fogva minden egyes kapcsolattartási alkalmat be fogsz tartani (és tartsd is be!!). Ha az ő hibájukból hiúsul meg a kapcsolattartás, és pótolni sem tudtad, akkor minden egyes alkalommal jelezd a gyámhatóságon - vagy írásban, vagy szóban (ez még jobb) de ekkor ragaszkodj a jegyzőkönyvbe vételhez.

Ez rövid úton rendezi a kapcsolattartásodat. Ha nem próbálod meg, akkor nem fogja. Általában működik, elhiheted.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

gsxrobi # 2009.07.16. 12:09

Tisztelt dr.Grád András.

köszönöm a válaszát.már gondoltam hogy a bírósághoz fordulok,de attól féltem hogy ha erőszakoskodok még rosszabb lesz a helyzet.most már kezdem belátni,csak az a járható út ,mielőtt elveszítem a kislányom. most is könnyes szemmel írom e sorokat,pedig erős fizikumu ember vagyok.azért támadják a lelkem mert az sebezhető.
Már arra is gondoltam ,hogy nem keresem amíg nagy nem lessz,de nem tudom megértené s megbocsájtaná e hogy elhagytam ?az annya már felajánlotta hogy mondjak le róla és a nevére veszi az élettársa. egyszóval mindent megtesz hogy kiszakítsa az életemből azt ami egy férfi életében a legcsodálatosabb.ugye nem minden nap ajándékoz meg minket az élet egy kislánnyal. a bennem felgyülemlő bánat és düh pedig a jelenlegi élettársamon csattan,pedig ő mellettem van és segít átvészelni e mérhetetlen szomorúságot .
Tudja uram én mikor elválltam 5 éve , hajléktalan lettem,megismertem közben egy kedves jószívű lányt,aki nem a csavargót hanem a törekvő embert látta meg bennem.erőt adott az újrakezdéshez,akivel azóta is együtt vagyunk jóban roszban.sikerült elérni az anyagi függetlenséget ,a kétkezi munkánkal ! elnézést ez már nem a fórum témája.
Gsxrobi.

_Wasp_ # 2009.07.16. 08:28

8 éves gyereknél nem "elérni kell hogy jöjjön", hanem el kell hozni! Rendszeresen.

Ha nem jön, akkor irány a GYH, és az anyát el kell kezdeni sorozatosan bírságoltatni, ha ez sem működik, akkor eljárás a gyermek elhelyezésének megváltoztatása iránt.

A gyermek ha eleget lesz nálatok (én nem csak havi egy napokat) akkor rájön, hogy nem az ördögtől való az apa fogalma, és te sem vagy gonosz.

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

gsxrobi # 2009.07.16. 06:54

Monalisa1 . Köszönöm a hozzászólásodat. nos a beszélgetés nem használt,azon már tul vagyunk többszörksen.sőt amióta felkerestem a családsegítő szolgálat erre szakosodott szakembereit szombathelyen,azóta még rosszabb a helyzet.nem segítséget kaptam tőlük hanem ellenkezőleg sült el a dolog. Annyit mondtak hogy én érjem el a kislánynál hogy eljöjjön hozzánk.könyörgöm .ez nem segítség ! Hogyan tudnám elérni mikor nincs rá lehetőség.ezt nem lehet ilyen egyszerűen elrendezni.
gsxrobi.

ObudaFan # 2009.07.15. 17:41

A nagyszülők a gyámhatóságtól kérhetik a kapcsolattartás szabályozását, és lehetőségük lesz a kapcsolattartásra.

judylong # 2009.07.15. 16:48

Szép estét Mindenkinek!

kisokos>>>
"Tényleg olyan megoldhatatlan a probléma a nyári szünidőt illetően, hogy egyből a bíróságra kell szaladni?"

Nem hinném, hogy olyan szintig fajulna el ez az egész, hogy bírósághoz fordulnának, de jobban szeretek elébe menni a dolgoknak, így nem ér váratlanul semmi....
Én magam sem találtam semmi "jogot" a követeléseikre, éppe ezért nem értem, mit gondolnak magukról.., azonban állok elébe ha mégis hivatalossá kívánják tenni a kapccsolattartást.

monalisa1 # 2009.07.15. 15:37

Tudod, semmi oka nem volt a bírónak arra, hogy egy előtte egyértelmű kérdésre a választ csak hónapok múltával hozza meg.

póniló # 2009.07.15. 15:21

Köszönöm Lisa, én is erre gondoltam! De azért a biztonság kedvéért megkérdeztem, elég "parázós" vagyok. :)

Üdv!

monalisa1 # 2009.07.15. 15:08

Az a 8 nap jelen esetben "a" jegyzőkönyvnek szól, míg a bíró a végzésben mindjárt megadta mindkettőtök részére a költségmentességet.

"Lisa"
laikus hozzászóló

póniló # 2009.07.15. 14:49

Üdvözlök mindenkit!

Lenne egy sürgős kérdésem!
Megvolt a tárgyalás, aminek a jegyzőkönyv szerint az utolsó bekezdése szó szerint:
"Felperes,alperes:
Kérnénk, hogy a bíróság részünkre engedélyezzen személyes költségmentességet az eljárás során, erre vonatkozó nyilatkozatot 8 napon belül pótlólag becsatoljuk.
Ezt követően bíró meghozta a következő végzést:
Bíróság az eljárás során felperes és alperes részére vagyoni, jövedelmi viszonyaikra tekintettel személyes költségmentességet engedélyez a 6/1986. (VI. 26.) IM számú rendelet 6.paragrafusa alapján".

A bíró külön nem hívta fel a figyelmünket, de ez most mit jelent??? Kell külön kérelmet becsatolnom, hisz már meg is hozta a végzést??

Köszönöm a segítséget!

Grád András # 2009.07.15. 08:37

Kedves GSXROBI!

A leírtak alapján erősen úgy tűnik, hogy az anya tudatosan vagy tudattalanul de befolyásolja a gyereket. Ebben a helyzetben két dolgot tehet, vagy beletörődki, és akkor nagyjából végleg megszakad a kapcsolata a gyermekkel, vagy kéri a bíróságtól a gyermekelhelyezéssel együtt a kapcsolattartás szabályozását. Ezt kérheti persze úgy, hogy az anyánál helyezzék el, de elvben Önnél is, ha ennek kisebb is az esélye. A léyneg, hogy ha a bíróság megítélte Önnek a kapcsolatttartást (márpedig eleve megítéli), akkor onnantól nincs olyan, hogy a gyermek "nem akar menni", mivel a kapcsolattartásra felkészítés ahogy mondani szoktuk, nem abból áll, hogy ráadom a gyerekre a pulóvert. Ha a gyermek nem akar Önhöz menni, ez a nevelő szülő gyermeknevelési alkalmasságának hiányát bizonyító tény, ami alapján akár gyerekelhelyezés megváltoztatását is lehet kérni a későbbiekeben. Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

kisokos # 2009.07.15. 06:56

judylong,

Nincs kapcsolattartási joga a nagyszülőknek, ha a bíróság korábban nem rendelkezett így. Ennyi a dolog jogi része. Ebben a helyzetben te fújod a passzát szelet, annyi van, amennyit te engedsz.

Természetesen kérhetik a bíróságot, hogy ítéljen meg nekik és erre jó esélyük is van, tekintve, hogy (1) nincs lehetőségük a másik szülő láthatási ideje alatt tartani a kapcsolatot és (2) eddig is rendszeresen tartották a kapcsolatot, a gyermek kötődése vélhetően kialakult és ezért a gyermek érdeke, hogy a számára fontos kapcsolat továbbra is fennmaradjon.

Tényleg olyan megoldhatatlan a probléma a nyári szünidőt illetően, hogy egyből a bíróságra kell szaladni?

judylong # 2009.07.15. 06:06

Jó reggelt Mindenkinek!

Konkrét jogi segítségre lenne szükségem, nem találgatásokra....ezt szeretném előre bocsátani.

Amennyiben élettársi viszonyból született gyermek édesapjának semmilyen láthatási-, kapcsolatartási joga nincsen hivatalos végzéssel megerősítve, ill. gyermektartási kötelezettsége sincsen, a nagyszülőknek vannak-e e és milyen jogaik a gyermekkel szemben?
Az élettársi viszony 7 éve megszűnt, a gyermek most 9 éves, a nagyszülők pici kora óta rendszeresen tartják a kapcsolatot, de idén nyáron előjöttek a "jogaikkal" mivel nem egyeztem bele abba, hogy az egész nyári szünidőt náluk töltse.....

Előre is köszönöm. Judy

monalisa1 # 2009.07.14. 18:04

Ideje lenne újra leülni a volt feleségeddel és átbeszélgetni a láthatás dolgát, az aktuális problémákat.

Külön írom: lehet hogy a kislányra nagy hatással van az a másik férfi - tán "szerelmes" is belé... Ezen nem tudsz és ne is akarj változtatni, ellenben az édesapai státuszodat kellene jobban megerősíteni. Pl. törekedj arra, hogy többet legyen nálatok a lányod, és akkor lehetőleg sokat foglalkozz vele.

A volt feleségeddel a kapcsolat barátságos legyen - előbbre viheti a dolgokat.

Próbáljatok közös programokat szervezni: ők ketten és ti ketten, valamint középpontban a leányzó.

"Lisa"
laikus hozzászóló

gsxrobi # 2009.07.14. 14:19

tisztelt fórumozók!
segítséget szeretnék kérni tőletek ,illetve tanácsot hozzáértő szakembertől.5 éve elválltam ,akkor volt a kislányom 3 éves, eleinte a láthatás rendben volt ,de szép lassan teljesen megszűnt.(a gyermektartást fizetem,)amikor nálunk volt a kislányom ,nagyon jol érezte magát,ezzel szemben a volt nejem azt állítja hogy a kislány nem szeret hozzám jönni.legutóbb 1 hónapja voltam nála,és a kislányom azt hajtotta egyfolytában hogy -nem akarok elmenni,nem akarok elmenni...más mondat el sem hagyta a száját.pontosabban igen ,én apát szeretem,ezzel nem is lenne gond ,de ő nem szólít apának már 3 éve.a nevelőapját szólítja apának,engem pedig Robi-nak.
párkapcsolatban élek,nem fogyasztunk alkoholt,nem dohányzunk,harmonikus a kapcsolat .ezért nem értem miért fél nálunk a gyermek
segítséget előre is köszönöm.
szép napot

Horog # 2009.07.13. 06:59

Tisztelt Grád András!
Köszönettel vettem segítségét.
Horog

Grád András # 2009.07.12. 18:36

Kedves Horog!

Akár evás valaki, akár nem, a nettó jövedelme 20%-a lesz főszabályként a tartásdíj alapja. Ha az az evás bevétel 90%-a, akkor annak a 20 %-a, ha azt további levonások terhelik, akkor meg az ekként csökkentett összegnek a 20 %-a. Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Grád András # 2009.07.12. 18:34

Kedves Citromka!

Ha már elindította a végrehajtást, és megjelölte az autó rendszámát is, akkor legkésőbb pár hónapon belül a végrehajtó ki fogja tűzni az árverést, feltéve hogy a volt párja addig ki nem fizeti a tartozását. Viszont ha tényleg munkanélküli,számítson rá, hogy pert fog indítani tartásdíj leszállítása iránt, és akkor a bíróság le fogja szállítani a tartásdíjat. Üdv:

Hondas # 2009.07.12. 18:20

van benne valami,de nem akarom elkapkodni az új pasi dolgot,mert a gyerekek az elsők és legfontosabbak.És persze igencsak nehéz normális férfit találni aki a gyerekeket is elfogadná.
Na meg persze a bizalmam is megingott rendesen.

monalisa1 # 2009.07.12. 18:12

Kellene melléd egy új Társ - egy másféle férfi, aki sokat jelentene mindhármótoknak.

Hondas # 2009.07.12. 18:04

tudod azt szoktam ilyenkor csinálni,hogymegpusziloma kislányt,és megmondomneki én akkor is szeretlek,és akkor mindig sikerül visszaállítanom a régi kerékvágásba..de mostanában minden este velem alszik, és fogja a kezem úgy alszik el.
A gyerekeket sajnálom az egészben mert mindig ők a szenvedő alanyok ennek az egésznek.
Hiába szeretném hogy normálisan nőljenek fel,ha ebben az apjuk nem társ.
Az elgondolásom szerint ha már nem tudunk együtt élni legalább a gyerekekkel nem kellene ezt éreztetni,de én hiába mondtam neki...több mint egy éve mondom de semmi jele az együttműködésének.

monalisa1 # 2009.07.12. 17:48

Szélmalomharc, melyet vagy lazán veszed vagy te is és a gyermek is rámentek. (Az a bepisilős dolog nem ok nélkül van...)

Hondas # 2009.07.12. 17:40

köszönöm a javaslatot. Azt fogom tenni.
Ja meg tudod mi a másik felháborító dolog? hogy ellenem nevelik a gyereket.mert amint hazaért a kislány, rögtön mondja hogy ki mit mondott...és gondolhatod hogy nem dícsérő szavakat mond.
És hiába vittem bizonyítékot,azt mondták hogy a gyerek hazudil..egy 3 éves gyerek nem hazudik..mindenki tudja nagyon jól,meg az elmúlt évek során volt szerencsém kiismerni a családjukat.
Mindenre bizonyíték kell, de semmit nem fogadnak el..akkor mi az amit elfogadnak ?

monalisa1 # 2009.07.12. 17:32

"Rossz" bírót fogtál ki, vagyis valószínűleg nem kellően tapasztaltat.

Amúgy nem hiszem, hogy egy 15 hónapos kisgyermeket oda kellene adni egésznapos láthatásra, főleg ha komoly egészségi problémák vannak - valamint az apa hozzáállása...

Kérd a gyámhatóság segítségét, javaslatát.

Hondas # 2009.07.12. 17:17

sőt, a patikai blokkok is be lettek adva,volt az is vagy 60 ezer januártól fogva de azt sem nézték...

van itt igazság egyáltalán?