Gyerektartás és láthatás

groszfater@gmail.com # 2015.03.28. 16:51

Ha nemcsak túl-aggódod a dolgot hanem valóban veszélyezteti a gyerekek életét és ezt bizonyítani is tudod fordulj bírósághoz, csökkentsék a láthatás gyakoriságát.
Ez valószínűleg nem használ a kapcsolatotoknak...
Inkább próbálkozz a gyermekjóléti szolgálatnál esetleg
mediátor bevonását kezdeményezd.
A szabálytalankodó autósnak ott a Rendőrség.

iboly4 # 2015.03.28. 15:42

Láthatáson történt problémákkal szeretnék hozzátok fordulni.

Mivel az apukával nem tudok beszélni- gyakorlatilag nem hallgat meg, az e-mail-ekre nem válaszol- így nem tudom, van-e más lehetőség.

Több probléma van, egyik sem életveszély, de jó lenne megoldani.

Az egyik gond, hogy a legkisebb gyerekünk kinőtte az autós gyerekülést(kilóra is és a teljes feje túllóg, ez így veszélyes és szabálytalan), ami az édesapja kocsijában van, amivel láthatásra viszi. Többször felajánlottam, hogy vigye ilyenkor magával azt, amit én használok, szívesen kölcsönadom, de nem hajlandó erre. Vagy tegye be az egyiket a közös garázsból (van ott kb 3 még, ami jó lenne). November óta megy ez, nem hajlandó kicserélni/elvinni amit kölcsön tudnék adni. (gyerek 4 éves és 18 kg, 112 cm, tehát bőven kinőtte a 9-18-as ülést)

A másik ezzel összefügg. A gyerekek rendszeresen panaszkodnak, hogy apa 180-nal ment az autópályán, alig tud megállni, rendszeresen satufékez, több baleset is volt (belerohant pl álló autóba ősszel, szerencsére a gyerekek akkor nem voltak vele) rengeteg gyorshajtási bírsága van (de nem magyar jogsija... ), hegyi utakon gyorsan, miközben a gyerekek sírva kérik, hogy lassítson, mert félnek. A nagyok 11 és 12,5 évesek elmúltak tehát a sebességet le tudják olvasni.

Harmadik probléma, hogy ha a gyerekek nála lesznek betegek, nem viszi őket orvoshoz, nem kezeli őket, de se oda nem enged, se haza nem hozza őket előbb, csak amikor lejár a láthatás. És nem mondja meg, hogy pontosan mi volt a gyerekkel, ami a 4 és a 8 éves esetén még probléma. (Egy esetben 40 fokos lázzal hozta vissza az egyik gyereket, ügyeletre vittem, doki kérdezte, mi volt, mióta tart, és nem tudtam válaszolni, a 8 éves gyerek elmondására kellett hagyatkozni, azonnal, este 7-kor SOTEI, gyerekklinika, mert a 1,5 napja tartó magas, csillapítatlan láz és többszörös hányás miatt az ügyeletes orvos nem tudta megmondani, nincs-e nagyobb baj. Gyereknek mindene fájt, tarkója érintésre, füle mögött nyomásra, csípett amikor pisilt, fájt vesetájékon, stb... ) végül hazakönyörögtem a kórházból, mert bébiszitter volt a többiekkel, lázat csillapítani, antibiotikumot beadni itthon is lehetett.Hívtam a kórház felé menet, onnan, hogy benn kellene maradni, segítsen a többi gyereknél, e-mailt írtam 2*. Választ nem kaptam, majd a következő, 2 hét múlva esedékes láthatáson annyit mondott a gyereknek, látom, jobban vagy.

Kérdésem az, pl ezekben az esetekben lehet-e, érdemes-e vmit lépni,(ha igen mit) ha a kérés, levelezés, beszélgetési kísérlet nem működik, nem változik semmi, vagy tényleg az az igazság, hogy ami a kapcsolattartáson történik, az teljesen mindegy. Eljön érte időben, élve hazahozza időre, nem tud senki semmit tenni. (konkrétan elhangzott a gyámügyön, hogy ami a kapcsolattartáson történik, az kapcsolattartási probléma, ők meg csak azt tudják végrehajtani, ha nem jön el/nem adom át/nem hozza haza)

Köszönöm, ha tud valaki azon kívül tanácsot adni, hogy beszéljük meg, mert a kommunikációhoz 2 ember kell. Én hiába írom a leveleket, tájékoztatást, adott esetben, betegség esetén kérem a segítségét, akarom odaadni a megfelelő méretű gyerekülést (nem cserélhetem ki a 2 ülést, mert ha közeledek a kocsijához, azonnal ordít, hogy lépjek hátrébb, nincs hozzá közöm, nincs jogom a kocsijához közeledni.)

ObudaFan # 2015.02.03. 21:56

Három.

andrea722 # 2015.02.03. 20:00

Köszönöm a választ. A gyámhatósághoz nem tudok fordulni,voltam már, de nem egybefüggően 6 hónapon keresztül nem fizet, így nem tudnak mit tenni.
A munkáltató ellen csak végrehajtást kértem, mint készfizető kezes ellen, perelni még nem pereltem,de ha ez járható út, akkor azonnal megteszem.
A bírósághoz hány példányban kell beadni a munkáltató ellen a pert? (Pontosabban "keresetet"?)
A választ előre is köszönöm.

ObudaFan # 2015.02.03. 13:41

Egyrészt a gyámhatóságtól lehet kérni előlegezést.
Másrészt a munkáltató ellen pert kell indítani, nem csak végrehajtást kérni, ez megtörtént-e?

andrea722 # 2015.02.03. 09:39

Tisztelt Ügyvéd Úr!
Az alábbi, bonyolult ügyben szeretném a segítséget kérni:
2013 szeptemberében született egy átmeneti határozat, majd decemberben egy jogerős ítélet(jogerőre 2014 januárban emelkedett), mely szerint az apának a jövedelme 20-20%-át, de minimum 15-15 ezer forintot kell gyermektartás címen havonta, folyamatosan fizetni, ezen felül a 2013-ban keletkezett tartozását(132000 forint) havi 10 ezer forintos részletekben.
2014-ben egy jó darabig ismét nem fizetett, bírósághoz fordultam, mire azt a választ kaptam, hogy kérjek végrehajtást a munkáltató ellen, mivel az ítélet szerint készfizető kezesként köteles helyt állni. Ezt meg is tettem,de a cég úgy tűnik,papíron működik, semmilyen iratot nem vettek át, a végrehajtás jogerőre emelkedett, de semmi eredmény(az apa vigyorogva üzente, hogy a cégen úgyse hajthatok be semmit, nem zaklassam őket!!!). Ezek után rendőrségi feljelentést tettem áprilisban,június végén kaptam 150 ezer forintot- ez hat hónapra jóval kevesebb a megítélt összegnél és a rendőrségtől az értesítést, hogy vádemelési javaslattal átadták az ügyet az ügyészségnek, majd augusztusban az ügyészségi határozatot, mely szerint egy éven belül kell kifizetni 55 ezer forint hátralékot(csak a feljelentés idejétől vették figyelembe az összeget, az addig keletkezetteket nem) és havonta kell fizetnie a megítélt gyerektartást, melyhez pártfogót is kijelöltek. Ezek után havonta teljesített, de soha nem határidőre és csak 30 ezer forintot.A bíróság és a végrehajtó is csodálkozott, hogy hogyan meri egy munkáltató megtenni, hogy nem vonja le a gyerektartást, ilyen nincs, a nyomozó kedvesen közölte, hogy ez a legrondább ilyen jellegű ügye-de ennyiben is maradtunk.2015 januárban egy fillért sem kaptam.Hat kérelmet adtam be a bíróságra,panasznapon többször voltam bent, hogy kérem a végrehajtás elrendelését, de semmi nem történik, az akta ott fekszik az asztalon.Mi lesz azzal az összeggel, amit az ügyészség nem vett figyelembe? Már alaphangon is 200 ezer forint felett van a tartozás.A mai napon azt mondták a bíróságon telefonon, hogy ott az aktám a végrehajtást elrendelő asztalán-immáron 9 hónapja.Mit tudok tenni, hogy végre megkapjam a jogos összeget? (az apa folyamatosan dolgozik ugyanannál az embernél, de a 4 cége közül mindig máshol.)Hova tudok még jogszerűen fordulni?
A választ előre is köszönöm.

Ildiko70 # 2015.02.03. 06:30

Tisztelt MajorDomus!
Pontosan erre a következtetésre jutottunk. Tegnap este beszéltem vele és azt mondta a héten megpróbál ezügyben érdeklődni, a bíróságra is elmegy és kéri a vagyon újraelosztását. Köszönöm a tanácsot a közös vagyon megszüntetése irányában, estére elmondom neki.
Közben utánajár a férj tartásdíj nemfizetése miatt indított eljárásnak is.
Egyébként megtudtam, hogy a volt férjnek vannak földjei amiből talán a tartásdíj elmaradás kifizethető. Valószínűleg járt a férjnél a végrehajtó, mert fenyegetőzött, hogy ha azonnal nem vonja vissza a feljelentést akkor annak következményei lesznek.
Talán a héten elindul valami.
Mindenkinek köszönöm a segítséget!

MajorDomus # 2015.02.02. 21:32

A barátnőd forduljon azonnal ügyvédhez.
Amit időközben leirtál, abból világos, hogy a barátnőd a ráépitéssel ,,telekkönyvön kívüli tulajdonos,, lett, s ez a tulajdoni hányad tovább nőhet a kizárólagosan fizetett hitelek összegének
bíróságon történő elismertetésével.

Ujra kell tárgyaltatni a házassági vagyon felosztási szerződést .

Miután elismertette a tulajdonjogát a bíróságon, azonnal kérje a közös tulajdon megszüntetését,
aminek az ingatlan árverezése, vagy a közös értékesítés lesz a vége, mert a férjnek sem érdeke
a ház 70 %-on történő árverezése.

Ildiko70 # 2015.02.02. 13:03

Attól fél, hogy saját magának csinált újabb tartozást, mert adóstárs és rajta hajtják be még a végrehajtási díjat is. Egyébként a válóperi vagyonmegosztás módosítását hogyan lehet kérni? Egyszerűen a bíróságra kell menni és beadni a kérelmet, hivatkozva a be nem tartásra, gondolom bankszámla kivonatokkal igazolni, hogy gyerektartást nem kap, a hitelt pedig a feleség fizeti?
Most éppen a gyerektartás nem fizetése miatt az apa fel van jelentve, de állítólag több százezres tartozás kell ahhoz, hogy leültessék. Havi 20-20000 Ft volt megállapítva a gyerekekre, amit 2012. szeptembertől nem fizet, előtte néha adott havi pár ezer forintot, de nem rendszeresen (így a tartozás most közelíti a 700E Ft-ot).
Bankszámlája régen volt, de mér megszüntette, nagyobb ingó vagyona - autó - nincs.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2015.02.02. 12:22

Hááát.
Nem tudjuk, mi állt abban az egyezségben. A bíróság előtt kötött egyezségre végrehajtást kell kérni.
Végig kell gondolni, hogy mi történne, ha a végrehajtó az egyezségben lévő kötelezettséget behajtaná. Valószínűleg az ingatlan árverezésére kerülne sor.

Annyiszor kell feljelenteni az apát, ahányszor csak kell.

Talán van bankszámlája, ingója. A végrehajtóra kell bízni a dolgot.

Ildiko70 # 2015.02.02. 11:11

Bocsánat, tavaly Karácsony és Újév között voltak nála a gyerekek, majdnem másfél év után.
És természetesen a volt férj mondott fel a jelenlegi barátnője javaslatára azonnal, amikor megkapta a jogerős válóperi papírokat.

Ildiko70 # 2015.02.02. 11:09

Kedves Immaculata!
A válóper 5 éve volt, akkor megegyeztek a tulajdonban is, de a férj nem tartotta magát az egyezséghez ezért újra kell kérni a vagyon újraelosztást a bíróságtól. Remélem, ez megtörténhet és így úgyis a bankkal újra meg kell egyezni, esetleg eladja az ingatlant, ha tudja. A férjnek 2 testvére van, a házra tetőteret építettek, amely 2 hálószobát, fürdőszobát tartalmaz - ezt már a házasság után és szoc.polt. is vettek fel.
A volt férj fel lett jelentve tartásdíj nemfizetése miatt.
Az apát sajnos egyáltalán nem érdeklik a gyerekei, se a ház.
A gyerekeket egy évig nem is látta, 2013 nyara óta csak most idén Karácsony és Újév között töltöttek nála 5 napot. A barátnő javaslatára mondott fel a munkahelyén még azon a napon, amikor megkapta a jogerős válási papírokat, mondván így nem lehet tőle semmit behajtani, de közben feketén dolgozik.

Immaculata (törölt felhasználó) # 2015.02.02. 10:27

Hmm.

Kedves Ildikó!

Jobban szeretek olyannal tárgyalni, aki érintett a dologban, és fontosabbnak tartja a sorsát, mint olyannal, aki téves dolgokat bizonygat, most már nem tudom hanyadjára és téves dolgokon vitatkozik.

1. Leszögeztem, hogy tulajdonjogot szerzett a feleség még élettársként is. Az arányokat most nem tudom megmondani, de az ingatlan felét biztosan (ez a testvérek számától is függ, az élettársak keresményétől, a hitelfelvételtől, annak fizetési módjától és az ingatlan növekményétől is).
  2. Jelenleg tulajdoni igényét kell a perben érvényesítenie. Nem tudtam, hogy a közös vagyont már megszüntették.
  3. Fel kell a férjet jelenteni a rendőrségen a gyermektartás nem fizetése miatt.
  4. Egy bűncselekménnyel vádolt embertől több mindent ki lehet kényszeríteni abban a polgári perben, mint amennyi jogszerűen az ingatlanból megilletné. (itt a gyermektartás fejében kérheti a maradék ingatlanhányadot az ingatlanból)
  5. Ha a feleség bejegyzett tulajdonosa lesz az ingatlannak, akkor nyugodtan eladhatja.
Ildiko70 # 2015.02.02. 10:06

Tisztelt Immaculata!
Ha rám vonatkozik a hozzászólásod akkor elmondanám, hogy a barátnőm jóhiszemű volt, nem gondolta volna a férjéről, hogy így ki fog velük cseszni és nem fizet semmit.
Amikor vevő volt a házra akkor elment a bankhoz és kérték, hogy a 6,5 M hitelből, ha 6 M forintot a vevő azonnal kp-ban kifizet akkor a fennmaradót a bank engedje el, amit az meg is tett, az előszerződés alá volt írva, de a végleges változatot a férj nem írta alá. De ha még az 500000 Ft-ot ki is kellett volna fizetni még azt is vállalta volna a barátnőm, hogy megszabaduljon a hiteltől, ha már csak fizetnivalója van, de tulajdona nincs.
A fizetéséből meg tudna élni, ha más hitelét nem kellene fizetnie! Nem tudom, hogy miért herdálás az, amikor a ház jelenlegi forgalmi értéke annyi, mint a hitel rajta.
Neki az a ház soha nem volt a tulajdona csak a hitel az övé. Akkor hogy veszíthetne el bármit is?
Azt egyébként nem tudta, hogy abból a házból ő tulajdonrészt kérhet, főleg azért, mert egy része közös szerzemény és a hitelt bizonyíthatóan ő fizette. Ezt valószínűleg meg fogja lépni egy ügyvéddel, kérve a házassági vagyonmegosztás újratárgyalását, mert az egyezségből semmi nem valósult meg. Ha már tulajdonos is lesz, akkor a bank is másként fog hozzáállni remélhetőleg. Neki az lenne a legjobb, ha a házat valaki megvenné és nem kellene fizetnie, hiszen nem lakik ott és mivel kb. 100 km-re van jelenlegi lakhelyétől nem is fog. A férjnek megint nem kell - egészen addig, míg a barátnője ki nem teszi esetleg, mert neki is van hol laknia és fizetni se hajlandó.

Ildiko70 # 2015.02.02. 09:57

Tisztelt Ügyvédnő!
Köszönöm a felvilágosítást, továbbítani fogom a barátnőmnek.
Remélem, valamilyen módon megoldódik a helyzete.

drbudavarianna # 2015.02.02. 09:10

Kedves Ildiko70!Az 1997. év XXXI. törvény értelmében
"22. § (1) A gyermektartásdíj megelőlegezésének akkor van helye, ha

1. a bíróság a tartásdíjat jogerős határozatában már megállapította vagy van olyan külföldi bíróság, vagy más hatóság által hozott jogerős határozat, amelyet a Magyarországon élő gyermek javára nemzetközi szerződés vagy viszonosság alapján kell végrehajtani, és
  2. a gyermektartásdíj összegének behajtása átmenetileg lehetetlen, továbbá
  3. a gyermeket gondozó szülő vagy más törvényes képviselő nem képes a gyermek részére a szükséges tartást nyújtani,

feltéve, hogy a gyermeket gondozó családban az egy főre jutó havi átlagjövedelem nem éri el az öregségi nyugdíj legkisebb összegének kétszeresét."

Az öregségi nyugdíj legkisebb mértéke tudtommal 28.500,- Ft.Ezek alapján az én számításom szerint ezt nem éri el a barátnője jövedelme.

A bankkal pedig meg lehet beszélni személyes találkozót.

www.drbudavarianna.hu

Immaculata (törölt felhasználó) # 2015.02.02. 08:38

Imma! ezt te magad sem gondolod komolyan!

Minden szavamat komolyan gondoltam. Élettársi kapcsolatban, ha több hitelt vett fel a feleség a megszerezni kívánt ingatlanrészek miatt, akkor több tulajdoni hányad jár neki, mint a férjnek.
Az már más kérdés, hogy a feleség nem érvényesítette tulajdonjogát a válásnál, bár ezt bármikor megteheti.

A kérdezőt pedig olyannyira nem érdekli az ügy megoldása, hogy feleslegesnek érzem a segítségnyújtást.

Bár azt nem értem, hogy az ingatlan árverezése után miből gondolja, hogy nem kell a fennmaradó tartozást megfizetnie, valamint azt sem, ha valakinek van vagyona, akkor miért herdálja el.
Megélni nem tud, de többmilliós tulajdont elveszíteni azt igen.
Hát, így mulat egy magyar úrhölgy.

Ildiko70 # 2015.02.02. 08:33

Tisztelt Ügyvédnő!
A házra tetőteret építettek. Nem tudom, ez szerkezeti változás-e.
Sajnos a barátnőm jóhiszemű volt, mert a válás kimondásáig a volt férj dolgozott, addig gyerektartást is fizetett, de másnap kilépett a munkahelyéről és azóta hol fizet, hol nem. Most 2012 szeptemberétől nem fizetett, amit ő a bíróságra be is adott, de az állam nem előlegezi meg neki a tartásdíjat, mert magas a jövedelme (140000 Ft), de a hitelt ebből már nem tudja fizetni, ami már több, mint 70000 Ft lenne havonta.
Reméli, hogy most a devizahitelek átváltása miatt a bank úgyis megkeresi a volt férjet, mint adóst, így esetleg valami változás történhet.
A bankkal hogyan lehetne megegezni? Kellene hozzá a bírósági határozaton kívül valami más is - természetesen a férj nem hajlandó semmiféle kompromisszumra.

drbudavarianna # 2015.02.02. 08:02

Kedvess Ildiko70! Nem gondolom, hogy olyan egyszerű lenne ez az ügy, mivel a volt férjnek házasságkötés előtt is tulajdonát képezte az ingatlan. A bővítés esetén a barátnője akkor szerezhetett tulajdonjogot az általam leírt vélelem szerint, ha a bővítés szerkezeti változtatással is járt. Ezt azonban így nehéz megállapítani. Egyébként tipikus "hiba", hogy a felek megállapodnak a házasság felbontásakor, hogy az egyik fizeti a hitelt, amit később nem teljesít, viszont a bankkal kötött kölcsönszerződés nem kerül módosításra és a volt házastárs nem került ki az adóstársi körből.

www.drbudavarianna.hu

Ildiko70 # 2015.02.02. 07:48

Tisztelt Fórumozók!
Mindenképpen az ingatlan eladása vagy elárverezése lenne a legjobb megoldás, de mikor a barátnőm vevőt szerzett az ingatlanra és a banki tartozást kifizette volna (a bank belement, hogy 6M Ft-ért eláll a többi követeléstől - akkor 6,5 M volt a hitel éppen) a volt férj nem adta el az ingatlant.
Addig meg a bank nem árverezi el, amíg van valaki, akitől a hitelt be lehet hajtani.

Ildiko70 # 2015.02.02. 07:41

Tisztelt Dr. Budavári Anna!
Az ingatlan még az élettársi viszony alatt került a volt férj tulajdonába, de a hitel felvételekor a barátnőm már kezes volt a hitelnél.
Majd mikor összeházasodtak akkor kezdték felújítani és bővíteni az ingatlant. A hitelfelvevő akkor is a volt férj volt, a barátnőm adóstársként szerepel a hitelben.
Ettől függetlenül egyetlen % tulajdonrésze sincs a házban.
A vagyonmegosztáskor úgy egyeztek, hogy a hitelt a férj fizeti, mivel ő a kizárólagos tulajdonos, de ő azóta egyetlen forintot sem fizetett. A barátnőm fizette addig a hitelt, amíg erejéből futotta (az egyezség ellenére). Sajnos a bank nem segít, és a bírósági ítélet nem érdekli. Mivel neki van munkahelye, jövedelme így tőle akar letiltani - még a családi pótlékból is 33%-t.
Mit lehet tenni, hogy a fizetéséből ne tiltsanak le, hiszen az éppen elég arra, hogy a 2 gyerekkel megéljen.
Köszönettel: Ildikó

Ildiko70 # 2015.02.02. 07:33

Tisztelt MajorDomus!
A férj nem mondott le semmiről.
A házat a férj akkor vette meg a testvéreitől, amikor még csak élettársak voltak a barátnőmmel, majd a felújítást és a bővítést már házastársakként csinálták.
A volt feleség és a gyerekek nem laknak az ingatlanban, ahogy a férj sem. Először ő költözött el a barátnőjéhez, majd kb. 3 hónap múlva a barátnőm is a gyerekekkel az anyjához (ennyi időbe telt új munkahelyet szerezni neki azon a környéken), a ház most teljesen lakatlanul áll.
A tulajdonos 100%-ban a férj, attól függetlenül, hogy a felújítás és a bővítés miatt az értéke minimum a duplájára nőtt.
Az elköltözés óta a volt férj egyetlen forint hitelt sem fizetett, függetlenül a váláskori vagyon megosztásos egyezségtől.
Akkor úgy egyeztek, hogy mindketten fizetik a saját nevükön lévő hitelt, mert a felújítás befejezéséhez a feleségnek még 2 személyi hitelt is fel kellett vennie.
A volt férj a tulajdonos és mégis a volt feleség fizet úgy, hogy nem lakik az ingatlanban és tulajdonrésze sincs benne, emellett az apuka gyerektartást sem fizet a 2 gyereke után. A válás után ő azonnal kilépett a munkahelyéről, hogy ne kelljen semmit fizetnie és ne tudjanak tőle semmit levonni.
Vagyis a volt feleség fizette a fér hiteleit is úgy, hogy nem tulajdonos és gyerektartást se fizet semmit a volt férj.
Nem hiszem, hogy ez rendben lenne!

MajorDomus # 2015.02.01. 21:01

És mennyit fizet a kizárólagos használat fejében a tulajdonos férjnek?

Imma! ezt te magad sem gondolod komolyan!
Ha sokat gondolkodik nem lesz hol laknia!

garaba # 2015.02.01. 18:34

Az alábbi problémában kénék segítséget, illetve információt. A párommal 4 hónapja megszakadt az élettársi kapcsolatunk. Egy kislányunk született ebből a kapcsolatból.Most a gyerek elhelyezést bírósági úton kívánjuk rendezni. Megállapodtunk, hogy az anyánál, vagyis nálam lesz elhelyezve a gyermek, az apa pedig minden második szombaton elviszi. Eddig nem is lenne probléma, viszont az apa új kapcsolatáról nagyon érdekes dolgok jutottak tudomásomra, aki egyébként 22 éves két gyermek anyja. Eddig örömlányként kereste a betevőjét, a gyerekeket pedig a gyámhatóság elvette tőle, illetve folyamatban van az ügyintézése. Miután ezt megtudtuk, a kislányomat ettől kezdve nem szívesen adom oda az apjának. A volt élettársamnak erről nem szóltam, hogy én ezt, ugyan nem hivatalosan, de tudok erről. Mit tehetek ez ügyben, egyrészt, hogy hivatalosan megtudhatom-e,mert ez a nő a saját gyermekét sem tudja nevelni, akkor hogy tudnám odaadni a gyermekem még kis időre is nekik. Azért is szeretném pontosan megtudni, mert azt sem szeretném, hogy vádaskodjak, ha esetleg nem igaz a dolog.Nagyon fontos lenne ez nekem, elsősorban a gyermekem érdekében.
Szíves válaszukat köszönöm!

Immaculata (törölt felhasználó) # 2015.02.01. 17:12

Finoman szólva szar ügy!

Ez egy nagyon szép ügy. Egy jó ügyvéddel akár az egész ingatlan tulajdonjogát megszerezheti a feleség.