Gyerektartás és láthatás

mucogi # 2015.01.12. 17:45

Értem én..de nem kéne egy kalap alá venned mindenkit a feleségeddel...

pohicop # 2015.01.12. 11:55

kata2015-nek írtam, nem neked :)

mucogi # 2015.01.12. 07:51

Neked mi bajod van most?

pohicop # 2015.01.12. 07:42

Egyszerűen csak nem kellene pénzéhesnek lenni. Nálad van a gyerek? Örülj neki. Fizeti havonta a 20.000-et? Igen. Élj boldogan, a férjed meg ne akard a végletekig lehúzni anyagilag. De ha neked ez nem felel meg akkor pereskedj.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.01.12. 05:53

Végrehajtást kérhetsz. A hátralékra is, de az a része eléggé lutri. Ha tévedsz, megnyeri veled szemben a végrehajtás korlátozása iránti pert, és akkor annak a költségeit te fizeted. Hogy úgy mondjam, a "saját gyerekedtől veszed el"...

kata2015 # 2015.01.11. 20:46

Kedves Fórumozók
A problémám röviden :
Váláskor a fizetésének a 20%-át ítélte meg a bíróság gyerektartás gyanánt. Én azt kértem a volt férjemtől, hogy a gyerektartást a munkahelye utalja át. Azt mondta rendben, de pár hónapig még van céges kölcsöne, addig had Ő utalja át az összeget. A jövedelme pár száz forinttal több, mint 100 ezer forint , ami után minden hónapban kereken 20 ezer forintot utalt. (már itt megrövidít pár forinttal). Meggyőződésem, hogy decemberben kapott 13. havi fizetést, januárban pedig fizetés emelést. Ő ezt letagadja. Mit tudok tenni, hogy megkapjam a gyerek után járó jogos összeget? Csak azt nem értem mikor fogja már fel, hogy a saját gyerekétől veszi el a pénzt?
Előre is köszönöm a válaszokat

mucogi # 2015.01.11. 12:45

A probléma ott kezdődött,hogy majd 2 éve újra szabályozták a láthatást és a gyerektartást....apuka 60km-re dolgozik a lakhelyétől,napi szinten bejár,este pedig 7-8 körül ér haza...egyik láthatás alkalmával anyuka nem fogta fel,hogy ilyenkor ér haza,képtelenség haza vinni a gyereket este 6-ra...ők is vidéken élnek,és olyan szinten nincs innen busz,hogy pénteken az iskolásokat még hazaviszi a járat,legközelebb csak hétfön reggel van busz..tehát hétvégén tömegközlekedés nincs,kocsi sincs...telefonszámot cseréltek,egyszerűen lehetetlen velük kapcsolatba lépni,ettől függetlenül a gyerektartás fizetve van,bár anyuka csapja a balhét hogy nem kapta meg a pénzt,pedig a feladószelvény igazolja a feladást.....hozzáteszem lassan 18 éves gyerekről beszélünk,aki édesapja munkahelyével azonos városban tanul,és még így sem él a lehetőséggel,hogy találkozzon az édesapjával,pedig megtehetné...3x mondta édesapjának,hogy oda szeretne költözni,az édesanyjától távol,mert pszichésen kivan a gyerek,nem stabil háttér stb...az anyja letojja szószerint,igazából a koleszból sem szívesen megy haza...az anyja megfenyegette,bennünket is,rendőrségi ügy is volt belőle,nem akarja engedni a gyereket,mert a gyerekeiből él....tehát nem egyszerű történet,és igazából az apuka is besokallt már,hogy minden lépés felesleges volt,mert anyuka betart mindkettőjüknek...

pohicop # 2015.01.11. 09:43

mucogi!

Mi az, hogy nem éri el? El kell menni a házhoz mikor a kapcsolattartási nap van és akkor ott a gyerek, lehet vele találkozni, gondolom el is lehet vele menni bárhová. Ha meg a gyerek nem akar vele találkozni akkor annak oka van. Vagy anyuka vagy az apuka hibája. Az már egy másik történet.

Az én esetemben sem viselkedik az anyuka normálisan. Telefont nem veszi fel, sms-re nem válaszol csak igen ritkán. Gyereket a minimálisan kötelezett ideiglenes végzésben szereplő időn kívül nem adja oda. De ettől még én küldöm az sms-t minden kapcsolattartási nap előtt, hogy igen megyek a kislányomért. Ekkor meg is kapom időben és természetesen egy együtt töltött boldog nap után hazaviszem fájó szívvel időre. Akarat kérdése. Aztán majd alakul a dolog jobb irányba a tárgyalások során. A kislány szeret, örömmel jön hozzám, hazafelé már nem ilyen boldog, de a lényeg, hogy felfogja az ember, hogy most ez van, túl kell élni a nehéz időszakot. Bízok a bírói döntés helyességében, "jóságában", jogszerűségében. A gyerektartás az meg persze külön szépség......a nők pénzéhsége korlátlan....ha nincs rá szüksége is minél többet követel, csak kitolásból....

Kovács_Béla_Sándor # 2015.01.11. 07:32

Bandika81, a bíróságtól kellene úgynevezett egyezségkísérletre idézést kérni.

mucogi # 2015.01.11. 05:11

Értem köszönöm....de mi van akkor ha az édesanya szó szerint eltiltotta édesapától a gyereket.nem tudja elérni semmilyen formában sem,anyuka meg nevet és minden hónapban kell neki a pénz?Egy ideje feladta apuka,hisz nincs értelme,közösségi portálról is letiltotta,telefonszámát se tudja....gondolom így azért nem lesz olyan egyszerű a téma...

Bandika81 # 2015.01.10. 22:14

Jegyzőnél kell ezt intézni, vagy hol?

Bandika81 # 2015.01.10. 21:52

Szerintem nincs köze egyiknek a másikhoz. Amugy azt, hogy valamilyen papir legyen, azt is én erőltetem, asszony csak szóban akart volna megegyezni. Az meg nekem nem előnyös.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.01.10. 21:36

Most nincs szándékodban. Aztán egy év múlva ki tudja. A másik félnek pedig most nincs szándékában megtagadni, akadályozni a kapcsolattartást. Aztán egy év múlva majd meglátjuk...
Ti tudjátok. Én szóltam.

Bandika81 # 2015.01.10. 20:15

Köszönöm a választ. Nincs szándékomban elmulasztani a fizetést. Még annyi a kérdésem, hogy ha átlagosan 90-100ezer forint a nettó keresetem, akkor egy gyermek után korrekt e ha 20 ezret fizetek, tekintve, hogy én is tudom, hogy gyermekem szükségleteinek ez bőven fedezi a felét.

Kovács_Béla_Sándor # 2015.01.10. 19:08

Elég, de jobb lenne egy bírósági végzéssel jóváhagyott egyezség, mert csak az a végrehajtható, ha az önkéntes teljesítéssel gond lenne.

Bandika81 # 2015.01.10. 18:38

Üdv!

Csak egy olyan kérdésem lenne, hogy párommal, akivel bejegyzetlen élettársak vagyunk, lehet, hogy elválnak útjaink. 5 éves gyermekünk van. Ha meg tudunk állapodni a tartásdíjban és a láthatásban bíróságon kívül, akkor azt hogyan kell rögzíteni? Elég hozzá "lepapírozni" kettőnk aláírásával és két tanúval, vagy máshol kell ezt megtenni? Ha máshol, milyen költséggel jár?

Köszönöm előre is a válaszokat!

ObudaFan # 2015.01.10. 14:39

A kötelezett fizetheti átutalással a tartásdíjat.

Ha a gyermek betölti a 18-at és a tartásra köteleztt mindn igyekezete ellenére sem hajlandó vele kapcsolatot tartani, a tarásra kötelezett érdemtelenségre hivatkozva kérheti a bíróságtól a tartásdíj-fizetési kötelezettség megszüntetését.

mucogi # 2015.01.10. 11:55

Köszönöm a válaszokat...közben már a családsegítő is segít neki..

Lenne még egy két kérdésem...a végzésben a gyerektartás megfizetésére banki átutalás lett kérve..ez működött is egy darabig..viszont követeli az exfeleség,hogy rózsaszínű csekken legyen küldve az összeg,okot nem tud...viszont nem ért egyet az illető,mert havonta most már 1100ft fölött van az,hogy a posta elvigye a pénzt.Kötelezheti az ex az édesapát,hogy így küldje a pénzt?
Főleg hogy lassan 2 éve nem látta a gyereket,mert anyuka nem engedi...a gyerek lassan betölti a 18-at,dolgozik is iskola mellett....mi lesz ha nagykorúvá válik a gyerek ilyen körülményekkel....akkor is fizetni kell még utána?

ObudaFan # 2015.01.02. 17:48

Ha lenne is jogerős ítélete, akkor sem tehetné most ki, de egyébként is idő az, mire lesz.

mucogi # 2015.01.02. 17:45

De így télvíz idején is kirakhatja kiskorúval,tudván hogy nem tud hova menni?

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.01.02. 17:42

Oks, akkor a nagymama tudja a lakáshasználatot megszüntetni, és ő kérheti, hogy költözzenek ki onnan.

mucogi # 2015.01.02. 17:28

Csak a testvér...csak az a baj,hogy az édesanyát meg befolyásolják..teljesen ismerősöm ellen hangolják.

Kelvin (törölt felhasználó) # 2015.01.02. 17:19

akkor az anya 1/1-ben az ingatlan tulajdonosa? ő is ki szeretné őket onnan rakni? vagy csak a testvér?

mucogi # 2015.01.02. 17:13

Haszonélvezeti joga nincs egyiknek sem,csupán állandó bejelentett lakcíme

mucogi # 2015.01.02. 17:08

A szülő házban élnek...édesanyja is ott él